Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Ultrasonik Rinoplasti Nedir?
Genel

Ultrasonik Rinoplasti Nedir?

İlk modern rinoplasti operasyonunun 1887 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Rochester, New York’tan bir kulak burun boğaz uzmanı Dr. John Orlando Roe tarafından yapıldığını biliyor muydunuz? Dr. John Orlando Roe, estetik rinoplastinin babası olarak kabul edilir.

Günümüzde burnun yapısı ve işlevi, etnik burun farklılıkları, rinoplastinin sosyal ve psikolojik yönleri ve uzun vadeli sonuçları daha çok bilinmektedir. Yıllar geçtikçe rinoplasti operasyonunun kendisi daha karmaşık hale gelmiştir. Ancak birçok rinoplasti cerrahı temel olarak aynı işlemi gerçekleştirir.

Çoğu Rinoplasti Hastasının Ortak Kaygısı

Rinoplasti yaptırmak için gelen hastaların çoğu benzer bir endişeye sahiptir. Burnunun çok büyük olduğunu ve yüz şekillerine uyum sağlamadığını düşünürler. Genelde bu şekilde plastik cerraha gelen hastalara uygulanan işleme, redüksiyon rinoplastisi denir. Yani, burnun küçülmesini sağlayan bir burun estetiğidir.

Büyük bir burnun tipik özellikleri vardır:

  • büyük bir kemer
  • geniş burun kemikleri
  • şişkin bir burun ucu ve / veya geniş burun deliği

Burnu küçültmek için, burundaki aşırı kıkırdak ve kemiğin düzeltilmesi gerekir. Nazal kemiklerin düzeltilmesinde ise temel olarak şunlar yapılır: kemer küçültülür ve burun kemikleri daraltmak için törpülenir, çekiçlenir.

Bu yöntemler 2004’te, Dr. Massimo Robiony tarafından uygulanan ultrasonik veya piezoelektrik rinoplasti uygulamalarıyla değişmiştir.

Ultrasonik Rinoplastinin Farkı Nedir?

Piezoelektrik dalgalar (PEI) yoluyla kemikler esnetilir. Böylece yumuşak dokulara zarar vermeden kemikler ve / veya sert kıkırdaklar üzerinde seçici olarak etki etme yeteneğine sahiptir.

Yöntem, daha az çevresel travma ile rinoplasti işleminde yaşanan cerrahi kanama, ameliyat sonrası morarma, şişme ve ağrı miktarını azaltır. Aynı zamanda daha doğru bir kozmetik sonuç yaratır. Bu sayede de revizyon cerrahisine daha az ihtiyaç duyulmaktadır. Rinoplasti cerrahisi için mevcut revizyon oranları normalde yüzde 30’un üzerindedir.

Ultrasonik rinoplasti, geleneksel bir rinoplastiden biraz farklıdır. Çünkü cerrahınız cihaza uyacak şekilde burun derisini daha yoğun bir şekilde kesmek zorundadır. Ayrıca, cihaz sadece açık burun estetiği işleminde kullanılmaktadır. Açık rinoplasti işlemleri, burun yapısını ortaya çıkarmak için dış derinin kesilmesini gerektirir.

Ultrasonik Rinoplasti Hakkında Gelişmeler

İşlemin  Avrupa ve Türkiye’de birçok uygulayıcısı olmasına rağmen ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA),  ultrasonik rinoplasti uygulanan cihazı Kasım 2017’de kullanım için onaylamıştır. Ultrasonik rinoplasti günümüzde yaygın olarak uygulanmakta ve hastalara daha fazla seçenek sunmaktadır.

Bir rinoplasti işlemi geçirmeyi düşünüyorsanız, iyi bir yöntem seçmek için öncelikli olarak doktorunuza danışmalısınız.

Rinoplasti işlemi hakkında daha fazla bilgi almak için burun estetiği kategorisinde yer alan diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

 

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago