Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri nelerdir?
Epilasyon

İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri nelerdir?

İstenmeyen tüyler hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunu. İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri nelerdir? İşte istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri…

Günümüzde kozmetik işlemler sayesinde istenmeyen tüylerden büyük oranda kurtulmak mümkün hale geldi. Geçici yöntemlerle alınan tüyler yaklaşık 1 ay sonra eskisi kadar uzun hale geliyor. Beslenme, ilaç ve genetik gibi faktörler kişide tüylenmeyi artıran ya da azaltan etkenlerdir. Yaşlanma sürecinde tüylerin uzaması ya da çoğalması azalır. Vücutta tüylenme karmaşık bir süreçtir ve bu süreç kıl folikülü adı verilen yapıda başlar. Kıl folikülü kan dolaşımı ile beslenir ve bu sayede vücutta tüylenme oluşur.

Tüyleri en kolay alma yöntemi kuşkusuz tıraş bıçağı uygulamasıdır. Tıraş bıçağı ile alınan tüyler tekrar uzar. Cımbızla alınan tüyler kökünden alınır ve tüylerin tekrar oluşma süreci yavaşlar. Birkaç hafta sonra tüyler tekrar çıkar. İstenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı sağlayan bazı uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar sayesinde tüyler uzun süre boyunca asgari düzeyde çıkar. İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri nelerdir?

Elektroliz epilasyon (İğneli epilasyon)

Elektroliz epilasyon kısa dalga radyo frekanslarının iğneler aracılığıyla kıl folikülüne aktarılması yöntemidir. Bu uygulama sayesinde kıl folikülü bloke edilir ve yeni tüy çıkışının önüne geçilir. Elektroliz epilasyon uygulaması birkaç seans sürer ve istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı sağlar.

Elektroliz epilasyon birçok cilt tipi için uygundur ve vücudun her bölgesine uygulanabilir. Elektroliz epilasyon uygulamasının yaygın yan etkileri acı ve kızarıklıktır. 

Lazer epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden uzun süre boyunca kurtulmayı sağlar. Elektroliz epilasyon gibi lazer epilasyon da kıl folikülünü hedef alır. Bu uygulama ile kıl folikülüne yüksek ısıya sahip lazer ile zarar verilir ve yeni tüy oluşumunun önüne geçilir.

Lazer epilasyon göz çevresi dışında vücudun her bölgesine uygulanabilir. Lazer epilasyon için en uygun cilt tipi beyaz tenli ve sert kıl kökü olan kişilerdir. Lazer epilasyon uygulaması 6 ila 10 seans arasında sürebilir. Seansların ardından uygun görüldüğü takdirde kontrol seansları düzenlenir.

Lazer epilasyon sonrasında çıkan tüyler eskiye nazaran daha güçsüz ve renksizdir. Lazer epilasyon uygulamasının yan etkileri ciltte oluşan kızarıklık ve hassasiyettir. 

Topikal kremler

Lazer uygulamaları istenmeyen kişiler için doktorlar tarafından reçete ile yazılan bazı topikal kremler tüylerin oluşma ve büyüme sürecini yavaşlatır. Bu kremlerin çoğu ayda 1 defa genellikle yüz bölgesine uygulanır ve yaklaşık 8 hafta süre ile tüylenmenin önüne geçer. Bu tip kremler genellikle kadın cildi için uygundur, ciltte yanık ve akne gibi yan etkiler bırakabilir.

Ağda

Ağda yöntemi ile tüyler direkt olarak kökünden alınır. Tüylerin çıkış hızına bağlı olarak yeniden tüylenme süreci 2 ila 8 haftayı bulabilir. Ağda, lazer epilasyon uygulamalarına kıyasla daha ucuz bir seçenektir. Ağda uygulaması genital bölgeye, göğüs uçlarına, kulaklara ve göz çevresine yapılmamalıdır. 

Tüy dökücü krem

Tüy dökücü krem tüyde mevcut keratin adlı proteini zayıflatarak yüzeyde görünen tüyleri koparır. Tüy dökücü krem kıl folikülünü hedef almaz, 2 hafta sonra tüyler tekrar görünür hale gelir. 

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal çözümler nelerdir?

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulanan doğal çözümler kalıcı etki bırakmasa da tüyün büyüme sürecini baskılar. Bu uygulamalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Şekerli ağda
  • Ağda yerine bal kullanmak
  • Yüzde çıkan tüylerin büyümesini baskılamak için günde iki defa yeşil nane çayı içmek

Dermatologlara göre pürüzsüz bir cilt için yöntemler

Paylaş
Yayınlayan
Mehmet Can Kömürcü

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago