Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Selülit nasıl geçer?
Zayıflama

Selülit nasıl geçer?

Tüm kadınların korkulu rüyası, selülitler! Bu selülit nedir? Diyetlere, egzersizlere dirençli selülit nasıl geçer? Peki neden kaynaklanır? Selülit kremi ya da selülit masajı ne kadar faydalıdır? Selülit diyeti diye bir şey var mıdır? Plaj sezonu başlamadan selülit tedavisi dahil aklımıza gelebilecek her şeyi inceliyoruz.

Selülit sadece kadınlarda olmaz, erkeklerde de olur. Ancak erkek vücudu malum genel olarak tüylü olduğu için selülitli olsa bile kolay kolay anlaşılmaz. Bacaklarda, bel ve göbek kısmında hatta kollarda bile olabilen bu selülit nedir, nasıl oluşur?

Selülit nedir?

Seslülit, aslında bir bölgesel dolaşım bozukluğudur. Hareketsiz yaşam tarzı, dengesiz beslenme, hormonal ve genetik faktörlerin birleşimi sonucu ortaya çıkan, deri altında oluşan aşırı yağ birikimidir. Kadınlarda erkeklere göre çok daha fazla görülen selülit bir hastalık ya da sağlık sorunu değildir. Zayıf kişilerde de olabilen portakal görünümdü dokudur. Aşırı kilolu ya da zayıf herkeste olabilir, bunun yanında bazı kilolu insanlarda selülit olmayabilir.

Selülit nasıl geçer?

Bir dirhem et bin ayıbı örter demişler, ama bunu söyledikleri zaman hamburgerler, patates kızartlamaları ya da büyük boy şuruplu içecekler yokmuş. Sonra hamburgerler, kolalar, cipsler, mısır şurupları çıkmış ve insanlar obeziteye koşmaya başlamış. Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan obeziteye sebep olan hayat tarzı ve beslenme sistemi aynı şekilde selülite de sebep olmaktadır. Selülit nasıl geçer sorusunun cevabı, zor olur ama bu hayat tarzından vazgeçilirse geçer olabilir. Kilo vermenin bile neredeyse yüzde 80 i düzenli ve doğru beslenme, yüzde 20 si egzersizdir.

Selülit nasıl geçer denildiğinde insanlarda geçmez gibi bir algı oluşmaktadır. Bu düşünce yanlıştır. Her şey tedavi edilebildiği gibi selülit de tedavi edilebilir. Hangi bölgede ve ne kadar yoğunlukta olduğuna çeşitli tedavi yöntemleri uygulanır. Bu tedavi yöntemleri, nasıl yapıldıkları ve çeşitlerini Selülit tedavisi yöntemleri bölümünde bulabilirsiniz. Biz bu yazımızda ağırlıklı olarak selülit tedavisinde beslenme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

1 haftada selülit nasıl gider?

Doğal yöntemlerle yani beslenme, düzenli egzersiz ya da yağlarla masaj yaparak 1 haftada selülit gitmesi pek mümkün değildir. Selülitler, kısa sürede oluşan doku bozuklukları olmadığı için de kısa sürede yok edilemezler. Eğer çok hızlı bir çözüm istiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz tedavi yöntemlerini uygulamalısınız. Bunun dışında egzersiz ve beslenme programları ile boyutuna bağlı olarak biraz daha zaman alacaktır. Ancak unutmayın, ne kadar dikkatli olursanız programlarınıza uyarsanız o kadar hızlı bir şekilde selülitlerinizden kurtulursunuz.

Selülit doğal yollarla nasıl geçer?

Son zamanlarda tüm sosyal medyada konuşulan, en çok üzerine yazılıp çizilen selülit doğal yollarla nasıl geçer konusu o kadar da karmaşık değildir aslında. Bol bol su içip, ödem attırıcı doğal çayları tüketip, yağlı, tuzlu, şekerli, asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durup bölgesel direnç artırıcı egzersizler yapılarak selülitlerden kurtulmak mümkün. Bu sürecin sadece bir kilo vermek süreci olmadığını, özel özen gerektirdiğini unutmamak lazım.

Selülit en kısa sürede nasıl geçer?

  • Yeşil yapraklı sebzeler başta olmak üzere bol bol c vitami alarak,
  • Gün içerisinde en az iki litre su içerek (yaz aylarında bu miktar değişebilir)
  • Sigarayı bırakarak, alkolü minimuma indirerek, gereksiz ilaç kullanmayarak
  • Tuzu ve şekeri hayattan çıkararak. Özellikle regl dönemi öncesinde ve sonrasında vücut ödem tutmaya hazırdır. Bu dönemlerde mümkünse minimum tuz tüketmek gerekir.
  • Zayıflayarak. Fazla kilolar içerisinde bol bol yağlar vardır, yağlar da selülit yapar. Zayıflayarak bu yağ kütlelerini kasa dönüştürdüğünüzde selülit oluşması gibi bir ihtimal de kalmaz.
  • Kan dolaşımını hızlandırmak için özellikle selülitli bölgelere düzenli masajlar yaparak.
  • Ve tabi ki en önemli, spor yaparak. Hiç bir şey yapamıyorsanız günde en az bir saat yürüyerek egzersizi hayatınıza dahil edin. Selülitlerden kurtulmanın yolu, spor ve düzenli egzersiz yapmaktan geçer.

Selülit diyeti diye bir şey var mıdır?

Yediğimiz her şeyin içerisinde belli miktarlarda protein, karbonhidrat ve benzeri maddeleer vardır. Bu maddelerin her biri de vücutta bazı etkilere sebep olur. Vücutta selülit oluşumunu artırabilecek yiyeceklerden uzak durmak ve detoks yapmak için uygulanabilecek bazı selülit diyeti programları mevcuttur. Daha fazla bilgi için Selülit diyeti nedir? Yazımıza göz atabilir, çeşitli selülit diyeti örnekleri bulabilirsiniz.

Selülit kremi işe yarar mı?

Selulit deri altı yağ birikimi olduğu için piyasada bulunan selülit kremleri ciddi bir etki göstermez. Yüzeysel olan, çok derin ve uzun süredir var olmayan selülitli bölgelerde ise etkili olabilir.

Selülit masajı nedir, işe yarar mı?

Selülitin bir kan dolaşımı problemi olduğunu ya da zamanla bu noktaya geldiğini yazımızın başlarında belirtmiştik. Bu sebeple doğru şekilde yapılan selülit masajı kan dolaşımını hızlandırıp selülit tedavisinde işe yarayabilir. Bu masaj nasıl yapılır, hangi yağlar ile yapılır, ne kadar sürede yapılır gibi tüm sorularınız için Selülit masajı nedir, nasıl yapılır içeriğimize bakabilirsiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago