Dudak dolgusu nasıl yapılır?

0
2302

Dudak dolgusu uygulamalarının yaygınlaşması üzerine dudak dolgusu yöntemleri de arttı. Yeni bir çok dudak büyütme yöntemine rağmen popüleritesi azalmayan dudak dolgusu nedir, farklı malzemeler kullanılarak dudak dolgusu nasıl yapılır? Farklı dudak dolguları var mıdır? Ve tabi ki herkesin merak ettiği konu, dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır? Dudak dolgusu fiyatları ve çeşitleri dahil dudak büyütme konusunda merak edilen her şey…

dudak dolgusu nasıl yapılır

Dudak dolgusu nedir?

Hyaluronik asit gibi vücuda hiç bir zararı olmayan maddelerin dudak ve çevresine uygulanması işlemine dudak dolgunlaştırma, bu uygulamada kullanılan malzemelere de genelde dudak dolgusu denir. Ergenlik çağını geçmiş dudak yapısından memnun olmayan ya da dudaklarını ince bulan herkese yapılabilen bu işlem yaklaşık 10-15 dakikada tamamlanır.

Dudak dolgu işlemi nasıl yapılır?

Dudak dolgusu işlemi genelde ince ve yapısı bozuk dudakları kalınlaştırmak, büyütmek ya da şekil vermek için yapılır. Acı eşiği düşük olan kişilere lokal anestezi uygulanabilir. Bu anestezide çoğunlukla anestezik kremler tercih edilir, çünkü anestezi iğneleri şişmeye neden olabilir. Dudak büyütme işleminde dudağın ne kadar büyütülmesi planlanıyorsa ona göre çerçeve belirlenir, bu çizgiler dahilinde dolgu uygulamaları yapılır. Dolgu uygulaması yapıldıktan sonra belli bir süre masaj yaparak dudak dolgusunun yerleşmesi ve dudak içerisinde homojen bir şekilde dağılması sağlanır. Işlem sonrasında ve öncesinde buz uygulaması yapılır. Uygulama yapıldıktan sonra beş dakika içerisinde hastalar değişimi görebilir. Hızlı ve etkili bir dudak kalınlaştırma yöntemidir. Bazen kullanılan malzemeye ve uygulama yapılan kişiye göre bir ya da iki kez daha dolgu işlemi yapılması gerekebilir. Dudak kalınlaştırılması işleminden sonra ağız bölgesinde kızarıklık olabilir ancak bu kızarıklık genelde bir kaç saat içerisinde yok olur.

Dolgu ile dudak büyütmede hangi malzemeler kullanılır?

Dudak dolgu maddesi olarak hyaluronik asit bazlı, insan vücudundaki dokularda bulunan bir madde kullanılır. Bu maddenin vücut tarafından kabul edilmememesi ya da vücutta herhangi bir tepkimeye neden olması gibi bir durum yoktur. Tamamen güvenli olan bu dudak dolgu maddesi, hemen hemen bütün dudak şişirme olarak da bilinen bu uygulamalarda kullanılır.

Yağ grefti ile dudak kalınlaştırma işleminde, kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu kullanılır. Yağ enjeksiyonu ile yapılan bu uygulama kalıcı dudak dolgusu işlemi olarak da uygulanabilir. Ancak bu yağ dokularının kalıcı olmaması, vücut tarafından absorbe edilmesi ihtimali de söz konusudur.

Dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır?

Dudaklarına hangi sebeple olursa olsun dolgu yaptırmaya karar verenlerin aklına gelen ilk soru budur, dudak dolgusu kalıcı mı? Günümüz dudak dolgunlaştırma uygulamalarında kullanılan dolgular geçici dolgulardır. Geçici dolguların kalıcılığı kullanılan malzemeye göre 8 ay ya da bir sene arasında değişir. Eskiden kalıcı dudak dolgusu işlemleri de yapılmaktaydı, ancak bu dolgulardan çok sayıda hasta şikayetçi olduğu için uygulaması kolay, beğenilmediği ya da herhangi bir soruna sebep olduğunda çıkarması kolay geçici dudak dolguları tercih edilmeye başlandı.

Dudak konturlama kimlere yapılamaz?

Dudak şekillendirme ya da dudak konturlama olarak adlandırılan bu estetik müdahaleleler, kan pıhtılaşması sorunu olanlarda, diabet ve lupus hastaları ile dudağında uçuk bulunan kişilere uygulanamaz. Bu tarz durumlarda doktorunuz ile iletişime geçmelisiniz.  

Dudak dolgusu fiyatları neye göre değişir?

Dudak dolgusu fiyatları uygulamayı yaptırdığınız yere, dolgu uygulamasında kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterir. Bu sebeple dudak dolgusu fiyatı şudur gibi bir şey söylemek doğru olmaz. Bu uygulamanın kolay ve güvenli bir işlem olduğunu ancak uzmanı bir doktor tarafından uygulanması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Dudak dolgusu uygulamaları konusunda daha detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

KaydetKaydet

KaydetKaydet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here