Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Uzun Süreli ya da Hiç Seks Yapmamanın Etkilerini Biliyor musunuz?
Cinsellik

Uzun Süreli ya da Hiç Seks Yapmamanın Etkilerini Biliyor musunuz?

Seks yapmamakta yanlış bir şey yok. İnsanların seks yapmayı seçmelerinin pek çok nedeni olsa da (zevk, başkalarını memnun etmek, samimiyet, stres atma, kaçış veya kendi kendine geçme), bunlar seks yapmadan da çözmenin birçok yolu vardır. Yani, seks ile tamamen ilgisizseniz, bunu yapmak zorunda değilsiniz! Sadece seks yapmadığınız için hiçbir şey “kırılmaz” veya “yaşlanmaz”. Daha da önemlisi, cinsel aktiviteye tamamen ilgisiz olmak saygı duyulması gereken bir seçimdir.

Öncelikle cinsel olarak aktif olmanın faydalarından başlayalım. Seksin faydaları nelerdir?

Cinsellik  hayatınızda önemli bir faktördür. Seks ve cinsellik hayatın bir parçasıdır. Üreme dışında, seks yakınlık ve zevkle ilgili olabilir. Cinsel aktivite, penis-vajinal ilişki (PVI) veya mastürbasyon, hayatınızın tüm yönlerine birçok şaşırtıcı yararlar sağlayabilir.

  • Fiziksel
  • Entellektüel
  • Duygusal
  • Psikolojik
  • Sosyal

Cinsel sağlık, hastalıklardan ve planlanmamış gebeliklerden uzak durmaktan daha fazlasıdır. Aynı zamanda, cinsiyetin hayatınızın önemli bir parçası olabileceğini kabul etmekle de ilgilidir.

Seks vücudunuza nasıl yarar sağlar?

Çalışmalar cinselliğin,  genç erkek ve kadınlarda iyi bir kardiyovasküler egzersiz olabileceğini göstermektedir. Seks kendi başına yeterli egzersiz yapmamakla birlikte hafif egzersiz olarak kabul edilebilir.

Cinsel ilişkinin diğer faydaları şunlardır;

  • Kan basıncını düşürür
  • Kalori yakmanızı sağlar
  • Kalp sağlığını artırır
  • Kasları güçlendirir
  • Kalp hastalığı, felç ve hipertansiyon riskini azaltır
  • Libidoyu artırır

Aktif cinsel yaşamı olan insanlar daha sık egzersiz yapma eğilimindedir ve cinsel olarak daha az aktif olanlara göre daha iyi beslenme alışkanlıklarına sahiptir. Fit olmak ayrıca genel olarak cinsel performansı da artırabilir.

  • Bunların dışında aktif cinsel yaşam,
  • Bağışıklığınızı artırır
  • Daha iyi uyumanızı sağlar
  • Baş ağrılarınızı azaltır
  • Mental olarak sizi rahatlatır ve stresi azaltır.

Seks yapmayı bıraktığınızda vücudunuza  ne olur – kadınlar için erkeklerden daha kötü bir haber!

Ortalama bir insan ölmeden önce toplamda 5.778 kez cinsel ilişkiye girer. Bu sayı ortalama bir rakamdır, kişiye ve topluma göre değişebilir.  Nadir yatak odası zamanınızın arkasındaki hikaye ne olursa olsun, seks eksikliği (şaşırtıcı olmayan bir şekilde) vücudunuzda ve genel ruhunuz üzerinde olumsuz bir etki yaratacaktır.

  1. Libido’nuzu kaybedersiniz

Evet, cinsel dürtüsünüz söz konusu olduğunda, “kullan ya da kaybet” durumu vardır.

  1. Vajinal duvarlarınız zayıflayabilir

Bu esas olarak menopoza giren kadınlar için geçerlidir.

  1. Kuruluk sorunu yaşayabilirsiniz

Genel olarak ileri yaşlardaki kadınlarda görülen bir diğer yan etki uzun süre cinsel ilişkiye girmeyen kadınlarda kuruluk problemi yaşanmasıdır. Buna neden olan – hem de vajinal duvarları incelten – hormon ve östrojen eksikliğidir.

  1. Regl dönemi ağrınız daha da kötüleşebilir

Gerçek dışı gibi görünebilir ancak döneminiz boyunca seks yapmak adet krampını hafifletebilir.

  1. Erkeklere gelince, erektil disfonksiyonu olma yani iktidarsızlık oluşması olasılığı daha yüksektir.

Düzenli cinsel hayatı olmayan veya çok uzun süre cinsel ilişkiye girmeyen erkeklerde iktidarsızlık ortaya çıkma ihtimali oldukça yüksek.

  1. Daha fazla stresli olmaya neden olabilir

Düzenli seks yapan kadın ve erkeklerin stres toleransının daha yüksek olduğu, yani daha az stresli olduğu kanıtlanmıştır. Dolaşımı hızlandırdığı için sinir sisteminin de daha iyi çalışmasını sağlar.

Peki parteriniz yoksa Seksin sunduğu avantajlardan başka nasıl yararlanabilirsiniz?

Seks, sıcaklık ve bağlantı duyguları sunabilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve kalorileri yakmanıza yardımcı olur, ancak bu avantajlardan yararlanmanın tek yolu bu değildir.

Cinsellik olmadan sizi rahatsız eden şeyle başa çıkmamak için seks kullanmak yerine, kendinizle yeniden bağlantı kurun.  Uykuya ve kişisel bakımınıza fiziksel memnuniyetiniz konusunda öncelik vermenize yardımcı olur. Bazı şeylerden kaçmak yerine ne hissettiğinizi not etmek gibi duygusal düzenlemeler yapmayı öğrenin. Gerilimi serbest bırakmanıza izin veren fiziksel bir aktivite bulmaya çalışın.

Cinsellik, sadece çocuk yapmak için değildir. Mutlu bir ailenin, mutlu bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Hem fiziksel hem ruhsal açıdan bir çok faydası vardır. Eğer düzenli bir cinsel hayatınız yoksa, bu fiziksel ya da duygusal sebeplerden kaynaklanıyorsa uzman birinden yardım alabilirsiniz. Aksi taktirde mutsuz bir evliliğe neden olabilirsiniz. Farkında olmadan kendinizi de mutsuz edersiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago