Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Lazer Epilasyon Nedir? Nasıl yapılır?
Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir? Nasıl yapılır?

Lazer epilasyon, kadınların yüzyıllardır aradığı rahatlığı ve konforu sunan bir uygulamadır. Ancak yaptırırken çok dikkatli olmak gerekir. Aksi takdirde ciddi sorunlar olabilir. Lazer epilasyon nedir, nasıl yapılır? Lazer epilasyonun zararları nelerdir ve lazer epilasyon tehlikeli midir?

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan lazer epilasyon, hem kadınlar hem de erkekler için uygulanabilen bir yöntemdir. Vücuttaki tüylerden tamamen ve süresiz kurtulmak için yapılan bu uygulamada kullanılan çeşitli aletler ve yöntemler vardır.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer ışınları, normal ışıklardan farklı olarak tek dalga boyu halinde yayılır. Lazer cihazları ile uygulanan ışınlar cilde geldiğinde kıl köklerine kadar ulaşır. Bu atışlar milisaniyelik atışlardır. Tüylere renk veren pigmentler tarafından emilen lazer ışınları, kıl köklerini zayıflatır ve zamanla yok eder. Lazer epilasyonun özellikle tüyleri koyu renkli olan, kalın olan kişilerde etkili olmasının sebebi budur. Lazer ışınlarının kıl köklerine ulaşmak için kılları görebiliyor olması gerekir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Çeşitli makineler kullanılarak yapılan lazer epilasyonda, uygulama yapılacak bölge belirlenir. Uygun mesafeden bu bölgede kıl köklerine tek tek lazer ışınları uygulanır. Lazer epilasyon acıtır mı sorusu bu noktada akla gelebilir. Genital bölge gibi hassas bölgelerde lazer epilasyon yapılırken yanma hissi oluşabilir. Çünkü lazer ışınları kıl köklerini ısıtırken cilde de ısı vermektedir. Bu acının azaltılması için soğutucu kremler, lokal uyuşturucu kremler kullanılabilir. Lazer epilasyon nasıl yapılır tam olarak görmek isterseniz internette çeşitli uygulama videoları izleyebilirsiniz.

Lazer Epilasyon Hangi Ciltlere Uygulanabilir?

Lazer epilasyon, tahriş olmamış sağlıklı tüm cilt tiplerine uygulanabilir. Sadece koyu renkli cildi olanlar bu konuda biraz şanssızdır. Çünkü lazer ışınlarını koyu cilt absorbe eder, bu da kıl köklerini görmesini ve ulaşmasını sağlar. En başarılı sonuçlar açık tenli ancak koyu renk tüylerde elde edilir. Ancak lazer epilasyon hangi ciltlerde uygulanır sorusunun cevabı tüm tonlardaki cilt tipleridir. Sadece, sedef ve egzama gibi problemli ciltlerde lazer epilasyon uygulanmaz. Ağır yan etkili sivilce ilacı kullanan kişiler, hamileler, tüyleri tamamen beyaz olanlar, epilepsi hastaları ile kalp pili olan kişilere lazer epilasyon önerilmez. Bu tarz durumlarda doktorunuza danışmadan uygulama yaptırmamanız gerekir.

Lazer Epilasyon Nerelere Yapılır?

Normal epilasyon işlemi uyguladığınız tüm bölgelere lazer epilasyon yapılabilir. Ağda, jilet ya da makine ile epilasyon yapabildiğiniz koltuk altı, kol, bacak, yüz, genital bölge ve bikini bölgesine lazer epilasyon da yaptırabilirsiniz. Bu uygulamaya tüm vücudunuzda başlamadan önce küçük bir bölümünde deneme yaparak alerjiniz olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Sağlıklı ve alerjik olmayan ve tüy olan hemen hemen her bölgeye lazer epilasyon yapılabilir.

Lazer Epilasyonu Ne Zaman Yaptırmak Gerekir?

Lazer ışınları uygulama yapılan bölgeyi bir miktar tahriş edeceği için işlem yapıldıktan sonra en az üç ay kadar güneşe çıkmamak gerekir. Bu süre devamında da bir süre uygulama yapılan bölgeye yüksek faktörlü güneş kremleri sürülmesi gerekir. Lazer epilasyon uygulamasından sonra 24 saat boyunca da su değmemesi gerekir. Bu durumlar göz önüne alındığında lazer epilasyon yaptırmak için en doğru zaman kış ayları olur. Kış aylarında epilasyon yapılan bölgeleri hem güneşten hem de denizden korumak daha kolaydır. Ayrıca bahar aylarında ya da yaz aylarında bu işlemi yaptırırsanız bütün yaz denize girmemeyi  ve güneşlenmemeyi göze almanız gerekir.

Siz en iyisi kışa girerken seanslara başlayın ve bir sonraki yaza pırıl pırıl olun!

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago