Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Sağlıklı Vücut Geliştirmeye Nasıl Başlanır?
Vücut Geliştirme

Sağlıklı Vücut Geliştirmeye Nasıl Başlanır?

Moda akımlara kapılıp çalışmaya başlamadan önce yazımızı okumanızda fayda var! Günümüzde insanlar sağlıklı olmak ya da fit görünmek için büyük mesai harcıyorlar. Fitness ve egzersiz her zaman tüm tıp uzmanları ve araştırmacılar tarafından şiddetle tavsiye ediliyordu ama moda ve yaşam tarzı endüstrisinin fitness dünyasını ele geçirdiği zamana kadar, insanlar bu formda kalma ihtiyacını çok da umursamıyordu.

Show dünyası, moda endüstrisi ve hatta sporcular birçokları için ilham kaynağı ve rol modeli olmuştur. Çoğu zaman, kitleler için beden ve yaşam tarzı hedeflerini belirleyen bu ünlülerin davranışları da genellikle ünlüler tarafından yönlendirilir. Mesela Kim Kardashian gibi ünlülerin önerdiği fitness programları, ünlüler arasında benimsenir ve bir süre sonra halk tarafından da tıbbi tavsiyelerden daha yaygın olarak benimsenmeye başlanır.

Medya sıfır beden gibi gerçekçi olmayan ve sağlıksız vücut hedeflerini teşvik eder ve sonuç olarak insanlar titiz egzersiz eğitim kamplarına ve şok diyet programlarına itilirler. Bu programlar sonunda geri teper ve uzun vadede sağlığınız üzerinde zararlı etkileri olabilir.

Vücut geliştirmenin kendisinin sağlık üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Yıkıcı programların aksine, doğru bir şekilde yapılması ve yaralanmalardan kaçınmak için tüm vücut geliştirme güvenlik kurallarına uyulması son derece önemlidir. Vücut geliştirme ve fitness programlarına yeni başlayacak biriyseniz, bilmeniz, uygulamanız ve önceden karar vermeniz gereken en önemli şeyler şunlardır:

Karar Ver

Anlamanız gereken ilk şey, vücut geliştirmenin normal kilo verme programlarıyla aynı olmadığıdır. O yüzden öncelikli olarak; “Kilo kaybetmek mi istiyorsunuz, yoksa kaslarınızı geliştirmek mi?” buna karar vermelisiniz.

Zayıflama programları tamamen yağ yakmaya odaklanarak tartıda basamak kaybetmenize yoğunlaşırken, vücut geliştirmede odaklanılan asıl nokta kas büyümesi ve gelişimidir. Yağınızı kasa çevirmeye, böylece vücudunuzu şekillendirmeye ve geliştirmeye odaklanır, bu nedenle tartıda çok fazla kilo kaybetmeyebilirsiniz, ancak hacimsel olarak kaslarınızı geliştirir ve kas gücü kazanmanızı sağlar.

Doğru Beslen

Doğru beslenme, sağlıklı beslenme ve zamanında yemek sağlıklı bir vücut geliştirme rejimi için çok önemlidir. Vücut geliştirme, güç ve dayanıklılığa dayalı egzersizlerle çok sayıda kas çalışmasını içerir. Yemek planlarınızın, metabolizmayı besleyerek, kas ve kas büyümesinin daha hızlı iyileşmesini sağlamak için tasarlanmış olması gerekir.

Vücudunuza dayanıklılık ve güç katmaya yardımcı olduğu için genellikle yüksek protein ve düşük karbonhidrat diyeti önerilir. Şeker alımını kesip ve kahverengi karbonhidratlara geçmeniz gerekir. Kısa aralıklarla, mesela birkaç saatte bir, küçük porsiyonlarda yemek yenmesi tavsiye edilir.

İyi Dinlen

Vücut geliştirme egzersizleri çok kapsamlı ve çeşitlidir, yaralanmalardan kaçınmak için kaslarınızın dinlenmesini beklemeniz gereklidir. Bir sonraki egzersiz seansınıza başlamadan önce vücudunuzun yeterince dinlendiğine emin olun, zamanında ve günde en az sekiz saat uyumaya dikkat edin.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago