Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
İnce Bacakların Sırrı; Beslenme ve Egzersiz Önerileri
Spor

İnce Bacakların Sırrı; Beslenme ve Egzersiz Önerileri

Daha ince ve sıkı bacaklar, her kadının hayali. Bacaklarımız ne kadar sıkı, ince olsa da daha fazlasını isteriz. Öyleyse bacak inceltmenin sırrı nedir? Bacak inceltme yöntemleri var mıdır? Beslenmenin bacak inceltme ile ilgisi nedir? İnce bacakların sırrını açıklıyoruz!

İnce bacaklar için diyet var mıdır?

Şişman olmak ya da kilolu olmakla bölgesel olarak fazlalıklara sahip olmak aynı değildir. Bacakları kalın, kalçası büyük ya da basenleri olan bir çok kadının genelde üst kısmı oldukça zayıftır. Bu sebeple de bu kadınlar hiç yemek yemediğim ya da sürekli diyet yaptığım halde neden bacaklarım kalın, popom büyük diye şikayet ederler. Bölgesel kalınlık az beslenme ya da sürekli diyet yapmaktan ziyade doğru beslenme ile alakalıdır. Bu sebeple sizlere bölgesel yağlanmaya sebep olan yiyeceklerin olmadığı taslak bir ince bacaklar için diyet hazırladık;

7 günde ince bacaklar için;

  • Şekerli, kremalı, şuruplu kahvelerden çaylardan,
  • Doğal olmayan hazır meyve suları, icetea gibi şekerli içeceklerden,
  • Yağlı kızartmalar, fast food ürünler, pizzalardan,
  • Cola, fanta gibi aşırı şekerli gazoz tarzı asitli içeceklerden,
  • Sürekli acıkmaya neden olan beyaz unlu besinlerden (makarna, ekmek gibi)
  • Pasta, kurabiye tarzı şekerli ve unlu, vücuda hiç bir faydası yokken sadece daha fazla yemek yeme isteği uyandıran yiyeceklerden,
  • Şerbetli yağlı tatlılardan, ara öğünlerde şekerli atıştırmalıklardan uzak durmalısınız.

İnce bacakların sırrı nedir?

Beslenme ve egzersiz, ince bacakların sırrı olduğu gibi sağlıklı yaşamın ve fit bir görünümün de sırrıdır. Tek başına egzersiz yetersiz olduğu gibi aynı şekilde tek başına diyet de yetersiz gelecektir. Size ince bacak diyetinde nelerden uzak durmanız gerektiğini söyledik,şimdi bakalım en çok neleri yemek lazım.

  • Bacaklarınızı inceltmeniz için aslında tüm vücudunuzu inceltmeniz lazım. Bunun için de;
  • Günde en az iki litre, yaz aylarında üç litreye yakın, su içmelisiniz. Su ödem atmada, tok tutmada, cildin elastikiyet kazanmasına etkildir.
  • Süt ve süt ürünlerini bol bol tüketin. Süt ürünleri yağlarla savaşır.
  • Avokado, hindistan cevizi yağı gibi yağları hayatınıza alın. Mısır, ayçiçecek gibi zararlı yağları çıkarın.
  • Bol bol posalı meyveler yiyin, lifli gıdalar tüketin.
  • Yeşil yapraklı sebzeler hem tok tutar hem de ödem attırır. Her öğünde mutlaka yeşil yapraklı sebze tüketin.
  • Aşırı çay kahva tüketiminden de uzak durmaya çalışın. Bunun yerine günde bir kaç kez taze sıkılmış sebze suları ile hazırlanan detoks sularını tercih edebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi ince bacaklar için diyet, aslında sağlıklı ve dengeli beslenme diyeti ile aynıdır. Doğru egzersiz hareketleri ile birleştirildiğinde çok kısa zaman ince ve fit bacaklara sahip olabilirsiniz.

Sıkı bacaklara sahip olmak için egzersiz önerileri

Bacakların ince ve uzun görünebilmesi için kasların enine değil boyuna doğru uzamasının sağlanması gerekir. Bu sebeple halterciler, çok güçlü görünen vücut geliştiren kişiler uzun görünmez, onlar enine kas gelişimi ile genişler. Plates gibi yoga gibi kasları çalıştıran sporlarda kaslar uzar, esner. Böylelikle de tüm vücut daha ince görünür. Zayıf bacaklar için beslenmeye dikkat ettikten sonra plates, yoga, reformer plates denilen aletli platesi yapabilirsiniz.

Zayıf bacaklara nasıl sahip olunur diyorsanız, etkili spor ile. Düzenli ve etkili olmak şartıyla;

İnce bacaklar için egzersiz; kardiyo. Bu kardiyo hareketleri bisiklete binmek, koşmak, yürümek, ip atlamak olabilir. Hızlı ve etkili kardiyo hareketleri son derece yararlı hareketlerdir. Ayrıca bu egzersizler yağ yakımına oldukça yardımcıdır.

Squat hareketleri

Sıkı kalçalar, yuvarlak bir popo mu istiyorsunuz, o zaman sizin çareniz squat.

İnce bacaklar, ince bir bel ve çıkkın kalçalar mı istiyorsunuz, o zaman sizin çareniz squat.

Tek bacak, iki bacak, yarım ve tam gibi çeşitleri ile squat her derde deva, her şeye çare. Evde hiç bir alet kullanmadan yapabileceğiniz gibi büyük plates topları da ile çeşitli squat hareketleri yapabilirsiniz.

Zumba

Kadınların severek yaptığı, eğlenceli olduğu kadar da yorucu ve enerji yaktırıcı zumba, ince bacaklar için oldukça idealdir. Hızlı yağ yakımı konusunda etkisi kanıtlanmış bu sporu haftada bir veya iki kez yapabilirsiniz.

Sıkı bacaklara sahip olmak için, evde spor salonunda bir çok farklı egzersizi yapabilirsiniz. Farklı egzersizleri kombinleyerek de etkisini izleyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki sağlıklı beslenme, doğru bir diyet ve spor kombinlendiğinde ortaya etkili bir sonuç çıkar.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago