Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Kimyasal Peeling Nedir, Ne İşe arar ve Ne Zaman yaptırılır?
Cilt Bakımı

Kimyasal Peeling Nedir, Ne İşe arar ve Ne Zaman yaptırılır?

Ciltte oluşan kusurları yok etmeye yardımcı yöntemlerden biri de kimyasal peelingtir. Vücudun her yerine yapılabilen bu peelingi her mevsimde yaptırmak uygun değildir. Yüz soydurma olarak da bilinen kimyasal peelin nasıl yapılır, adım adım inceleyelim

Peeling nedir?

Peeling ingilizce Peel kelimesinden gelir, peel soymak demektir. Peeling işlemi de cildin üst tabakasındaki ölü derinin soyulması işlemidir. Peelingler evde hazırladığımız tamamen doğal peeling karışımları ile yapılabildiği gibi hazır olarak da satın alınabilir. Daha çok kozmetik markalarının peeling etkili cilt temizleme ürünleri veya peeling maskeleri olarak geçer. Her peeling maskesinin kendine özel bir etki alanı vardır.

Kimyasal Peeling Nedir?

Hazır ve doğal peelingler dışında bir de uzmanlar tarafından yapılan kimyasal peeling uygulamaları mevcuttur. Kimyasal peeling uygulaması, bazı kimyasal karışımların cilde uygulanarak cildin tabakalara ayrılması ve soyulmasıdır. Kimyasal peeling işlemine yüz soyma veya yüz soydurma işlemi de denilmesinin sebebi budur.

Kimyasal peelinglerin faydaları nelerdir?

Kimyasal peelingin faydaları aslında oldukça fazladır. Cildi yenilemenin, gençleştirmenin, canlandırmanın ve cildin kendini temizlemesini sağlamanın en doğru yolu budur. Sadece cildinize özel karışımlarla yapılan uygulamada ölü deri ayrılır, cildin yeni ve parlak tabakası ön plana çıkar. Ayrıca cildinizde kızarıklık, minik izler, girinti ve çıkıntı gibi sorunlar varsa kesinlikle bu uygulama sayesinde hepsinde kurtulabilirsiniz.

Kimyasal peeling öncesi ve sonrası

Kimyasal peeling sonrasında ciltteki güneş lekeleri çoğunlukla ortadan kalkar. Bu yöntem en basit leke tedavilerinden biridir. Güneş lekelerinin bu şekilde geçebilmesi için çok derin olmaması ve leke oluştuktan kısa bir süre sonra tedavi ediliyor olması gerekir.

Hormonlardan kaynaklı gebelik zamanından kalma lekeler yok edilebilir, karaciğerden kaynaklı ortaya çıkan cilt grileşmeleri ve cilt lekeleri de ortadan kalkar. Ayrıca yazın oluşan çiller, kahverengi lekeler, çizikler, iyileşmeyen sivilce izleri, derin olmayan kabuklu yara izleri kimsayal peeling ile tedavi edilebilir.

Cilt tonundaki dengesizlikler bozukluklar için de en iyi tedavi yöntemi kimyasal peelingtir. Çünkü soyulma sonrası ortaya çıkacak ve oluşacak deri homojen bir renge sahip olup, daha dinç görünür.

Evde Kimyasal Peeling Yapılabilir mi?

Evde kimyasal peeling yapılması pek mümkün değildir , ayrıca tehlikeli de olabilir. Bu işlemde kullanılan kimyasal ürünler dikkatli kullanılmadığında ciltte tahriş ya da yanığa nedne olabilir. Daha ileri seviye durumlarda ise ciddi lekelenmelere neden olabilir.  Uzman ve deneyimli bir kişi tarafından profesyonel bir şekilde yapılan kimyasal peeling uygulaması kesin ve sağlıklı sonuç verir.

Kimyasal peeling ne zaman yaptırılmalıdır?

Kimyasal peeling işlemi tıpkı karbon peeling işlemi gibi sonbahar ve kış gibi aylarda yaptırılmalıdır. Bu işlemler sonrasında cilt soyulacağı için cildin güneşe maruz kalmaması gerekir. Ne kadar çok güneş kremi sürseniz de yaz aylarında güneşin geliş açısı nedeniyle cildinizi güneşten korumanız imkansızdır. Bu nedenle de altın iğne gibi, prp gibi, kimyasal peeling ve karbon peeling gibi etkili uygulamaların yaz ayları sona erdikten sonra yapılması gerekir.

Kimyasal peelingin  zararları

Kimyasal peeling zararları bakımından oldukça güvenli bir uygulamadır. Sadece işlem uygulanmadan önce yüzünüzün buna uygun olup olmadığı, zamanın buna uygun olup olmadığına, işlemde kullanılacak ürünlerin sizin cildinize uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Eğer cildiniz çok hassas bir ciltse,kılcal damarlar çok fazla ön plandaysa, hafif kızarıklarınız varsa ve yüz deriniz çok inceyse bu tarz soyucu bir uygulama cildiniz tahriş olmasına neden olabilir.

Hassas ciltlerde kimyasal peeling uygulaması kahverengi lekelerin oluşmasına, daimi kızarıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu konularda sorun yaşamamak için işlemleri uzman ve güvenilir kişilere yaptırmalısınız.

Kimyasal peeling fiyatları

Tüm uygulamalarda olduğu gibi kimyasal peeling konusunda da fiyatlar işlemi yapan kişiye, kaç kez yapıldığına, nerede yapıldığına ve vücutta kaç farklı bölgeye yapıldığına göre değişir. Kimyasal peeling uygulamaları yüz için popüler olmuş olsa da kollarda, dirseklerde, bacaklarda, karın ve kalça bölgeleri dahil tüm vücutta uygulanabilen harika bir yenilenme işlemidir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago