Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Zeytin yaprağı çayı nedir? Zeytin yaprağı çayı faydaları nelerdir?
Beslenme

Zeytin yaprağı çayı nedir? Zeytin yaprağı çayı faydaları nelerdir?

Zeytin yaprağı çayı nedir? Zeytin yaprağı çayı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı hangi hastalıklara iyi gelir? İşte zeytin yaprağı çayı faydaları ve hangi hastalıklara iyi geldiği hakkında bilinmesi gerekenler…

Zeytin yaprağı çayı zeytin yapraklarından elde edilen, Akdeniz havzasında yaşayan ülkelerin tamamında sıkça tüketilen geleneksel bitki çayı türlerinden biridir ve bazı hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Zeytin yaprağı çayı yüzlerce yıldır soğuk algınlığı, sıtma ve tropikal kökenli hastalıkların tedavisi ve genel sağlığı güçlendirmek için kullanılmaktadır.

Zeytin yaprağı çayı nedir?

Zeytin yaprağı çayı için zeytin yaprakları toplanır, toplanan yapraklar buhar ve rulo işleminde geçirilir ve kurumaya bırakılır. Kuruyan yapraklar kıyılır ve zeytin yaprağı çayı haline gelir.

Zeytin yaprağı çayı faydaları nelerdir?

Avustralya’da 2007 yılında yapılan ve 55 şifalı bitkiyi konu alan bir araştırma zeytin yaprağının en yüksek radikal temizleyici özelliğine sahip olduğunu ortaya koymuştur. Zeytin yaprağında yeşil çay ve boğa dikenine nazaran iki katı oranda radikal temizleyici olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan araştırmalar zeytin yaprağı içerisinde bulunan oleuropein gibi bileşenlerin hipertansiyon, kardiyovasküler rahatsızlıklar, diyabet ve hiperlipidemi gibi sağlık sorunlarına iyi geldiğini ortaya koymuştur.

Zeytin yaprağı çayı hangi hastalıklara iyi gelir?

2018 yılında yayınlanan bir araştırma düzenli olarak zeytin yaprağı çayı tüketiminin hematolojik parametreler üzerinde faydalı etkileri olduğunu kanıtlamıştır. Bu araştırma kapsamında 6 ile 12 haftalık iki grubun zeytin yaprağı çayı tüketimi incelenmiş ve araştırmanın sonunda alyuvar sayımı, hemoglobin ve hematokrit seviyesinde artışlar gözlemlenmiştir.

2019 tarihli bir başka araştırma ise prediyabetik yetişkinlerde zeytin yaprağı çayının faydalarını incelemiştir. Obeze yakın, vücut kitle endeksi normal ve yüksek olan 57 prediyabetik yetişkin üzerinde yapılan deney kapsamında deneklere 12 hafta boyunca günde 3 defa 330 ml ölçüde zeytin yaprağı çayı verildi. Bazı deneklere verilen zeytin yaprağı çayı yoğunluğu daha düşük tutuldu. Deneklerden yaşamlarına normal şekilde devam etmesi istendi. 

Araştırmanın sonucunda zeytin yaprağı yoğunluğu yüksek olan çayı tüketen bireylerin diğer gruba oranla serum lipid seviyesinin ciddi oranda azaldığı tespit edildi. 

Bahsi geçen araştırmalar zeytin yaprağı çayının olumlu etkilerini gözler önüne serse de zeytin yaprağı çayının faydalarına ilişkin yapılan çalışmalar kısıtlı sayıdadır.

Güzelavrat otu faydaları ve zararları nelerdir?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago