Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Kaş Kontürü (Dövmesi) Sildirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Makyaj

Kaş Kontürü (Dövmesi) Sildirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kaş kontürü ya da diğer bir ismi ile kaş dövmesi, kaşı az olan ya da kaşı istediği şekilde olmayan kişilere uygulanan bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Uzun süreli kalıcıdır ancak zaman içerisinde kaybolma özelliğine sahiptir. Kullanılan malzeme ve yönteme göre kalıcılı olma süresi değişmektedir. Kaş kontürünü sildirmek için de çeşitli yöntemler tercih edilmektedir. Bu makalede, kaş kontürü nasıl silinir, lazerle kaş kontürü silme ve kaş kontürü bitkisel silme yöntemleri hakkında tüm bilgileri bulabilirsiniz.

İyi yapılmış bir kaş kontürü, kaşlarda istenilen görüntüye sahip olunmasını sağlar.

Kaş Silme Nasıl Yapılır?

Kaş şekillendirme bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Uzman olmayan estetisyenler ya da kötü malzeme ile yapılan kaşlar zaman içerisinde hızla bozulabilir. Aynı zamanda kişinin istediği kaş yapısından çok uzak bir görünüme de sahip olabilir. Bazen beklenenden çok kalın ya da beklenenden çok ince olabilen kaş dövmesi kişiyi mutsuz edebilir. Bu tarz durumlarda kişinin hemen kaş kontürünü sildirmesi gerekir. Neyse ki kaş kontürünü sildirmek için bir çok farklı yöntem kullanılabilir. Kullanılması gereken yöntemler kaş kontürü yapımında kullanılan teknik ve malzemelere göre değişir. En renkli, karmaşık, kalıcı dövmelerin bile silinebildiğini düşünürsek kaş kontürünü silmenin de mümkün ve etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Kaş kontürü silme işlemini birkaç yöntemle yapmak mümkündür:

  • Cilt altına işlenen renk pigmentlerinin silinmesi ya da renklerinin soldurulması
  • Cilt üzerine uygulanan özel solüsyonlar
  • Lazer teknolojisi
  • Bitkisel yöntemler

Lazerle Kaş Kontürü (Dövmesi) Sildirme

Lazer ışınları etki ettiği bölgede deri altındaki boya maddelerini çok küçük parçalara ayırarak bunların kaybolmasını sağlar. Renkli, siyah beyaz ve farklı dövmeler lazer ışınları ile kolaylıkla yok edilebilmektedir. Aynı şekilde kaş kontürü de lazerle tamamen silinebilmektedir. Lazerle kaş kontürü sildirenler kısa sürede iyileşir. Işlem sonrasında doktorunuzun önerdiği kremleri kullanmanız önemlidir.

Lazerle kaş dövmesi sildirme işlemi uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Lazer işlemleri iyi sonuç verse de uzman biri tarafından yapılmadığı zaman ciddi sorunlara neden olması mümkündür. Lazerle dövme sildirme işlemleri de uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Kaş kontürünü lazerle silinebildiği gibi aynı şekilde özel bir solüsyon ile de silmek mümkündür. Bu işlem sırasında tıpkı kalıcı makyaj yapılırken uygulandığı gibi özel bir solüsyon kaşlara kontür yapılan yerlere uygulanır. Uygulanan bu kremsi solüsyonun tam olarak uygulanan renk pigmentlerine ulaşması gerekir. Hazırlanan özel solüsyon deri altındaki renk pigmentlerine ulaştığında bunların çözülmesini sağlar. Sonrasında kabuk tutan deri iyileşir ve renk açılmış olur.

Ancak kaş kontürü sildirme işlemi zor ve riskli bir işlem olabilmektedir. Çünkü kontür sırasında uzmanın renk pigmentlerini ne kadar derinliğe enjekte ettiğini anlamak mümkün değildir. Bu sebeple de kaşı silen kişi solüsyonu derinin en derin yerlerine gönderir. Derinin derinliklerine giden solüsyon rengin açılmasını sağlar ancak sonrasında iyileşmesi zor olabilir. Çünkü kalıcı makyaj uygulamalarının yapıldığı nokta derinin oldukça altında. Bu noktada sinirler mevcuttur. Kalıcı kaş kontürü silinmesi sırasında bu noktaya solüsyon enjekte edildiğinde ciddi kanamalar ortaya çıkabilir.

Expigment kaş silme gibi kaş temizleme uygulamaları dahil tüm bu pigmentasyon uygulamaları sonrası ciltte iz kalma ihtimali çok yüksektir. Bunun yanında sadece iz kalmaz. Ciltte uygulama yapılan yerde çöküklükler de ortaya çıkabilir. Kaş kontürü zaman içerisinde kendi kendine geçer. Eğer çok aşırı kötü bir görünüm yoksa zaman içerisinde kendi kendine geçmesini beklemek daha doğru olabilir.

Kaş Doğal Yollarla Nasıl Silinir?

Yazının başında da bahsettiğimiz üzere kaş kontürü yapıldığı yöntemlere bağlı olarak silinir. Eğer uzman tarafından derinin çok derinlerine kalıcı makyaj uygulaması ile yapıldıysa bu doğal yollarla kolay kolay silinemez. Çünkü bu boyalar ve renkler sizin elinizle bir şey sürerek ulaşabileceğiniz bir derinlikte değildir. Çok daha ileridedir. Ancak eğer yüzeysel bir şekilde uygulama yapıldıysa, en başında da size daha kısa sürede geçeceği söylendi ise o zaman badem yağı sürme işlemi gibi doğal yöntemler ile kaş kontürünü silmeyi deneyebilirsiniz.

Kaş Sildirme İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazerle kaş silme işlemi yaptıranlarda genel olarak işlem sonrası 24 saat ile 48 saat arasında süren bir şişlik olabilir. Bu şişlik sonrasında geçer. İşlem yapılan gün banyo yapılmaması, işlem yapılan bölgeye su değdirilmemesi gerekir. Ancak 24 saat geçtikten sonra banyo yapılmasında sakınca yoktur.

Solüsyonla kaş silme işlemi sonrasında ise kişinin cilt yapısına göre çeşitli pansuman ya da krem uygulamaları yapılması gerekir. Bu yöntemle kaş sildirdikten sonra daha uzun bir süre kaşa su değmemesi gerekir.

Sonuç olarak, hangi yöntemle olursa olsun kaş sildirme işlemi oldukça zor ve meşekkatli bir işlemdir. Mecbur olmadıkça bu işlemi yaptırmayı önermiyoruz. Ayrıca, kaş kontür silme işlemini kesinlikle kalıcı makyaj uzmanı ya da uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde çok ciddi enfeksiyonlar veya kalıcı izler ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago