Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Saç Ekiminden Önce Yapmanız Gerekenler
Saç Ekimi

Saç Ekiminden Önce Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi işlemi sanılanın aksine uzun ve ciddi bir operasyondur. Birçok operasyonda olduğu gibi saç ekiminden önce de uymanız gereken bazı kurallar vardır. Bunlardan bazıları genel operasyon kuralları açısından herkes tarafından uyulması gereken kurallar olduğu gibi, bazıları da saç ekimi işlemine özel uygulanması gereken kurallardır.

Saç Ekimi Süreci

Genel olarak bir saç ekim süreci neredeyse tam gün sürer. O yüzden tam gün boyunca operasyonun gerçekleştirileceği yerde olmanız gerekeceğini aklınızdan çıkarmayın ve tüm programınızı buna göre yapın. Greft miktarı, prosedürün ne kadar iyi gittiği, kan basıncı, olağandışı kanama gibi faktörlerin sayısı operasyonuzun uzunluğunu belirler. Nakil yapılan saç ve sakal bölgenizi bandaj değişiminin yapılacağı üçüncü günden sonra yıkayabileceğinizi düşünerek hareket edin.

Saç Ekimi Öncesi

Yapılacak işlem öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar, işleme kalan zamana bağlı olarak değişiklik gösterir.

Saç Ekimi İşleminden İki Hafta Önce

1- Kanama riskini arttırdıkları için aspirin, ibobrufen, otlar, E vitamini içeren ilaçları veya vitamin takviyelerini almayı bırakın. Herhangi birini doktor tavsiyesiyle kullanıyorsanız lütfen doktorunuza danışın.

2- Saçlarınızı veya sakalınızı özellikle başınızın arkasında yer alan bölümleri kesmeyin veya traş etmeyin. Bu bölgeler verici alanlar olma özelliğini taşır.

3- Doktorunuzun bilmesi gereken herhangi bir tıbbi geçmişiniz varsa bunu söylemeyi kesinlikle unutmayın. Yüksek tansiyon, diyabet, astım, göğüs ağrıları veya çarpıntı, karaciğer veya böbrek problemleri, uyku bozuklukları veya nefes darlığı yaşadıysanız, doktorunuzun bu bilgiye sahip olması son derece önemlidir.

4- Hepatit B, Hepatit C veya HIV’iniz varsa doktorunuzun bilgilendirmeniz çok önemlidir. Emin değilseniz veya şüpheleriniz varsa, kan testleri yaptırarak bunu kontrol edin ve sonuçlarını doktorunuza bildirin.

Saç Ekimi İşleminden Bir Hafta Önce

1- Ameliyat sırasında kanama tehlikesini engellemek için işlemden bir hafta önce ve bir hafta sonra alkol alımından kaçının.

2- Sigara ve nikotin içeren tüm ürünlerden kaçının.

3- Ameliyattan 3-7 gün öncesinden başlamak üzere ağır fiziksel egzersizlerden kaçının.

4- Herhangi bir tür besin takviyesi kullanmaktan kaçının.

5- İşleme bir hafta kala saçınızı boyamaktan kaçının.

Saç Ekimi İşleminden Bir Gece Önce

1- Saçınızı veya sakalınızı yıkayın ve banyo yapın.

2- Erken uyuyun ve operasyonu düşünerek kendinizi zorlamayın.

Saç Ekimi İşlemi Gününüzde

1- Saçınızı veya sakalınızı yıkamayın.

2- Sağlıklı bir kahvaltı yapın.

3- Kahve içmeyin.

4- Başınızın üzerinden kolayca giyilip çıkarılabilen rahat kıyafetler giyin. Böyle durumlarda düğmeli ya da fermuarlı eşofmanlar en tercih edilen kıyafetlerdir. Şıklığınıza bir günlüğüne ara verip siz de böyle bir eşofman giymeyi tercih edebilirsiniz.

 

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago