Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Tesettürlü kadınlar için D vitamini eksikliğini tamamlama yöntemleri
Dermatoloji

Tesettürlü kadınlar için D vitamini eksikliğini tamamlama yöntemleri

Tesettür ve D vitamini arasındaki ilişkiyi araştıran çok sayıda makale ve araştırma bulunmaktadır. Bu araştırmalara göre tesettür giyen kadınların hemen hemen hepsinde ana kaynağı Güneş olan D vitamini eksikliği görüldüğü belirtilir. Peki tesettürlü kadınlar D vitamini eksikliğini nasıl tamamlayabilir? İşte tesettürlü kadınlar için D vitamini eksikliğini tamamlama yöntemleri…

Sonbahar ve kış döneminde artış gösteren grip gibi hastalıkların temelinde, soğuk mevsimlerde daha az Güneş kaynaklı D vitamini almak yatıyor. Dünya genelinde 1 milyar kişide D vitamini eksikliği olduğu tahmin ediliyor.

Yüksek D vitamini seviyesi tansiyonu düşürmeye, diyabet, kalp rahatsızlıkları, eklem iltihabı, doku sertleşmesi gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Uzmanlar tesettürlü kadınların D vitamini eksikliği riski altında olduğunu belirtse de kadınların genelinde D vitamini eksikliği sık görülen bir sorun. 

New England Journal of Medicine’da 2007 yılında yayınlanan bir makalede vücudunun bir kısmını ya da tamamını örten yetişkinlerin ve çocukların yüzde 30 ila 50’sinde D vitamini eksikliğinin görüldüğü ifade ediliyor. Makalede yıl boyunca Güneş görülen gün sayısı fazla olan Avustralya, Lübnan, Suudi Arabistan ve Hindistan’da yaşayan kişilerde bie D vitamini eksikliği görüldüğünden bahsediliyor.

20’li ve 30’lu yaşlarda pek fazla önemsenmeyen D vitamini eksikliği ilerleyen yaşlarda kas iskelet sistemi ağrılarına ve depresyona bile sebep olabiliyor. 

Peki D vitamini eksikliği sebebiyle yüksek risk grubu olarak kabul edilen tesettürlü kadınlar için D vitamini eksikliğini tamamlamak adına ne gibi seçenekler bulunuyor? İşte tesettürlü kadınlar için D vitamini eksikliğini tamamlama yöntemleri:

Tesettürlü kadınlar için D vitamini eksikliğini tamamlama yöntemleri

D vitamini içeren sıvılar tüketin

Süt, portakal suyu ve vitaminli su gibi D vitamini katkısı içeren sıvıları tüketmeye özen gösterin. 

D vitamini içeren gıdalar tüketin

Peynir, tereyağı ve yoğurt gibi süt ürünleri ve tahıllar D vitamini bakımından zengindir. Mantar ve yumurta sarısı da D vitamini içerir. Somon gibi yağlı balık türleri de D vitamini kaynağıdır. 

D vitamini içeren multivitaminler kullanın

D vitamini bakımından yetersiz beslendiğinizi düşünüyorsanız multivitaminler bu ihtiyacı karşılamaya yardımcı olacaktır. En az 600 ünite D vitamini içeren multivitaminler tercih edilmelidir. Multivitaminlerin doktor gözetiminde ve aşırı kaçmadan tüketilmesi gerekmektedir.

Güneş en güçlü D vitamini kaynağıdır

D vitamini eksikliğini gidermenin en kolay ve en iyi yöntemi Güneş ışığıdır. Vücudun günde 10 ila 15 dakika Güneş ışığı alması D vitamini ihtiyacını karşılar. Sabah 10:00 ila öğleden sonra 15:00’e kadar olan süre Güneş kaynaklı kaliteli D vitamini saatidir. D vitamini ihtiyacını karşılamak için gereken mahremiyeti sağlamak adına balkonları tercih edebilirsiniz.

Güneş ışığı ve cilt arasında cam gibi saydam ya da saydam olmayan bir engel bulunmamalıdır. Güneş ışığı cilde direkt olarak temas etmelidir. 

Açık renkli kumaş tercihi kısmen de olsa D vitaminini karşılamayı sağlayabilir.

Vücutta hangi vitaminin eksik olduğu nasıl anlaşılır?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago