Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Yaşlanma Karşıtı Ürünlere Ne Zaman Başlamak Gerekir?
Dermatoloji

Yaşlanma Karşıtı Ürünlere Ne Zaman Başlamak Gerekir?

İlk ince çizgi, kırışıklık, gri saç… Otuzlu yaşlarımızda hayatın ve beraberinde gelen stresin etkilerini yavaş yavaş görmeye başlarız. Ancak bazen bu işaretler daha erken ortaya çıkmaya başlar. Bazen de bu işaretleri ortaya çıkmadan önce engellemeye karar veririz.

Önleyici yaşlanma karşıtı tedavilerin faydaları hakkında çok şey söylenir: Solmaya başlamadan önce gençliğinizi korumaya başlayın. Ama bu kadar basit mi? Yirmili yaşlarımızda yaşlanma karşıtı bir rejime başlamak bizim daha genç görünmeye devam etmemizi sağlayabilir mi?

Ne zaman başlamalıyım?

Bu size bağlıdır. Yaşlanma karşıtı ürünleri her yaşta kullanabilirsiniz. Ancak işe yarayan ürünlere daha erken başlamak en uygunudur. Bu tür ürünler sizi cildinizi yaşlandıran zararlı ışınlardan korumak için SPF 30 içeren güneş koruyucuları içerir.

Birçoğunuz orta yaşlarına kadar genç görünen insanlar tanıyordur. Sigara veya güneş gibi faktörlerden korunmak da, erken yaşlanmayı en iyi şekilde idare etmekte ilk yapmanız gerekenler arasındadır.

Ne yapmalıyım?

Yaşlanma karşıtı ürünlere örnek olarak Retin-A, doğal bir A vitamini formu olan retinol formülasyonları ve peeling uygulamaları sayılabilir. Yaşlanma belirtilerini görmeye başlayan hastalarda, nörotoksin enjeksiyonları ve dermal dolgu maddeleri gibi ek estetik prosedürler de uygulanabilir.

Botoks, Dysport, Xeomin gibi nörotoksinlerin yaşlanmayı  önlediğine dair daha az kanıt vardır. Ancak kas aktivitesi sebebiyle çizgi oluşumunu gizlemek için bu tarz ürünlerin kullanımı mantıklı olabilir.

Erken başlamanın dezavantajları var mı?

Yaşlanma karşıtı tedavilere erken başlamanızın herhangi bir zararı yoktur ancak bazı yan etkiler oluşabilir. Yaşlılık belirtileri için uygulanan farklı uygulamalar hakkında ayrı ayrı değerlendirme yapmak gerekir.

Yaşlılık Karşıtı Ürünler

Topikal retinollerin en yaygın yan etkisi, çoğu durumda doza bağlı olan bir cilt reaksiyonudur. Akne ve sedef hastalığını tedavi etmek için kullanılan çok yüksek dozlarda retinoid, diğerleri arasında yanma, kaşıntı ve kızarıklık gibi cilt tahrişine neden olabilir.

Dolgu İşlemleri

Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme ve morarma ve alerjik reaksiyon riski de dahil olmak üzere nörotoksin ve dolgu maddeleri ile ilişkili küçük yan etkiler olabilir.

Lazer Tedavileri

Yaşlanma karşıtı lazer tedavileri, daha genç bir cilt ortaya çıkarmak için cildin dış katmanlarını soyabilir. Bu prosedürler ayrıca kızarıklık, kaşıntı, güneşe duyarlılık, cilt pigmentasyonundaki değişiklikler ve yara izi gibi küçük yan etkiler de gösterebilir.

Bu alanlarda yapılan yaşlılık karşıtı uygulamaların deneyime sahip iyi bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi önem taşır. 

Sonuç olarak yaşlanma karşıtı bir rejime başladığımız zaman her şey bize bağlıdır. Ancak faydaları açıktır: rejimimiz ne kadar eksiksiz ve tutarlı olursa sonuçlarımız o kadar iyi olur. Kendinizle daha erken ilgilenmeye başlayın, kaçırdıklarınıza daha kolay yetişin!

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago