Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
İp atlamanın yararları nelerdir? İp atlamak göbek eritir mi?
Spor

İp atlamanın yararları nelerdir? İp atlamak göbek eritir mi?

İp atlamanın yararları nelerdir? İp atlamak göbek eritir mi? İp atlamak boy uzatır mı? İşte ip atlamanın yararları ve faydaları hakkında bilinmesi gerekenler…

İp atlama egzersizlere daha eğlenceli aktiviteler eklemek isteyenler için ideal bir harekettir ve yararları saymakla bitmez. Günlük spor rutininde önemli bir yere sahip olan ip atlama etkili bir dolaşım ve solunum egzersizidir. 

İnsanlar 1 litre oksijen tüketmek için ortalama 5 kalori yakar. Farklı kas gruplarını çalıştıran egzersizler için daha çok oksijen almaya ihtiyaç duyarız ve bu sebeple yakılan enerji miktarı da artmış olur. İp atlama sırasında oksijen ihtiyacı ve buna bağlı olarak yakılan kalori artar ve zayıflamaya yardımcı olur. 

İp atlamanın yararları şu şekilde sıralanabilir:

İp atlamanın yararları nelerdir?

İp atlama alt bacak kas gruplarının esnekliğini artırır

İp atlama alt bacak kas gruplarının esnekliğini arttıran ve bu sayede alt bacakta yaralanma riskini azaltan bir egzersizdir. Baldır kası geliştirme hareketleri alt bacağı güçlendirir fakat kas dokusu fazla sıkılaşırsa aşil tendonu hasarı ya da topuk dikeni gibi sorunlar ortaya çıkabilir. 

İp atlamak baldır kaslarını güçlendirir ve onu çevreleyen tendon ve bağ dokusunun esnekliğini arttırır. Esnekliği artırmak için ayak parmaklarınızın köküne basarak ip atlamayı deneyin.

İp atlama koordinasyon yetilerini güçlendirir

İp atlama düzenli bir temposu olan döngüsel bir egzersizdir. Belli bir temposu olan ip atlama egzersizi sayesinde göz, ayak ve el arasında koordinasyon yetileri güçlenir.

İp atlama bilişsel işlevleri artırır

İp atlama sayesinde yeni motor becerileri gelişir, beyin, el bilekleri, alt bacakta bulunan kas grupları ve sinir sistemi arasındaki iletişim bağı artar. Bu sayede yaşlandıkça daha büyük önem taşıyan vücudun genel bilişsel işlevleri gelişir. 

İp atlamak göbek eritir mi?

İp atlamak göbek eritir ve kilo vermeye yardımcı olur

30 dakika ip atlama 30 dakika koşmaya nazaran daha çok kalori yakımı sağlar. İp atlama egzersizi sayesinde her bir zıplamada ortalama 0.1 kalori yakılır. Bu sayede göbek bölgesinde erime sağlanır ve kilo verme işlemi hızlanır.

İp atlama istasyon çalışması antrenmanlarının yoğunluğunu artırır

Farklı kas gruplarını hedef alan güç antrenmanları kalp atış hızını artırır ve kardiyorespiratuvar fayda sağlar. Güç antrenmanlarına eklenecek ip atlama egzersizi genel çalışmanın yoğunluğunu artırmak için ideal bir seçenektir. 

İp atlama her ortamda kolaylıkla yapılabilen bir egzersizdir

İp atlama için ihtiyacınız olan tek şey bir atlama ipidir. Uygun ipiniz varsa her yerde ip atlama egzersizi yapabilirsiniz. İp ayrıca kolaylıkla taşınabilir bir spor malzemesidir. 

İp atlamak boy uzatır mı?

İp atlamanın boyu uzattığına dair bilimsel bir kanıt yoktur.

En etkili göbek eritme egzersizleri nelerdir?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago