Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Kış Gelirken Cilt Yenileme İşlemleri ile Yenilenin
Ameliyatsız Estetik

Kış Gelirken Cilt Yenileme İşlemleri ile Yenilenin

Cildin yaşlanmasına neden olan bir çok etken vardır. Yaşam koşulları, beslenme, genetik faktörler ve tabi ki zaman. Zamanla oluşan yaşlanma etkilerini durdurmanın en iyi yolu ise cilt yenileme işlemleridir. Birbirinden farklı bir çok yöntemle yapılabilen cilt yenileme işlemlerini etkileri, sonuçları ve özellikleri ile inceledik.

Cilt Yenileme Nedir?

Devamlı olarak güneşe maruz kalınması sonucunda ciltte lekeler oluşabilir. Hormonal bozukluklar ya da dönemsel olarak hormonal değişimler, hamilelik gibi etkenlerle ciltte kahverengi lekeler oluşabilir. Sivilceler geçse bile izleri kalıp yüzde minik çukurluklar oluşturabilir. Ayrıca bazen yüzde doğuştan izler, çukurluklar, renk eşitsizlikleri olabilir. Tüm bu etkileri ortadan kaldırmak için cildin kendi kendine yeni bir deri, yeni bir tabaka oluşturmasına cilt yenileme denir. Cildin kendini yenilemesi için bazı işlemler yapılması gerekir.

Cilt yenileme yöntemleri nelerdir?

Cilt yenileme dediğimiz işlemler aslında bir nevi cilt gençleştirme işlemleridir. Cildin kaybettiği dokusuna yeniden kavuşabilmesi için cilde yapılan işlemlere cilt yenileme işlemleri denir. Ancak bu uygulamalar sadece gençleştirme amaçlı değildir. Bazen leke tedavisinde bazen sivilce ve akne tedavisinde, bazen eskiden oluşmuş yaraların izlerinin tedavisinde de kullanılır. Cildin üst tabakası soyularak cildin kendi kendini yenilemesi böylelikle ince lekeler ile izlerin ortadan kaldırılması amaçlanır.

Cildi soyarak yenileme işlemleri

Kimyasal peeling, cilt yenileme yöntemlerinden biridir. Ancak bu işlem çok derinlemesine ve etkili bir işlem değildir. Daha çok cildin temizlenmesini, ölü derilerden arınmasını sağlar. Kimyasal peeling yılda birden fazla yapılabilir.

Altın iğne ile cilt yenileme

Bu uygulamadada çok aşırı ince altın iğneler cilde batırılarak yüzün yara olması sağlanır. Cilt bu şekilde kendi kendine kolajen salgılamak ve bu yaraları iyileştirmek durumunda kalır. Altın iğne gibi bir çok farklı cilt yenileştirme uygulaması vardır. Ancak bunlar her cilt tipine uygun değildir. Hassas ve kızarık cildi olanlar için cildi soyarak yenileme işlemleri uygulanmaz.

Yüz akupunkturu

Akupunktur, çok eski zamanlardan bu yana vücudun farklı yerlerinde farklı sorunların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Son zamanlarda ise yüz derisinin kendi kendini yenilemesini sağlamak için özel iğneler ile yüzün belirlenen noktalarına yüz akupunkturu yapılmaktadır. Detaylı bilgi için buraya göz atabilirsiniz.

Karbon Peeling Uygulaması

Karbon peeling uygulaması en çok tercih edilen cilt gençleştirme tedavisi yöntemlerinden biridir. Kadın erkek herkese uygulanabilen bu yöntemle, cilt üzerindeki yağlı tabaka temizlenir, ölü deri kaldırılır ve cildin canlı derisi ortaya çıkarılır. Karbon peeling uygulaması altın iğne gibi, prp gibi ya da mezoterapik uygulamalar gibi derinlemesine yenileme sağlamaz.

Cilt yenileme bitkisel olarak yapılabilir mi?

Ciltte yaşanma belirtileri kırışıklıklar ve sarkmalar ile ortaya çıkar. Hem kırışıklıkların hem de sarkmaların asıl nedeni de zamanla oluşan kolajen kaybıdır. Belirli bir yaşa kadar vücut kolajen üretimine devam eder, belirli bir yaştan sonra ise bu üretim sona erer. Sonrasında cilt esnekliğini kaybetmeye, sarkmaya ve kırışmaya başlar. Yaşlanma belirtilerini yok eden ya da durduran bir çok yöntem vardır. Bunlardan biri de kolajen tedavisidir. Kolajen tedavisinde, kolajen enjeksiyonu yapılabilir. Kolajen hapları ya da kolajen bakımından zengin besinler de tercih edilebilir. Kolajen tedavisi konusunda daha detaylı bilgi için Kolajen Takviyesi yazımıza bakabilirsiniz.

Doğal yollarla, ameliyatsız estetik uygulamalarıyla ya da cerrahi uygulamalarla cildi yenilemek mümkündür. Yukarıda saydığımız yöntemler cilt yenileme işlemlerinden bir kaç tanesidir. Bu uygulamaların etkisi yaşınıza, cilt özelliklerinize, beslenmenize ve yaşam tarzınıza bağlı olarak değişir. Sigara ve alkol tüketen, sağlıksız beslenen ve hiç spor yapmayan kişilerle yediklerine çok dikkat eden, sürekli su içen, kendine çok iyi bakan kişilerin cilt özellikleri çok farklıdır. Cilt yenileme işlemlerine başlamadan önce işe cildinize iyi bakarak başlayabilirsiniz.

 

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago