Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Bölgesel zayıflama nedir? Nasıl yapılır?
Zayıflama

Bölgesel zayıflama nedir? Nasıl yapılır?

Yaz aylarının yaklaşması ile daha çok gündeme gelen bir konu, bölgesel zayıflama! Peki bölgesel zayıflama nedir? Bölgesel zayıflama nasıl yapılır? Bölgesel zayıflama ile bölgesel incelme aynı şeyler midir? Tüm bu sorular ile bölgesel zayıflama yöntemleri nelerdir sorularının yanıtlarını paylaşıyoruz.

Bölgesel zayıflama nedir?

Bölgesel incelme, bazı spor yöntemleri, egzersiz aletleri ve estetik operasyonlar ile belirli bir bölgenin yağ kaybederek incelmesidir. Örneğin, sadece göbek bölgesindeki ya da bel bölgesindeki yağların eritilmesi, bu yağların kasa dönüştürülmesidir. Bölgesel zayıflama çeşitli ezgersiz hareketleri, spor aletleri ve diyet listeleri ile sağlanabilen bir şey gibi görünse de geniş çaplı bir değişiklik için estetik müdahaleler gereklidir. Küçük bir yağ kütlesi ya da kısa süre içerisinde oluşmuş bir yağlanma kolayca giderilebilir. Fakat, bir kaç hamilelik sonrasında kalmış yıllardır hiç verilememiş yağları bu tarz yöntemler ile yok etmek mümkün değildir. Ayrıca yağlı bölgelerdeki yağları eritseniz bile sarkan deri sebebiyle kötü bir görünüm oluşmaya devam edecektir.

Bölgesel zayıflama nasıl yapılır?

Bölgesel zayıflamada, eritilmek istenen yağ dokusuna çeşitli ışınlar ile müdahale edilir. Bu ışınlar yağ dokularını parçalayabilir, dondurabilir ya da tedavi edebilir. Kullanılan yönteme göre yapılan işlem de farklı olur. Bölgesel incelme tedavileri sırasında selülit tedavisi işlemleri de genel olarak yapılır. Eğer bölgesel yağ dokusu çok fazla ise, kişinin son aylarında hamile görünümünde olacak kadar karnı varsa, çok geniş bir kalçası ya da kollarında birikmiş yağ dokusu varsa, burada yağ alma işlemi de yapılabilir. Liposakşın dediğimiz bu yöntemle belirlenen bölgeden cerrahi olarak yağ alma işlemi yapılır.

Bu yöntemlerin dışında daha küçük yağ kitlelerini eritmek için egzersizler diyet programları da uygulanabilir. Sadece karın bölgesini, sadece kol ya da sadece bel bölgesini çalıştıracak değişik spor aletleri de kullanılabilir. Son zamanların en popüler bölgesel zayıflama yöntemlerinden biri olan kavitasyon da tercih edilebilir. Kavitasyon, selülit tedavisi dahil bir çok tedavide kullanılan bir yöntemdir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için dilerseniz Kavitasyon ile zayıflama nedir, yazımıza göz atabilirsiniz. 

Bölgesel zayıflama yöntemleri nelerdir?

Liposuction ile zayıflamadan kavitasyona, zeltiq ile zayıflamadan VShape teknolojisine kadar çok çeşitli bölgesel zayıflama yöntemleri vardır. Bu yöntemlerin her biri belirli özelliklerdeki bölgeler için uygundur. Yaş, beslenme alışkanlıkları, genel vücut ağırlığı, sağlık durumu gibi belirleyici durumlar vardır. Obezite sınırındaki bir kişiye uygulanabilecek zayıflama tedavisi ya da yöntemi ile hamilelik kilolarından kurtulmaya çalışan bir kişiye uygulanabilecek zayıflama yöntemi aynı değildir. Kişieye göre belirlenen bu yöntemler ve nasıl yapıldıkları hakkında en detaylı bilgileri bölgesel incelme yöntemleri bölümünde bulabilirsiniz.

Bölgesel zayıflama mümkün mü?

Doğru yöntemler uygulanıp doğru tedaviler yapıldıktan sonra her şey mümkündür. Bu doğrultuda düşünürsek tabi ki bölgesel zayıflama mümkün mü sorusunun yanıtı, tabiki olacaktır. Bel bölgesinden göbek bölgesine, kollardan bacaklara, yanaklara hatta çene altına kadar her yerde bölgesel incelme yapılabilir. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından en çok tercih edilen bölgesel incelme göbek ve çevresi içindir. Göbek bölgesindeki yağlar en kolay alınan, depolanan ancak en zor eritilen yağlardır. Yağlanma üzerinden bir süre geçtiğinde bu bölgedeki yağları yakmak yeni oluşan yağları yakmaktan çok daha zordur. Bu sebeple de ağır bölgesel yağlanmalarda yağ aldırma tekniği en çok tercih edilen tekniktir. En kısa zamanda en hızlı sonucu veren bir yağ aldırma tekniği olan liposuction hakkında tüm detayları bilgileri Liposuction nedir? yazımızda bulabilirsiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago