Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Rinoplasti: Cinsiyet Burun Cerrahisinde Nasıl Bir Rol Oynar?
Burun Estetiği

Rinoplasti: Cinsiyet Burun Cerrahisinde Nasıl Bir Rol Oynar?

Çoğu temel işlevlerini yerine getirmede oldukça iyi olsa da – nefes alma, koklama, beyne “bunu yiyin” ve “bunu yemeyin” gibi önemli mesajlar gönderme – bu bazı insanlar için pek yeterli değildir. Estetik görünüm de birçoğumuz için önemlidir.

Düz, düğme gibi, rafine, dar, geniş, Roma tipi, yukarı dönük, aristokrat, çengel, Grek tipi, belirgin… Bir yüze uyan bir burun, genellikle diğerine uymaz. Bu kural hem erkeklere, hem de kadınlara uygulandığında ise problem iki katına çıkar.

En son ASAPS istatistiklerine göre, burun cerrahisi sadece Amerika’da 2018’de yapılan 41.000’den fazla ameliyatla en popüler operasyonlardan biridir.

Rinoplasti arama motivasyonundan, prosedürü tartışmak için kullanılan iletişime ve erkek ile kadınların cilt yapısındaki gerçek fiziksel farklılıklara kadar, cinsiyetin burun cerrahisi seçerken büyük bir rol oynadığı görülmektedir.

Erkeklerin “erkeksi” ve “belirgin” burunlar istemeleri daha olasıdır, kadınlar ise “narin” veya “kadınsı” ya da her ikisini birden tercih edebilirler. Erkeklerin asimetri veya çarpık bir burun, dorsal kambur veya çok büyük bir burundan şikayet edebilecekleri yerlerde, kadınlar yüzle orantılı olarak “çok eril” olan bir burundan şikayet edebilirler.

Bununla birlikte, hasta için sorun ne olursa olsun, deneyimli bir plastik cerrah tam olarak ne demek istediğinizi ve onu en iyi nasıl elde edebileceğinizi değerlendirerek gerekli operasyonu gerçekleştirebilir.

Ameliyat sırasında kullanılan teknikler bile erkekler ve kadınlar arasında farklılık gösterebilir. Erkekler için cerrahınız dorsumu çıkarabilir ve dorsal kamburluğu veya burnun genel boyutunu azaltmak için bir kırma yapabilir. Bir kadın burnunda ise çıkıntıyı azaltmak ve feminize etmek için orayı bir törpü ile tıraş edebilirler.

Aslında erkekler ve kadınlar arasında gerçek anatomik farklılıklar vardır. Bir erkeğin burnundaki cildin bir kadınınkinden daha kalın olduğunu biliyor muydunuz? Ya da kadınların burunlarının boydan boya erkeklerden daha kısa olduğunu? Nazal bileşenler, kemik, deri ve kıkırdakların büyüklüğü cinsiyetler arasında farklılık gösterir ve bu nedenle cerrahınızın konsültasyon, cerrahi ve iyileşme dönemlerinde tüm bu farklılıkları dikkate alacak kadar yetenekli ve deneyimli olması gerekir.

Adil olmak gerekirse, rinoplastinin cinsiyet açısından nötr yönleri de vardır. Örneğin, işlem sırasında cerrahınız kemik ve kıkırdağa erişmek, herhangi bir kamburun kesilmesi, gerekli kıkırdağın kesilmesi ve üst dudak ile burun arasındaki açının iyileştirilmesi için burun tabanına veya burun deliğinin içine erişmek için bir kesi kullanacaktır. Öyleyse evet! Burada hemfikiriz, herkes bir kesi alacaktır!

Gördüğünüz gibi birçok konuda olduğu gibi burun estetiği söz konusu olduğunda da, erkekler ve kadınlar farklıdır. Burun ameliyatını düşünüyorsanız, bu farklılıkları ortadan kaldırmanın en iyi yolu, iyi bir plastik cerraha danışmaktır.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago