Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Kaş Ekimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Saç Ekimi

Kaş Ekimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Geleneksel olarak, ince veya seyrek kaşlar için çare, kaş kıllarını dolgun göstermek için makyaj ürünlerine başvurmak olmuştur. Bununla birlikte, daha kalıcı bir çözüme de, gittikçe artan bir ilgi var, o da: Kaş ekimi.

Kaş ekimi, plastik cerrah tarafından kendi kıllarınızın aktarılmasıyla yapılır.

Kaş ekimi ve bu işlemin sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için yazımızı okumanızda fayda var.

Kaş ekimi nedir?

Kaş ekimi, saç greftlerinin (tıkaçların) kaş bölgenize aktarıldığı kozmetik bir prosedürdür. Buradaki amaç, bu greftlerden yeni kılların büyümesiyle daha dolgun bir görünüm elde edilmesidir.

Prosedür

Asıl prosedür, geleneksel bir saç ekimine benzer. Kaş kılı greftleri kulaklarınızın üstündeki kıllardan alınır. Bir cerrah sadece bireysel tüyleri değil, saç köklerini de aktarır. Bu, ilk transfer edilenler düştükten sonra yeni tüylerin kaşlarınızda büyümesini sağlamaya yardımcı olur. Lokal bir anestezi ardından süreç yaklaşık 2 ila 3 saat sürer.

Kaş ekiminde iyileşme ne kadar sürer?

Kaş ekimi için iyileşme süresi nispeten hızlıdır. İlk birkaç gün içinde kaşların etrafında bir miktar kabuklaşma olduğunu fark edeceksiniz. Bunlara dokunmamak çok önemlidir.

Ameliyatınızı izleyen 3 haftaya kadar kuvvetli egzersizlerden kaçınmanız gerekebilir. Bölgede herhangi bir kanama, şişme veya irin toplama durumu yaşanırsa cerrahınızı aramanızda fayda var.

Ekilen tüylerin birkaç hafta sonra düştüğünü görmeye başlayacaksınız. Bu tamamen normal. Yeni kaş tüyleriniz önümüzdeki birkaç ay içinde büyümeye başlamalıdır. Bu arada, nakledilen tüyleri kaş uzunluğuna ayarlamanız da gerekebilir.

Hangi durumlarda kaş ekimi yapılamaz?

Kaş ekimi öncesinde cerrahınız sizinle birlikte tıbbi geçmişinizin üzerinden geçecektir. Altta yatan sağlık koşullarını ve şu anda aldığınız ilaçları veya takviyeleri açıkladığınızdan emin olun.

Aşağıdakiler gibi rahatsızlıklarınız varsa kaş ekimi uygun olmayabilir:

  • Alopesi areata
  • Trikotilomaninin
  • Kanama bozuklukları
  • Kozmetik cerrahi ile ilgili komplikasyonların öyküsü

Kaş ekimini nerede yaptırmalısınız?

Kaş ekimi, estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılır.

Prosedüre başlamadan önce doğru cerrah için araştırma yapmanızda fayda var. İsteklerinizi karşılayabileceğinden emin olmak için daha önce yaptığı çalışmalardan örnekler de görmek isteyebilirsiniz.

Liyakatsiz cerrahlarla çalışmanız sadece tehlikeli yan etkilere neden olmakla kalmaz, aynı zamanda işten memnun kalmazsınız ve her şeyi tekrar yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu konuda uzman bir cerrah bulmakta sorun yaşıyorsanız, dermatoloğunuzdan tavsiye isteyebilirsiniz.

Son olarak

Kaşlarınızın görünüşünden memnun değilseniz ve daha kalıcı bir çözüm istiyorsanız, kaş ekimi uzun vadeli sonuçlar sunabilir. Bununla birlikte, sonuçlar herkeste değişkendir ve kozmetik cerrahide her zaman yan etki riski vardır. Bu, kaş ekimi gibi basit görünen bir işlemde bile geçerlidir.

Tüm seçeneklerinizi dikkatlice tartın ve doktorunuzdan tavsiye isteyin. Kaş ekimi ile ilerlemeye karar verirseniz, mümkün olan en iyi işi yapacak cerrahı bulmak için araştırma yapın.

 

 

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago