Kuru vücut fırçası selüliti azaltıyor mu?

0
775

Kuru vücut fırçalama; Msırlılardan, Yunanlara, Romalılardan Çinlilere kadar uzanan ve neredeyse tüm medeniyetler tarafından kullanılmış olan bir teknik. Mazisi bu kadar eski olan bu yöntem ülkemizde popülerliğini Eda Taşpınar ile duyurdu dersek yalan olmaz!

Maliyet olarak en ucuz bakım yöntemlerinden sayılabilecek kuru fırçalama tekniğini gelin bir de şöyle bakalım!

Kuru vücut fırçalama nedir?

  • Kimi uzmanların sabah vakitlerinde yapılmasını önerdiği, kimisinin de zamanını size bıraktığı bir nevi peeling olarak kabul edilen vücut fırçalama için hepsinin söylediği ortak şey duş öncesi yapılması gerektiği.
  • Ayaklardan başlayarak yukarı doğru ilerlediğiniz bu işlem ile cildinizdeki ölü deri tabakasın kurtulup kan akışınızı hızlanmış ve nefes alan bir cilde ulaşıyorsunuz.
  • Güzelliğine hayran olduğumuz Miranda Kerr, sabah rutininin bir parçası olan kuru vücut fırçalamanın detoks etkisi yarattığını söylüyor.

Kuru fırçalama nasıl yapılmalı?

Vücudunuzu fırçalamaya ayak bileklerinizden başlayın ve canınızı acıtmayacak sertlikte yukarı doğru fırçalamaya devam edin. Fırçalamanın dairesel hareketlerle saatin aksi yönünde ve kalbe doğru yapılmasını tavsiye eden Dr. Özlem Öztürk böylece aşağıda biriken kanın kalbe gelerek temizlenmiş olacağını söylerken şunu ekliyor “ Kalp yukarısındaki bölgelerdeki fırçalama da aşağı doğru olmalıdır.” Bu mantıkla bacaklarınızı bitirdikten sonra sıralamanızı karın, kollar ve omuzlar olarak yapabilirsiniz.

Kuru fırçalama kimlere uygun değil?

Hassas cilde sahip olanlar, açık ve kanamalı yarası olanlar; akne, egzama gibi cilt hastalıkları ile mücadele edenler kuru fırçalamadan uzak durmalıdır.

Kuru fırçalama neye iyi gelir?

  • “ Bebek gibi” pürüzsüz bir cilt kulağınıza nasıl geliyor? İç geçirmenize gerek yok ama bunun için biraz çaba göstermeyiliz! Cilt için uygun bir fırça yardımı ile yapacağınız dairesel hareketler ölü derilerden kurtulmanıza ve parlak bir cilde kavuşmanızı sağlayacak!
  • Fırçalama yaparken uyguladığınız basınçla birlikte ( aman çok sert olmasın!) kan dolaşımının artmasına ve vücudunuzun adeta uyanmasına yardımcı olursunuz! Hem güzellik hem sağlık dedikleri işte tam olarak bu!
  • Her duş sonrası vücut kremi kullananlar, bu sizin için gelsin! Önce ölü derileri atalım ki deri üstüne uyguladığımız bu yeni katmanın da etkinliği artsın. Ne dersiniz, belki de vücut kremlerini nasıl olsa bir işe yaramıyor deyip kenara atarken yanlış yaptık ?
  • Gelelim selülit meselesine. Kulaktan kulağa yayılan ve doğruluğu hakkında kesin bir bilgi bulunmayan kuru fırçalamanın selülit görünümü azalttığı iddası için elde bir ne yazık ki elde bir kanıt bulunmuyor.

Kuru fırçalamada fırçanın önemi

Sıkı ve doğal kıllardan yapılmış, çok sert olmayan fırçalar tercih etmeye özen gösterin. Çok sert kıllar cildinizi tahriş edeceği gibi sentetik ürünler size zarar verebilir.

Yüzünüzün ekstra özen isteyen ayrı bir bölge olduğunu unutmayın! Vücudunuz için kullandığınız fırçayı yüzünüz için de kullanmayı aklınıza bile getirmeden, yüzünüzde bu bölge için özel olarak yapılmış fırçaları tercih edin.

Kuru fırça nasıl temizlenir?

Kişisel bakım ürünleri satan yerler ve kozmetik mağazalarında birçok çeşidini kolaylıkla bulabileceğiniz bu ürünü kullandıktan sonra temizlemeye ve uygun şekilde kurutmaya özen gösterin. Fırçada oluşacak mikrop ya da küfün önüne geçebilmek için antibakteriyel tarzda ürünler ya da sabunlarla fırçanızı temizlemeyi unutmayın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here