Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Sahurda tok tutan ve susatmayan besinler nelerdir?
Beslenme

Sahurda tok tutan ve susatmayan besinler nelerdir?

Sahurda tok tutan ve susatmayan besinler nelerdir? Ramazan’da sahurda yenilecek şeyler nelerdir? Sahurda tok tutan ve susatmayan yiyecekler nelerdir? İşte sahurda tok tutan ve susatmayan besinler ve yiyecekler…

Ramazan ayında sahur vaktinde yapılan beslenme oruç süresinin sağlıklı sürdürülebilmesi için büyük önem taşır. Gün boyu kişiyi zinde tutan ve bir tür gelenek haline de gelen sahur vaktinde tüketilecek besinler ve yiyecekler kişiyi ya gün boyu tok tutar ya da oruç süresini sıkıntılı bir duruma sokar. Sahurda tok tutan ve susatmayan besinler şu şekilde sıralanabilir:

Sahurda tok tutan ve susatmayan besinler nelerdir? Sahurda yenilecek şeyler nelerdir?

Yumurta

Yumurta sahurda tercih edilmesi gereken temel besinlerden biridir. Besin değeri en yüksek yiyeceklerden biri olan yumurta önemli oranda protein de içerir. Yumurta oruç süresince tokluk hissi sağlar. Ispanakla yapılan omlet sahur için ideal bir tercih olacaktır.

Avokado

Besin değeri bakımından zengin olan avokado sahur vakti yenebilecek besinlerdendir. Avokado yemeklere katılabilir ya da meyve olarak tüketilebilir. Avokado yüksek oranda lif içerir. Lif sindirimi güç bitkisel bileşendir ve bu sayede kan şekeri seviyesindeki ani yükselmeleri önler ve kilo vermeye yardımcı olur. 

Lifli besinler ayrıca tokluk hissi sağlar ve kişinin gün boyu ihtiyaç duyduğu enerjiyi yavaşça dağıtır. Bu sebeple avokado sahurda tok tutan ideal bir yiyecektir.

Kepekli muffin

Kepek lif içeriği bakımından zengin ve çok yönlü bir tahıl ürünüdür. Kepek vücut işleyişinin düzgün çalışmasına yardımcı olur, sağlıklı beslenme düzeninde önemli rol oynar. Özellikle uzun Ramazan günlerinde kepekli gıdalar kişide tokluk hissi sağlar.

Özellikle muz ve kepek kullanılarak yapılacak muffin gibi çörekler sahur vaktinde tüketilebilir.

Badem ezmesi

E vitamini bakımından zengin olan badem ezmesi kolesterol seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur, Lezzetli ve besin değeri bakımından zengin olan badem ezmesi bu sayede kalp sağlığını korur. Uzmanlar badem ezmesinin günlük beslenme alışkanlığına dahil edilmesini önerir. 

Badem ezmesi ayrıca gün boyu tokluk hissi verir. Özellikle muzla beraber tüketildiği takdirde kişinin enerji seviyesini de yükseltir.

Bakla

Besin değeri bakımından zengin olan bakla yüksek oranda protein ve lif içerir. Kalori bakımından düşük olan bakla insan sağlığı için gereken besinleri sağlar. Bakla yumurta, peynir ve ekmekle tüketilebilir.

Sahurda tok tutan ve susatmayan yiyecekler nelerdir?

Yoğurt

Yoğurt protein kaynağıdır. Sütle yapılan lezzetli bir besin olan yoğurt özellikle sahur vaktinde tercih edilmesi gereken besin ve yiyeceklerin başında gelmelidir. Prebiyotik içeriği zengin olan yoğurt tokluk hissi sağlar. Karbonhidrat içeriği düşük olan yoğurt  özellikle susatmayan bir besindir.

Füme somon

Somon balığı antik çağlardan bu yana tüketilen önemli bir deniz ürünüdür. Protein, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan somon özellikle omega-3 yağ asiti içeriği ile öne çıkar. Omega-3 vücut tarafından üretilemez, sadece gıdalar yoluyla alınabilir. Omega-3 beyin sağlığını destekler.

Sahurda tercih edilebilecek besinlerden biri olan somon yumurta ve avokado ile beraber tüketilebilir.

Kinoa

Kinoa dünya genelinde çok tercih edilen sağlıklı besinlerin başında gelir. Glutensiz olan ve protein ve belli başlı amino asitler bakımından zengin olan kinoa genellikle organik olarak yetiştirilir. Çok yönlü bir yiyecek olan kinoa farklı yemeklere katılabilir. Bu sayede günün her öğünü tüketilebilir. Kinoa tok tutar ve bu sayede Ramazan ayında tercih edilmesi gereken besinlerin başında gelmelidir.

Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi protein bakımından yüksektir ve kişide gün boyu tokluk hissi sağlar. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen fıstık ezmesi kilo vermeye yardımcı ve diyabet sorununu önleyen sağlıklı yağlar içerir. Fıstık ezmesi kalp dostu mono doymamış yağlar içerir ve ayrıca göbeklenme sorununun önüne geçer. Sahur vaktinde tüketilmesi gereken besinlerden biri de fıstık ezmesidir.

Ramazan’da kilo almamak için nelere dikkat etmek gerekir?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago