Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Hamilelikte en güvenli seks pozisyonları? Hamilelikte cinsellik nasıl yapılır?
Cinsellik

Hamilelikte en güvenli seks pozisyonları nelerdir? Hamilelikte cinsellik nasıl yapılır?

Hamilelikte en güvenli seks pozisyonları nelerdir? Hamilelikte cinsellik nasıl yapılır?  Hamilelikte cinsellik pozisyonları nelerdir? İşte hamilelikte seks ve cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler…

Kadınlarda hamilelik süreci seks ve cinsellik için oldukça uygun bir dönem olarak bilinir. Hamilelik döneminde kadın tekrar hamile kalmaz. Hormonların da yoğun olarak çalıştığı hamilelik sürecinde kadınların seks ve cinsellik isteği daha fazladır.

Hamilelikte seks yapmak güvenli midir?

Seks hamilelik sürecinin doğal bir parçasıdır. Sağlıklı bir hamilelik süreci yaşayan kadınların seks yapması bebeğe zarar vermez fakat karın bölgesi korunmalı ve şiddetli seks pozisyonlarından kaçınılmalıdır.

Bazı doktorlar hamilelik sürecinin son haftalarında spermde bulunan prostaglandinler hormonunun hamileliği etkilediğini söyleyerek seks yapmayı önermez. Bazı doktorlara göre bu durum henüz kanıtlanmamıştır ve teoriktir; Bu sebeple geçerliliği yoktur.

Hamilelik döneminde seks yapmak isteyen kadınların partnerlerinin cinsel ve sağlık geçmişini iyi bilmeleri gerekmektedir. Hamilelik kişiyi cinsel yollarla bulaşan HIV, uçuk, genital siğiller ve klamidya gibi hastalıklara karşı korumaz. Bu hastalıkların bebeğe bulaşma riski de mevcuttur. Partnerinizin sağlık geçmişi hakkında yeterince bilginiz yoksa mutlaka kondom kullanmalısınız.

Hamilelikte seks yapmak hangi durumlarda sakıncalıdır?

Hamilelikte seks yapmak aşağıda belirtilen şu durumlar varsa önerilmez:

  • Geçmişte düşük yapmış ya da hamilelik sürecinde sorunlar yaşamış olanlar
  • Erken doğum riski olanlar
  • Vajina bölgesinde sebebi bilinmeyen ağrı hissedenler ya da kanaması olanlar
  • Amniyotik kesesi sıvı sızdıran ya da zarları yırtılmış olanlar
  • Plasenta rahimde çok altta yer alıyorsa
  • İkiz, üçüz ya da daha çok bebek bekleyen kişiler

Hamilelikte en güvenli seks pozisyonları şu şekilde sıralanabilir:

Hamilelikte cinsellik nasıl yapılır?

  • Yaslanmış tanrıça pozisyonu

Bu pozisyon ile sekse başlayabilirsiniz. Partneriniz oral seks yaparak sizi tahrik eder. Bu pozisyonda partnerinizin vajina bölgesine nefes vermemesine özen gösterin.

  • Kovboy pozisyonu

Hamilelik süresinin ileri evrelerinde kadının üstte olacağı seks pozisyonlarını deneyebilirsiniz. Dengeyi sağlayabilmek için ellerinizi partnerinizin bacaklarına koyun. 

  • Kaşık pozisyonu

Hamilelik sürecinin son üç ayında kaşık pozisyonu oldukça idealdir. Bu dönemde karın bölgesi büyümeye başlar. Bu sebeple yana uzanarak yapacağınız bu pozisyon rahatlık sağlayacaktır. 

  • Anne zamanı pozisyonu

Hamileliğin son haftalarında kadınlar kanepede uzanmak ister. Anne zamanı pozisyonu için kanepenin dirsek kısmına ve kalçanızın altına birer yastık koyun ve sırtınızı kanepenin dirsek bölümüne yaslayarak oturun. Bacaklarınızı partnerinizin kucağına uzatın. Partnerinizin eline kayganlaştırıcı sıkın ve bacaklarınızın arasında ellerini gezdirmesini isteyin. Kayganlaştırıcının dökülmesi olasılığına karşın kanepeye bir örtü sermenizde fayda var.

  • Kanepe pozisyonu

Hamilelik süresince konfor en önemli önceliktir. Bu sebeple yatağınızın uç kısımlarından birine yastık koyun ve yorgan serin. Yastığın üzerine oturarak bacaklarınızı açın ve partnerinizin size yakınlaşmasına izin verin. Partneriniz dizlerinin üzerinde olacak şekilde birleşmeyi sağlamalıdır. İdeal pozisyonu sağladığınız zaman vajinanızı elinizle uyarabilirsiniz. 

  • Misyoner pozisyonu

Hamilelik sürecinin ikinci ve üçüncü üç aylık döneminde sırtınızın üzerine uzanmamalısınız. Bu şartlar altında misyoner pozisyonu seçeneği ortadan kalkar. Fakat hamilelik sürecinin ilk döneminde misyoner pozisyonu hala seçenekler arasındadır. 

  • Doggy pozisyonu

Hamilelik süresince en çok tercih edilen seks pozisyonu doggy pozisyonudur. Yatak ya da kanepenin üzerine el ve dizlerinizin üzerinde duracak şekilde pozisyon alın. Partnerinizin doggy pozisyonunda sert hareketlerden kaçınması gerekmektedir. Doggy pozisyonu bel ya da sırt bölgesinde ağrıya sebep oluyorsa göbek kısmının altına yastık koyabilirsiniz. Hamilelik döneminde karın bölgesi büyüyeceği için doggy pozisyonu en ideal seks pozisyonlarından biridir. 

  • Ters kovboy pozisyonu

Hamilelik döneminde yatma ve oturma pozisyonları rahat ve güvenilirdir. Kovboy pozisyonları bu sebeple hamilelikte en güvenli seks pozisyonları arasındadır. Kovboy pozisyonundan farklı olarak partnerinizin üzerine ters oturun ve ellerinizi partnerinizin bel bölgesine yerleştirin. Bu pozisyon özellikle hamileliğin son üç aylık döneminde idealdir.

Doğal testosteron arttırma yöntemleri nelerdir?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago