Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Antrenman Sonrası Ağrılar İçin 7 Muhteşem Gıda
Beslenme

Antrenman Sonrası Ağrılar İçin 7 Muhteşem Gıda

Yoğun bir antrenmanın hissettirdiği kadar iyi bir şey yoktur. İster koşu bandı sprintlerini seven biri olun, ister yogayı tercih edin, vücudunuzu endorfinlerle doldurduğunuzda sonrası için telaşlanmaya başlarsınız. Hemen tahmin etmişsinizdir, klasik kabusunuz: Antrenman sonrası ağrılar.

Egzersiz yönteminize bakılmaksızın kaslarınızı stres altına almak, içlerinde mikroskobik damlacıklar yaratır. Amerikan Egzersiz Konseyi’ne (ACE) göre, bu damlacıklar ilk başta ağrı hissetmenize sebep olsa da sonunda kas kütlesini arttırarak daha güçlü olmanıza yardımcı olurlar. Belirli besin profillerine sahip bazı yiyecekler ise daha çabuk iyileşmenize ve hatta ertesi gün ağrınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

Batı Hollywood’daki Monarch Athletic Club doktoru Dr. Ryan M. Green, “Antrenman sonrası yemeğinizi üç saat içinde yemelisiniz” diyor. “Protein en iyi karbonhidratla beraber emildiği için 2: 1 karbonhidrat / protein oranını korumalısınız.” diye de ekliyor.

Temelleri öğrendik, ayrıntılara dalma zamanı. Yazımızda uzmanların antrenman sonrası ağrılar için önerdiği 7 muhteşem gıdayı ele aldık. Eğer siz de antrenmanlarınızdan sonra bunları tüketirseniz, bir sonraki antrenmanda kaslarınıza daha yoğun çalışma şansı verebilirsiniz.

  1. Taro Kökü

Taro’yu tatlı patatesin mor kuzeni olarak düşünün. Hem yüksek lif, hem de iyi bir karbonhidrat kaynağı. İdeal bir antrenman sonrası yemek için, gerçekten tercih ettiğiniz bir proteinle eşleştirmek kaslarınız için mükemmel olur.

  1. Ispanak

Ispanak ve diğer turpgiller, B, C ve A Vitaminleri de dahil olmak üzere iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olan besinlerle doludur.

  1. Yaban Mersini ve Ahududu

Tüm meyveler antioksidanlara sahip olsa da, yaban mersini ve ahududu en yüksek antioksidan oranına sahip meyvelerin başında gelirler. Antioksidanlar, egzersiz yaptıktan sonra kaslarınızın kendilerini onarmasına, hücresel ve organizmal fonksiyonları modüle ederek iyileşmesine önemli ölçüde yardımcı olurlar.

  1. Chia Tohumu

Chia tohumunda üç gram tam protein bulunur, bu da dokuz temel amino asidin hepsine sahip oldukları anlamına gelir. Ayrıca demir, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli minerallerin yanı sıra anti-enflamatuar yağ kaynağıdırlar.

  1. Yeşil Çay

Ekim 2018’de yapılan bir çalışmaya göre, 500 mg yeşil çay ile takviye edilen bir egzersiz programında kas hasarı belirtilerinin azaldığı görüldü. Antrenman boyunca veya günlük yaşamda ortaya çıkan oksidatif hasarın düzenlenmesine yardımcı olan yeşil çay aynı zamanda zengin bir antioksidan ve polifenol kaynağı.

  1. Muz

Muz sadece süper taşınabilir değil, aynı zamanda iki kas dostu egzersiz sonrası besin maddesi olan karbonhidratlar ve potasyum ile dolu. Egzersiz sırasında yakılan karbonhidratların ve terleyerek kaybedilen bir elektrolit olan potasyumun yenilenmesini sağlıyor.

  1. Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi mükemmeldir, çünkü yapmak çok kolaydır. Ayrıca, Circulation dergisinde yayınlanan 2016 tarihli bir araştırmaya göre, daha uzun bir hayata da yol açabilir. Harvard Üniversitesi’nin TH Chan Halk Sağlığı Okulu’ndan araştırmacılar, günde 33 gram kepekli tahıl yiyen insanların, yani bir kase yulaf ezmesinde alacağınız şeyin, erken ölüm riskini az yiyenlere kıyasla yüzde 9 oranında azalttığını buldular.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago