Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Sivilce İzlerinden Kurtulma Yöntemleri
Cilt Bakımı

Sivilce İzlerinden Kurtulma Yöntemleri

Sivilce izlerinden kurtulmak için denemediğimiz yol, kullanmadığımız krem kalmadı. Kimi etki ediyor gibi görünse de çok büyük bir kısmı geçici etki etti. En kalıcı şekilde sivilce izlerinden kurtulma yollarını sizler için araştırdık.

Sivilce izlerinden kesin kurtulma yöntemi; Lazer!

Lazerle leke tedavisi en hızlı ve kesin sonuç veren cilt tedavisi yöntemlerinden biridir. Cilde genç görünümü veren pigmentlerin lazer ışınları ile harekete geçirilmesi olarak tanımlanan lazerle cilt tedavisi, cildin her yerinde tonu eşitler. Güneş lekelerini, yaşlanma lekelerini geçiren bu yöntem ile sivilce izleri de yok edilir.

Altın iğne yöntemi ile sivilce izlerinden kurtulma

Cilt altına radyo frekansların verilmesi ile yapılan bu uygulamada cilt çok hızlı bir şekilde kendini yenilemeye başlar. Yeniden üst kısmını oluşturan yüz, tüm leke ve izlerden kurtulur. Seansı güzellik uzmanı ya da doktor tarafından belirlenen bu cilt tedavi yönteminin bir seansı yaklaşık 40 dakika kadar sürmektedir.

Lazerle akne tedavisi yöntemi:

Ciltte alt dokuya verilen lazer ışınları sayesinde cildin kendini yenilemesi sağlanır. Lazerle akne tedavisi yönteminde ağırlıklı olarak sadece akne bulunan yere işlem yapılır. Bu da cildin geri kalanını tedavinin olumsuz etkilerinden korur. Gençlere yönelik özel olarak yapılan bu akne tedavisi var olan akneleri durduran ve izlerini geçiren bir tedavidir.

Sivilce izleri için maske önerileri:

Sivilce izlerindne doğal yöntemlerle kurtulabilmek için çeşitli maske tarifleri deneyebilirsiniz. Bu maskelerin etkili olması için sivilce izinin eski olmaması yani üzerinden çok zaman geçmemiş olması gerekir. On yıl ve öncesinde oluşmuş izleri geçirmek için maskeler çok etkili olmaz.

Sivilce izi maskesi: Limon maskesi

Taze sıkılmış limon suyunu yüzünüze bir pamuk yardımı ile sürerek yüzünüzde bekletebilirsiniz. Sonrasında yıkayın. Yüzünüzde limon suyu varken kesinlikle güneşe çıkmayın.

Ballı sivilce maskesi:

  1. Bir yemek kaşığı badem sütü
  2. Bir yemek kaşığı bal
  3. Bir yemek kaşığı süt
  4. Bir yemek kaşığı limon suyu
  • Bu malzemelerin hepsini karıştırın. Sonra bir pamuk yardımı ile tüm yüzünüze uygulayın. Yarım saat kadar beklettikten sonra yıkayın.
  • Bal, yüz lekelerini tedavi etmesi konusunda harika etkileri olan bir maddedir. Cildi besler, yeniler ve lekeleri tedavi eder.
  • Badem sütü içerdiği vitaminler sayesinde cildin yumuşaklığını korumasına yardımcı olur. Badem sütlü vücut bakım kremleri en faydalı kremlerdir.

Sivilce izlerinden kurtulmak için krem önerileri

Nemlendirici yani krem seçimi kesinlikle cilt tipine uygun olmalıdır. Sivilceden kurtulmak için krem cildi kurutan kremlerdir düşüncesi oldukça yanlıştır. Kuru bir ciltte de akne problemi olabilir. Bu sebeple kullanılan kremlerin özelliklerine dikkat etmek gerekir. Cildin iyi temizlenmesi, bakımının yapılması sayesinde sivilce sayısı azaltılabilir. Sonrasında da izleri tedavi edilir.

Güneş lekelerine etki eden kremler genelde sivilce izlerine de yardımcı olur. Krem seçimi konusunda cildinize göre doktorunuzun yardımcı olması gerekir. Dermokozmetik ürünler tamamen doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago