Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
İğneli epilasyon nedir? İğneli epilasyon fiyatları nasıl belirlenir?
Epilasyon

İğneli epilasyon nedir? İğneli epilasyon fiyatları nasıl belirlenir?

Sıkça tercih edilen iğneli epilasyon, tüy ve kıl folikülüne uygulanan elektrik akımı ile kıl köküne hasar veren ve yeni tüy çıkışını engelleyen bir güzellik uygulamasıdır. İğneli epilasyon kalıcı olarak tüylerden kurtulmanın tek çözümüdür. Bu işlemi yapacak kişi ve kurumların gerekli sertifikalara ve uzmanlık bilgisine sahip olmaları gerekmektedir.

İğneli epilasyon nasıl yapılır?

Yapılacak iğneli epilasyon işlemi öncesinde kişinin sağlık geçmişi incelenir. Kişinin uygulamaya engel olacak bir sağlık sorunu yoksa işleme geçilebilir. İğneli epilasyon yapılırken oldukça ince bir iğne kıl folikülünü hedef alacak biçimde vücuda batırılır. Bu işlemin ardından vücuda elektrik akımı verilir ve kıl kökü öldürülür.

İğneli epilasyon sonrasında ne yapmak gerekir?

İğneli epilasyon işlemi sonrasında tamamlayıcı tedaviye genellikle gereksinim duyulmaz. İşlem sonrasında vücutta kızarıklıklar oluşsa da bu izler birkaç saat içerisinde geçer.

Kıl ve tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak isteyen kişiler birkaç seans iğneli epilasyon işlemi yaptırmalıdır. Vücuttaki her bir tüy ve kılda folikül mevcuttur. Bu sebeple uyku halinde olan foliküller, bir sonraki iğneli epilasyon seansına kadar büyümeye başlayabilir. Düzenli işlem sayesinde foliküllerin büyümesi engellenir.

İğneli epilasyon seansları hangi sıklıkla yapılmalıdır?

İşlemi yaptıran kişilerin büyük çoğunluğu hedef bölgedeki kıl ve tüylerden kurtulmak için hemen hemen her hafta seansa gitme gereksinimi duyar. 

İğneli epilasyon işleminin avantajları nelerdir?

Yapılan işleminin avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Etkisi kalıcıdır: İğneli epilasyon tüy ve kılı kalıcı olarak yok eder. ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA da iğneli epilasyonun bu yönünü teyit etmiştir.
  • Her türlü cilt ve kıl tipine uygundur: Amerikan Elektroloji Derneği iğneli epilasyonun her türlü cilt rengi, kıl tipi ve rengine uygun olduğunu teyit etmiştir. İğneli epilasyon vücudun her bölgesinde uygulanabilir.
  • Öğle arasında bile yaptırılabilir: İğneli epilasyon yaptıran kişiler işlemin ardından günlük hayatlarına geri dönebilir.
  • İşlem sonrasında kontrol gerekmez: İğneli epilasyon sonrasında ek kontrol seansı gerekliliği yoktur.
  • Sert kimyasal kullanılmaz: Lazer epilasyon işlemine nazaran iğneli epilasyonda cilde kimyasal uygulama yapılmaz.

İğneli epilasyon işleminin dezavantajları nelerdir?

İğneli epilasyon işleminin avantajları olsa da dezavantajları da bulunur. Dezavantajlar şu şekildedir;

  • Seans sıklığı fazladır: Geniş bir bölgeye iğneli epilasyon uygulanması durumunda kalıcı sonuç için sık seanslara gereksinim duyulabilir. Kılların sert olduğu bikini bölgesi için seans sıklığı daha fazladır. Bazı durumlarda bir bölgeye 30 seans gerekebilir.
  • Rahatsızlık hissiyatı verir: İğneli epilasyon işlemi yaptıran bazı kişiler acı hissedebilir. İşlemi uygulayan kişinin önereceği ağrı kesici ya da buz işlemi ile acı hissi en aza indirgenebilir.
  • Yan etki riski yüksektir: Nadir durumlarda yaralanmalar ya da enfeksiyon kapma gibi durumlar görülebilir. Bu sebeple işlemi yapacak kişi ve kurumun yeterli eğitim ve bilgiye sahip olması şarttır.

İğneli epilasyon fiyatları nedir?

İğneli epilasyon işlemi için fiyatlandırma dakika hesabı ile yapılır. Örneğin iğneli epilasyon işleminin 1 dakikası 1 birim fiyatsa 30 dakikası da 30 birim fiyat eder.

Lazer epilasyon ve iğneli epilasyon arasındaki fark nedir?

İğneli epilasyon ve lazer epilasyon işlemlerinin ikisi de istenmeyen tüy ve kıllardan kurtulmak için yapılan uygulamalardır. İğneli epilasyon her ne kadar lazer epilasyona oranla daha yavaş bir işlem olsa da uygulanabilecek cilt ve kıl tipi gibi kıstaslar bulunmamaktadır. ve tüy ve kılları kalıcı olarak yok eder. Alanında uzman olan isimler kişiye hangi epilasyon türünü uygulaması gerektiği konusunda danışmanlık verir.

Vücut kitle endeksi nasıl hesaplanır?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago