Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
Cilt Bakımı

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer? İşte güneş yanığına iyi gelen ve geçiren doğal ve bitkisel yöntemler…

Yaz mevsimi ile beraber artan hava sıcaklıkları güneş yanığına yol açabiliyor. Uzun süreler güneş altında herhangi bir koruma olmadan dolaşmak ya da plaja güneşlenmek ciddi güneş yanığı sorunlarına sebep olabiliyor. Güneş yanığı beraberinde acı, sıcaklık hissi ve kaşıntı sorunlarını da beraberinde getiriyor ve yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkiliyor.

Peki güneş yanığına iyi gelen ve güneş yanığını geçiren doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir? 

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

Soğuk su ile duş alın

Güneş yanığı bir tür cilt enflamasyonudur. Güneş yanığına iyi gelen ve rahatlatan en etkili ve kolay yöntemlerden biri soğuk su ile duş almaktır. Plajda güneşlenme sebebiyle oluşan Güneş yanığını hafifletmek için denize girmek ideal ve hızlı etki gösteren bir çözümdür. Bu sayede ciltte oluşan yanıkların durumu daha kötüye gitmez. Havuz gibi yapay göletler klorlu su içerdiği için ciltteki yanıkları daha da kötü yapabilir. 

Kabartma tozu ve yulaf ezmesi uygulayın

Soğuk su dolu küvete eklenecek birkaç kaşık kabartma tozu Güneş sebepli oluşan cilt hasarını azaltır. 15 ila 20 dakika boyunca küvette beklenmelidir. Küvette soğuk su içine yulaf ezmesi eklemek de hassasiyeti azaltır ve cildin doğal nem dengesini korumaya yardımcı olur.

Güneş yanığı kesinlikle ovulmamalıdır. Soğuk su uygulamasının ardından cilt bir havlu ile kurulanmalıdır. 

Aloe vera uygulayın

Evinizde aloe vera bitkisi yoksa hemen bir tane almalısınız. Bir tür sukulent olan aloe vera içeriğindeki jel yüzyıllardır karın ve böbrek fonksiyonları için alternatif tıp tedavisi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Aloe vera ayrıca Güneş yanığına da iyi gelir.

Aloe vera bitkisinden bir parça koparın ve içerisindeki jeli Güneş sebebiyle hasar gören cilde uygulayın. Evinizde aloe vera bitkisi yoksa piyasada satılan aloe vera jelleri de işinizi görecektir.

Papatya çayı

Papatya çayı Güneş yanığı olan cilde iyi gelir. Papatya çayını demleyin ve ardından soğumaya bırakın.Yeterince soğuduğu zaman Papatya çayını bir bezle hasar gören cilt dokusuna uygulayın. Polen alerjisi olan kişiler bu yöntemi uygulamamalıdır.

Sirke

Sirkenin Güneş yanığı üzerindeki kullanımı konusunda farklı fikirler vardır. Bazıları soğuk su dolu küvete bir ila 2 bardak su dökmenin yanığı iyileştirdiğini söylerken bazıları ise yüksek asitli içeriği sebebiyle sirkenin Güneş yanığını daha kötü yaptığını ifade eder. Sirke ile Güneş yanığı tedavisi yöntemini daha önce denemediyseniz bu uygulamayı atlayın.

Bol kıyafetler giyin

Güneş yanığının ardından cilt kendisini tedavi eder. Bu sebeple direkt cilde yapışan kıyafetleri giymekten kaçınmak gerekir. Bulabildiğiniz en bol kıyafeti giyin. Pamuk ve bambudan yapılan kıyafetler Güneş yanığı için en ideal tekstil ürünleridir.

Bol su için

Güneş yanığı sonrasında cilt, oluşan hasarı onarmaya başlar. Vücut bu süreçte Güneş altında geçen süre içinde kaybedilen sıvıya ihtiyaç duyar. Güneş yanığı olsun ya da olmasın günde mutlaka 8 bardak su içilmelidir.

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir?

Nemlendirici kremler kullanın

Güneş yanığı için ilk tedavinin ardından özellikle hasar görmüş cilde mutlaka nemlendirici sürülmelidir. Hassas ciltler için üretilmiş nemlendirici ürünler tercih edilmelidir.

Güneş yanığına buz iyi gelir mi?

Güneş yanığına kesinlikle direkt olarak buz uygulamayın. Güneş yanığı sebebiyle aşırı hassasiyet oluşan cilde buz uygulamak durumu daha kötü hale getirir.

Gıda takviyesi nedir ve ne işe yarar?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago