Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Lazerle Cilt Soyma Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
Cilt Bakımı

Lazerle Cilt Soyma Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Sivilce izleri, tırnak izleri ve yüzdeki çeşitli izlerin giderilmesinde en çok tercih edilen yöntem cilt soyma yöntemidir. Cilt soydurma yöntemleri, kullanılan cihaza göre değişmekle birlikte yüzeysel izler için oldukça etkilidir. Bazı cilt soyma yöntemlerinde sadece cildin en üst katmanı soyulurken dermapen gibi kimyasal cilt soyma işlemlerinde cilt derinlemesine soyulur. Tedavi edilmek istenen ize göre tercih edilen cilt soyma işlemi değişebilir. Bu yazıda lazerle cilt soyma işlemi, etkileri ve lazerle cilt soyma yaptıranların yorumlarını bulabilirsiniz.

Lazerle cilt soyma nedir?

Lazerle cilt soyma işleminde, lazer ışınları kullanarak cilt üzerindeki tabakalar buharlaştırılarak yüz soyulur. Bu işlem sırasında üst katmanları soyulan cilt kendini yeniler ve yeni gelen katmanlar genç, pürüzsüz olur. Hafif izler genelde cildin ilk katmanında oluşan izlerdir. Cilt soyma işleminde ilk katman kaldırıldığı için izlerden de eser kalmaz. Lazerle cilt soyma işlemi diğer bir çok cilt soyma işlemine göre daha başarılıdır. Çünkü bu işlemde istenildiği kadar katman soyulabilir. Bir anda derin bir soyma işlemi yapılmaz.

İz tedavisinde ve leke tedavisinde genelde leke ve izlerin çevresine odaklanılır. Ancak renk değişikliği olmaması için tüm yüzün tam olarak soyulması, tüm cildin aynı görünmesini sağlar. Yüz soyma işlemi sırasında sadece tabakalar soyulmakla kalmaz, kullanılan cihaz ve lazer ışınları ciltteki kolajenleri de uyarır. Böylece cildin kendi kendini yenileme süreci hızlandırılmış olur. Aynı zamanda cilt daha parlak, genç ve canlı bir görünüme kavuşur.

Lazerle cilt soyma ne işe yarar?

Cilt soyma işlemleri leke ve iz tedavisinde kullanılır. Özellikle tırnak izi tedavisinde, sivilce izi tedavisinde ve güneş lekelerinde oldukça etkiliir. Bunların dışında;

  • Göz çevresindeki ve ağız çevresindeki ince kırışıklıklarda,
  • Ben tedavilerinde, nasır tedavilerinde,
  • Çil ve güneş lekelerinde,
  • Hamilelik nedeniyle oluşan lekelerde,
  • Ameliyat ve yara izlerinde,
  • Siyah nokta tedavilerinde ve geniş gözeneklerin küçültülmesinde etkildir.

Lazerle cilt soyma yaptıranlar

Lazerle cilt soyma yaptıranlar genelde ince izlerin tedavisi için bu işlemi tercih eder. Daha derin izlerin ve dikiş izlerinin tedavisinde, aşırı akneli yüz tedavisinde dermabrazyon işlemi tercih edilebilir. Lazerle cilt soydurma işlemi sırasında cilt dokuları uyarıldığı için kolajen üretimi de artar.

Kimler lazerle cilt soyma işlemi yaptırabilir?

Yüzünce gidermek istediği izleri olan, akne kurutucu özellikle de hap olarak alınan ağır ilaçlar almayan herkes lazerle cilt soyma işlemi yaptırabilir. Lazerle cilt soydurma işlemi için roccutane gibi ilaçları kullandıktan sonra en az bir sene geçmiş olması gerekir.

Cilt soyma işlemi yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

  • Lazerle cilt soydurma işlemi ya da benzer herhangi bir cilt soydurma işlemi yaptırmadan önce hastanın en az üç hafta önceden sigarayı bırakması gerekir. Kan sulandırıcı, aspirin gibi herhangi bir ilacı kullanmıyor olması gerekir.
  • Lazerle cilt soyma işlemi için anestezi gerekmez. Cilde sürünlen anestezik kremler yeterlidir. Daha derin cilt soyma işlemleri ve kimyasal peelingler anestezi altında, ameliyathanelerde yapılır.
  • Yaklaşık yarım saat süren işlem sonrasında ciltte hafif bir yanma ve ağrı olabilir. Şiddetli bir ağrı beklenmez, eğer ciddi bir ağrı oluşursa en kısa sürede doktora başvurulmalıdır.

Lazerle cilt yenileme işlemi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Lazerle cilt soyma işlemi çok derin bir cilt soydurma olmadığı için hastalar işlemden bir gün sonra işlerine başlayabilirsiniz. Derin cilt soydurmalarında bu süre 7-10 güne kadar çıkabilir. Lazer ile cilt yenileme işlemi sonrasında yüzde hafif kızarmalar ve kabuklanmalar oluşabilir. Kabuklar kendi kendine düşene kadar kesinlikle kaldırılmamalıdır. Sonrasında yeni cilt önceleri pembe olabilir. Bu süreçte en az 6 ay cildi güneşten korumak, sürekli güneş koruyucular kullanmak gerekir.

Cilt soyma işlemi zararları neler olabilir?

Lazerle cilt soyma işlemi zararları diğer yöntemlere göre daha azdır. Eğer cilt soyma işlemi derin yapılır, yüzün her yerine eşit olmayacak şekilde yapılırsa ciltte morarmalar ve lekeler ortaya çıkabilir. Ciltte düzelmeyen renk bozuklukları, kararmalar ya da açık olan ancak koyulaşmayan, normalden daha açık kalan renk bozuklukları da ortaya çıkabilir.

Cilt soyma kremleri işe yarar mı?

En etkili cilt soyma kremleri dahi lazerle cilt soyma ya da kimyasal peeling işlemleri kadar etkili değildir. Cilt soydurma sırasında cildin derinlerine işleyen ve kolajenleri uyaran işlemler olduğunu, cildin iyileşmesi sırasında özel bakımlar yapılması gerektiğini unutmamak lazım. Cilt soyma kremleri herkeste aynı etkiyi göstermez ve hassas cildi olanlar için tehlikeli olabilir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago