Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Göbek Düşmesi (Kayması) Adeti Geciktirir mi?
Genel

Göbek Düşmesi (Kayması) Adeti Geciktirir mi?

Göbek düşmesi; halk arasında göbek kayması, göbek kaçması, kursak kalkması, eş göbek düşüklüğü ya da göbek kalkması gibi bir çok farklı isimle bilinen bir hastalıktır. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ve ciddi ağrılara neden olan bu durum farklı tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilir. Halk arasındaki bazı yaygın inançlar ile tedavi edilmeye çalışılan bu hastalık uygun doktor tedavileri ile kolayca iyileştirilebilir. Öyleyse bakalım, göbek düşmesi duası nedir, göbek düşmesi ameliyatı nasıl yapılır, göbek düşmesi adeti geciktirir mi?

Göbek Düşmesi (Kayması) Nedir?

Karın içi basınçtaki ani değişimler sonucunda oluşan kendini göbek ve çevresindeki ağrılar, düşme hissi gibi belirtiler ile gösteren bir durumdur. Göbek düşmesinin diğer belirtileri şunlardır:

  • Aşırı halsizlik
  • Eğilirken göbeğin düşüyormuş ya da bir yana kayıyormuş gibi hissettirmesi
  • Göbek çevresinde ciddi ağrı hissi
  • Bir şey kaldırırken, eğilip kalkarken acı ve ağrı
  • Hazımsızlık, aşırı şişlik ve ödem hissi
  • Gaz sıkışması
  • Yemeklerden sonra reflü, mide ekşimesi ve aşırı rahatsızlık
  • Bazen ateş, kusma ve ishal

Göbek Düşmesi (Kayması) Nasıl Olur?

Göbek düşmesi denilen bu rahatsızlık karın içerisindeki basıncın aniden değişmesi sonucu ortaya çıkar. Tam olarak oluşması ise göbek deliğinin merkezden kayması ve yer değiştirmesidir.

Ani hareketler, aniden çok ağır bir şey kaldırmak, aşırı strese maruz kalmak, hava akımları arasında kalarak üşütmek göbek kaymasına neden olabilir. Hamilelik, sürekli aşır eşya taşıma, aşırı kilo da göbek düşmesine neden olabilir.

Göbek düşmesi sonrasında kocakarı tedavi yöntemleri denilen yöntemleri uygulamaktan uzak durulması gerekir. Göbeğe bardak çekmek, göbeğe masaj yapmak, sıcak su tutmak ya da sıcak uygulamalar yapmak çok yanlıştır. Göbeğinizin düştüğünü düşünüyorsanız ve yukarıdaki belirtilere sahipseniz hiç zaman kaybetmeden hastaneye başvurmalısınız.

Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Göbek düşmesi için genel cerrahi doktoruna başvurulabilir. Doktorunuz gerekli tetkikleri yaptıktan sonra durumun tam olarak nasıl oluştuğunu anlar. Bazı göbek düşmesi durumlarında karın içi zarda hasar meydana gelebilir. Bu da ancak göbek düşmesi ameliyatı ya da benzer ameliyatlarla ortadan kaldırılabilir. Gerekli tetkikleri yaptıktan sonra doktorunuz size cerrahi müdahale gerekip gerekmediğini ya da alternatif tedavilerden hangilerini tercih edebileceğinizi söyler.

Göbek Düşmesi Adeti Geciktirir Mi?

Göbek düşmesi adetin gecikmesine ya da erken gelmesine neden olabilir. Aynı zamanda göbek düşmesi adet ağrısının artmasına, spazmların çoğalmasına, adetin çoğalmasına ya da azalmasına neden olabilir. Göbek düşmesi ya da kayması yukarı, aşağı, sağa doğru ya da sola doğru olabilir. Tüm bu kayma yönlerine göre de etkileri ortaya çıkar.

Göbek düşmesi; yürürken, dengesiz bir düşme durumunda, cinsel ilişki sırasında ortaya çıkabilir.

Göbek Düşmesinin Tedavisi

Toplum tarafından benimsenen göbek düşmesi duası vardır. Çeşitli ritüellerle okunan bu dua sonrasında hastanın iyileşmesi beklenir. Ancak bunlar bilimsel yöntemler değildir. Çünkü göbek kayması ya da benzeri isimlerle isimlendirilen bu durum bir sendromdur. Nedeni ve nasıl ortaya çıktığı değerlendirilmelidir. Çeşitli alternatif tıp yöntemleri sendromu çok daha sıkıntılı bir duruma sokabilir. Hiç hasar yoksa da hasar oluşmasına neden olabilir.

Uzman bir doktor tarafından değerlendirilen bu durum kolaylıkla tedavi edilebilir. Daha sonrasında yeniden ortaya çıkmaması için ise bu duruma neden olan etkenler ortadan kaldırılır. Eğer uygun bir şekilde tedavi edilmezse göbek düşmesi tekrarlayan bir süreç haline gelebilir.

Göbek Düşmesini Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Göbek düşmesini (kaymasını) önlemek için, öncelikle aşırı ağır kaldırmaktan, ani hareketlerden uzak durmak gerekir. Eğer ağır bir cisim kaldırmanız gerekiyorsa da dengeli bir biçimde dikkatlice kaldırmalısınız.

Göbek ve bel, sırt kaslarının güçlendirilmesi, yoga pilates gibi sporların yapılması bu bölgede güç dengesi oluşturulmasını sağlar. Sonuç olarak da göbek düşmesi gibi durumların riski ortadan kalkar.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago