Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları nelerdir?
Zayıflama

Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları nelerdir?

Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları nelerdir? Simit bölgesini eritmek için ne yemeli? İşte simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın ve eritmenin yolları…

Simit bölgesindeki yağlar hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunudur. Simit bölgesinde bulunan yağlar visceral yağlar olarak adlandırılır. Visceral yağ tip 2 diyabet, kalp rahatsızlıkları ve başka diğer sağlık sorunları için risk faktörü oluşturur.

Çok sayıda kuruluş kişinin metabolik risklerini ölçmek için vücut kitle endeksi yöntemini kullanır. Fakat bu yöntem bazı durumlarda yanıltıcı sonuçlar verebilir. Kişi zayıf görünse bile vücuduna oranla simit bölgesindeki yağ miktarı fazla olabilir. 

Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmak oldukça zor görünüyor olsa da belli başlı bazı faktörlere dikkat etmek bu bölgedeki yağlanmanın önüne geçmede yardımcı olur. Simit bölgesini eritmek için ne yemeli sorusunun cevabı şu şekilde yanıtlanabilir:

Simit bölgesini eritmek için ne yemeli?

Simit bölgesini eritmek için yenmesi gereken gıdalar şu şekildedir:

  • Çözünebilir lif içeriği yüksek gıdaları tüketin
  • Trans yağ içeren gıda ürünlerinden uzak durun
  • Alkolden uzak durun
  • Yüksek protein içerikli besinleri tüketmeye özen gösterin
  • Stresten uzak durun
  • Şekerli gıdalardan uzak durun
  • Kardiyo ağırlıklı egzersiz hareketleri yapın
  • Karbonhidrat içeriği yüksek ve işlenmiş gıdalardan gıdalardan uzak durun
  • Yemeklerde hindistan cevizi yağı kullanın
  • Ağırlık içeren antrenmanlar yapın
  • Şekerli ve tatlandırılmış içeceklerden uzak durun
  • Yetersiz uyku alışkanlığını terk edin
  • Aldığınız gıdaların içerdiği besin değerini kontrol edin
  • Her hafta en az bir defa yağlı balık tüketin
  • Meyve suyu içmeyin
  • Yemeklerde elma sirkesi kullanın
  • Probiyotik içeren gıdaları tüketin
  • Intermittent fasting (aralıklı oruç) yapın
  • Yeşil çay için
  • Yaşam tarzınızda belli başlı alışkanlıklarınızı değiştirin.

Simit bölgesinde yağlardan kurtulmanın yolları nelerdir?

Simit bölgesindeki yağlardan kurtulmak için sadece beslenme alışkanlığında yapılacak değişiklikler yeterli değildir. Egzersiz de simit bölgesindeki yağlardan kurtulmak için oldukça önemli bir faktördür. Egzersizle simit bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları şu şekilde sıralanabilir:

Yürüyüş ve koşu yapmak

Yürüyüş ve koşu en etkili yağ yakan egzersizlerdir. Herhangi bir ekipman gerekmeyen bu iki egzersiz düzenli olarak yapılmalıdır.

Kondisyon bisikleti

Kondisyon bisikleti ile yapılacak egzersizler kalori yakımını hızlandırır. 65 kg olan bir kişi kondisyon bisikleti ile yaptığı 30 dakika süreli antrenmanda 300 kalori yakılabilir.

Bisiklet

Bisiklet sürmek temel kardiyo egzersizlerinden biridir. 30 dakika süre ile bisiklet sürerek 250 ila 500 kalori yakmak mümkündür.

Bisiklet mekiği

Simit bölgesindeki yağlardan sadece kardiyo yaparak kurtulmak zordur. Kardiyonun yanı sıra karın kası egzersizleri de gereklidir. Bisiklet mekiği en etkili karın kası antrenmanlarından biridir. Yere sırt üstü uzanarak yapılan bu harekette ayaklar tıpkı bisiklet sürülüyor gibi hareket ettirilir. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.

Chair leg raise

Bu hareketle karın kasları hedeflenir. Kollar dirseklerden ayakları yerden kesecek şekilde bir yere sabitlenir ve ayaklar gövdeye 90 derece olacak şekilde indirilir ve kaldırılır. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.

Ball crunch

Bu egzersiz denge gerektirir. Pilates topuna belinizi uzatın. Tıpkı mekik çeker gibi vücudunuzu hareket ettirin ve kaymadığınızdan emin olun. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.

Vertical leg crunch

Yer sırt üstü uzanın. Her iki bacağınızı sırayla gövdenize 90 derece olacak şekilde yukarı kaldırın ve ayak ucunuza dokunun. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.

Reverse crunch

Bu egzersiz karın kaslarını güçlendirmeyi hedefler. Yere sırt üstü uzanın ve dizlerinizi karın bölgesine doğru çekin ve ardından bacaklarınızı yukarı doğru hafif uzatın. Başlangıç pozisyonuna geri dönün. Her gün 12 ila 16 tekrar sayısı olacak şekilde 1 ila 3 set yapılmalıdır.

En etkili göbek eritme egzersizleri nelerdir?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago