Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Damar Beni Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Dermatoloji

Damar Beni Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Damar benleri, öncesinde olmayan ancak zamanla ortaya çıkan daha çok 30 yaş itibariyle beyaz tenli kadınlarda görülen bir ben türüdür. Kılcal damar çatlaması görünümü veren damar benlerini tedavi etmenin çeşitli yöntemleri vardır ancak bu rahatsız edici görünümü ortadan kaldırmanın en iyi yolu lazerle ben tedavisidir. Peki damar benleri lazerle nasıl tedavi edilir, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damar beni nedir?

Kiraz beni olarak da adlandırılabilen bu benler ikiye ayrılır. Birincisi genelde yüzde çıkan daha çok kılcal damar çatlamasına benzeyen kılcal damar çatlamaları ile ortaya çıkan ancak hiç geçmeyen benlerdir. Hastalar ilk olarak bunu geçici bir kılcal damar çatlaması olarak düşünebilirler ancak bu ben kalıcı bir bendir ancak lazerle ya da radyofrekans yöntemi ile alınabilir.

Diğer damar benleri yani sonradan ortaya çıkan ya da doğuştan olan damar benleri daha çok vücudun çeşitli yerlerinde çıkan papüllerdir. Bu benler çoğunlukla düz olmakla birlikte bazen dışa doğru da olabilir. Boyutları genelde 7 mm i geçmez. Nedeni hala bilinmiyor olsa da zamanla daha belirgin hale geldiği ya da ortaya çıktığı bilinmektedir.

Damar beni kanser yapar mı?

Damar beni fotoğraflarını incelediğiniz zaman bu benlerin kırmızı ve pembe tonlarında benler olduğunu görebilirsiniz. Mor ya da mavi benler en tehlikeli benler olmasına rağmen hiç bir ben türü için bu kanser yapar denilemez. Çünkü benler zaman içerisinde kansere neden olabilseler de direk kanser nedeni dokular değillerdir. Zaman içerisinde herhangi bir soruna neden olmamaları için aldırılmaları daha doğru olur.

Damar beni bitkisel tedavisi mümkün müdür?

Doğuştan ya da sonradan oluşan tüm benlerin bitkisel tedavisi çok gerçekçi bir tedavi olmaz. Çünkü ben tam anlamı ile bir dokudur, deri parçasıdır. Siz buraya ne sürerseniz sürün, asit ya da daha etkili bir madde olmadıktan sonra, bu deri parçasını yok edemezsiniz. Çeşitli bitkisel ürünleri kullanarak renklerini belki açabilirsiniz ancak bitkisel bir ben tedavisi gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Damar beni tedavisi ve ben aldırma

Ben aldırma işlemlerinde benin büyüklüğüne, yapısına ve özelliğine göre farklı yöntemler uygulanmaktadır. Daha önceki yazılarımızda da ben aldırma konusunda daha detaylı bilgiler paylaşmıştık, isterseniz ben aldırma işlemi hakkında bilinmesi gerekenler yazımıza göz atabilirsiniz.

Lazerle ben aldırma sırasında yapılan işlem benin normal cilt tipinden farklı olan renginin lazer ışınları ile açılmasıdır. Bu nedenle de lazerle ben alma işlemi daha çok çıkkın olmayan yani et beni olmayan benler için etkilidir. Damar benleri, çıkkın olmayan et beni olmayan ben türü olduğu için lazerle kolaylıkla yok edilebilir. Tabi ki burada hastanın cilt tipi, benin rengi, ne zaman ortaya çıktığı gibi noktalar da oldukça önemlidir. Ben tedavisi yöntemleri içerisinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan lazer, et benleri ile çıkkın, köklü benlerde çok etkili olmaz.

Et benleri ve benzeri benler için ise radyofrekans yöntemi gibi yöntemler kullanılmaktadır. Çeşitli cihazlarla yapılan bu işlemlerde benler genel olarak radyo dalgaları ile yakılır. Et benlerinin cilt ile birleşim yerleri yakılarak kesilir ve benler alınır. Benden geriya kalan parçalar ise cihaz ile yakılarak alınır.

Tüm bu ben alma işlemleri öncesinde uyuşturucu krem ya da iğne uygulayarak yapılır. İşlem sırasında çok az bir acı hissedilir, işlem sonrasında da en fazla bir kaç gün ağrı olabilir. Sonrasında doktorunuzun verdiği kremleri kullandığınız sürece herhangi bir sorun olma ihtimali çok düşüktür.

Damar beni için krem var mıdır?

Damar benleri 30 yaşından sonra çıkmaya başlayan benler olarak tanımlanır ancak bazen erken yaşlarda da ortaya çıkabilir. Bu benleri kapatmak için kullanabileceğiniz kremler bb kremler ya da fandöten tarzı kozmetik kremlerdir. Özellikle büyük damar benlerini lazer gibi etkili yöntemler ile tedavi ettirmedikten sonra yok etmenin imkanı yoktur.

Damar beni hangi bölüme girer?

Damar beni aslında damarlarda oluşan genişlemelerdir. Bunlar iyi huylu genişlemelerdir bu nedenle de tedavi edilmek zorunda değildir. Bazı damar benleri genişlemeye devam edebilir ya da kanamalara neden olabilir. Benler görünüm açısından hastayı rahatsız ediyorsa ya da kanama gibi sorunlara neden oluyorsa o zaman lazer yöntemleri ile tedavi edilmelidir. Damar benini ilk olarak kalp damar cerrahisi uzmanına gösterebilirsiniz. Bu tedavileri onlar yapabilir aynı zamanda uzman dermotolog yani cilt doktoru da uygun koşullar altında ben tedavisini uygulayabilirler. Ayrıca hemanjiom olarak da bilinen damar beni bebeklerde hemen doğum sonrasında da ortaya çıkabilir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago