Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları nelerdir? Simit bölgesini eritmek için ne yemeli? İşte simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın ve eritmenin yolları…
Simit bölgesindeki yağlar hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunudur. Simit bölgesinde bulunan yağlar visceral yağlar olarak adlandırılır. Visceral yağ tip 2 diyabet, kalp rahatsızlıkları ve başka diğer sağlık sorunları için risk faktörü oluşturur.
Çok sayıda kuruluş kişinin metabolik risklerini ölçmek için vücut kitle endeksi yöntemini kullanır. Fakat bu yöntem bazı durumlarda yanıltıcı sonuçlar verebilir. Kişi zayıf görünse bile vücuduna oranla simit bölgesindeki yağ miktarı fazla olabilir.
Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmak oldukça zor görünüyor olsa da belli başlı bazı faktörlere dikkat etmek bu bölgedeki yağlanmanın önüne geçmede yardımcı olur. Simit bölgesini eritmek için ne yemeli sorusunun cevabı şu şekilde yanıtlanabilir:
Simit bölgesini eritmek için ne yemeli?
Simit bölgesini eritmek için yenmesi gereken gıdalar şu şekildedir:
- Çözünebilir lif içeriği yüksek gıdaları tüketin
- Trans yağ içeren gıda ürünlerinden uzak durun
- Alkolden uzak durun
- Yüksek protein içerikli besinleri tüketmeye özen gösterin
- Stresten uzak durun
- Şekerli gıdalardan uzak durun
- Kardiyo ağırlıklı egzersiz hareketleri yapın
- Karbonhidrat içeriği yüksek ve işlenmiş gıdalardan gıdalardan uzak durun
- Yemeklerde hindistan cevizi yağı kullanın
- Ağırlık içeren antrenmanlar yapın
- Şekerli ve tatlandırılmış içeceklerden uzak durun
- Yetersiz uyku alışkanlığını terk edin
- Aldığınız gıdaların içerdiği besin değerini kontrol edin
- Her hafta en az bir defa yağlı balık tüketin
- Meyve suyu içmeyin
- Yemeklerde elma sirkesi kullanın
- Probiyotik içeren gıdaları tüketin
- Intermittent fasting (aralıklı oruç) yapın
- Yeşil çay için
- Yaşam tarzınızda belli başlı alışkanlıklarınızı değiştirin.
Simit bölgesinde yağlardan kurtulmanın yolları nelerdir?
Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmak için sadece beslenme alışkanlığında yapılacak değişiklikler yeterli değildir. Egzersiz de simit bölgesindeki yağlardan kurtulmak için oldukça önemli bir faktördür. Egzersizle simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları şu şekilde sıralanabilir:
Yürüyüş ve koşu yapmak
Yürüyüş ve koşu en etkili yağ yakan egzersizlerdir. Herhangi bir ekipman gerekmeyen bu iki egzersiz düzenli olarak yapılmalıdır.
Kondisyon bisikleti
Kondisyon bisikleti ile yapılacak egzersizler kalori yakımını hızlandırır. 65 kg olan bir kişi kondisyon bisikleti ile yaptığı 30 dakika süreli antrenmanda 300 kalori yakılabilir.
Bisiklet
Bisiklet sürmek temel kardiyo egzersizlerinden biridir. 30 dakika süre ile bisiklet sürerek 250 ila 500 kalori yakmak mümkündür.
Bisiklet mekiği
Simit bölgesindeki yağlardan sadece kardiyo yaparak kurtulmak zordur. Kardiyonun yanı sıra karın kası egzersizleri de gereklidir. Bisiklet mekiği en etkili karın kası antrenmanlarından biridir. Yere sırt üstü uzanarak yapılan bu harekette ayaklar tıpkı bisiklet sürülüyor gibi hareket ettirilir. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.
Chair leg raise
Bu hareketle karın kasları hedeflenir. Kollar dirseklerden ayakları yerden kesecek şekilde bir yere sabitlenir ve ayaklar gövdeye 90 derece olacak şekilde indirilir ve kaldırılır. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.
Ball crunch
Bu egzersiz denge gerektirir. Pilates topuna belinizi uzatın. Tıpkı mekik çeker gibi vücudunuzu hareket ettirin ve kaymadığınızdan emin olun. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.
Vertical leg crunch
Yer sırt üstü uzanın. Her iki bacağınızı sırayla gövdenize 90 derece olacak şekilde yukarı kaldırın ve ayak ucunuza dokunun. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.
Reverse crunch
Bu egzersiz karın kaslarını güçlendirmeyi hedefler. Yere sırt üstü uzanın ve dizlerinizi karın bölgesine doğru çekin ve ardından bacaklarınızı yukarı doğru hafif uzatın. Başlangıç pozisyonuna geri dönün. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.