Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler nelerdir?
Zayıflama

Hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler nelerdir?

Yaz mevsimine başladığımız şu günlerde çok sayıda kişi kendisine ‘hızlı kilo vermek istiyorum’ diyor. Hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler nelerdir? İşte hızlı kilo vermek için dikkat etmeniz ve yapmanız gerekenler…

Hızlı kilo vermek için yapılacak ve izlenecek çok sayıda yöntem bulunmaktadır. Fakat her hızlı kilo verme yöntemi sağlık değildir ya da kişinin metabolizmasına uygun değildir. Hızlı kilo vermek için genellikle karbonhidrat bakımından düşük beslenme düzeni uygulanmalıdır. Karbonhidrat bakımından zayıf beslenme düzeni hızlı kilo vermeyi sağlar ve metabolik sağlığı artırır.

Hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler ve izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıranabilir:

Hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler nelerdir?

Karbonhidrat tüketimini azaltın

Hızlı kilo vermek için yapılması gereken en önemli şey şeker, nişasta ve karbonhidrat tüketiminin azaltılması ya da sıfıra indirilmesidir. Bu üç maddenin beslenme düzeninden çıkarılması tokluk hissi sağlar ve alınan kalori miktarını ciddi ölçüde azaltır.

Vücut bu sayede enerji üretmek için karbonhidrat yerine depolanmış yağları kullanmaya başlar. Karbonhidrat tüketiminin azaltılması insülin seviyesinin düşük olmasını sağlar ve böbreklerdeki aşırı sodyum ve su seviyesi azalır. Bu sayede vücutta gereksiz su ağırlığı da azalmış olur.

Bazı diyetisyenler beslenme şeklini bu şekilde değiştiren bireylerin ilk haftada 2.3 ila 4.5 kg kadar kilo verebileceğini söylüyor. Karbonhidrat bakımından düşük seviyede beslenmek vücuttaki yağ ve su ağırlığını azaltır.

Protein, sağlıklı yağ ve sebze içerikli beslenin

Yediğimiz her öğünde mutlaka protein, yağ ve düşük karbonhidrat oranına sahip sebze bulunmalıdır. Günde 2 ila 3 öğün yemeye özen gösterin. Öğün yetersiz geliyorsa günlük öğün sayısı dörde çıkarılabilir. Bu şekilde beslenmek günlük 20 ila 50 gram daha az karbonhidrat alımı sağlar. 

Et, balık ve deniz ürünleri, yumurta ve bitki bazlı proteinler vücuda yeterli oranda protein sağlar. Brokoli, karnabahar, ıspanak, domates, lahana, Brüksel lahanası, pazı, göbek ve salatalık düşük karbonhidratlı sebzeler sınıfına girer. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, avokado yağı ve tereyağı sağlıklı yağlardır.

Haftada en az 3 gün ağırlık antrenmanı yapın

Yukarıda belirtilen adımlar hızlı kilo vermek için ideal olsa da haftada 3 defa yapılacak ağırlık antrenmanı kilo verme sürecini destekler. Ağırlık antrenmanları kişinin kas gelişimini destekler, kalori yakımını hızlandırır ve metabolizmanın yavaşlamasını önler. 

Ağırlık antrenmanlarını tercih etmeyenler yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme gibi kardiyo egzersizleri yapabilir.

Haftanın bir gününü karbonhidrat günü olarak belirleyin

Karbonhidratı özleyen kişiler haftanın bir gününü karbonhidrat günü ilan edebilir. Çok sayıda kişi genellikle cumartesi gününü karbonhidrat günü olarak seçer. Karbonhidrat kilo alımına sebep olsa da yulaf, pirinç, kinoa, patates, tatlı patates ve meyve de vücut için gereklidir. 

Bu sebeple karbonhidrat alımını sıfıra indirgemeyin ama bir gün ile sınırlandırın. Unutulmamalıdır ki karbonhidrat alımını azaltmadan kilo vermek mümkün değildir. Karbonhidrat gününde kişinin ağırlığı su sebepli artış gösterebilir. Su sebepli artış karbonhidrat gününden 1 ila 2 gün sonra kaybolur.

Hızlı kilo vermek istiyorum diyenler için 10 altın kural

Hızlı kilo vermek isteyenler aşağıda yazılı 10 altın kuralı mutlaka uygulamalıdır:

  1. Yüksek protein içeren gıdalar tüketin
  2. Şekerli içecekler ve meyve sularından kaçının
  3. Yemeklerden önce su için
  4. Kilo vermeye yardımcı gıdaları tüketin
  5. Kahve ve çay için
  6. İşlenmemiş gıdaları tercih edin
  7. Yemekleri yavaş tüketin
  8. Her gün kilonuzu ölçün
  9. Yeterli uyku almaya özen gösterin
  10. Çözünebilir lifli gıdalar tüketin

Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları nelerdir?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago