Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Reiki ,Nedir, Nasıl Yapılır? Reiki İle Hastalıkların Tedavisi Nasıl Yapılır?
Genel

Reiki ,Nedir, Nasıl Yapılır? Reiki İle Hastalıkların Tedavisi Nasıl Yapılır?

Reiki, 1922 yılında Japonya’da Mikao Usui tarafından geliştirilen alternatif enerji tedavisinin bir şeklidir. Gevşeme ve iyileşme duygusunu sağlamaya katkıda bulunan ve bunun için de dokunma ve enerji kanallarının kullanımını birleştiren bir terapi biçimidir.

“Reiki” kelimesi “rei” ve “ki” sözcüklerinin kombinasyonu ile bir araya gelmiştir. Rei, evrensel yaşam; ki, enerji olarak tanımlanmaktadır.

Reiki’nin amacı nedir, ne işe yarar?

Reiki’nin amacı enerji tıkanıklıklarını gidermek ve böylece enerjinin serbestçe akmasına ve dengenin geri yüklenmesine yol vermektir. Fiziksel ve zihinsel travmaları iyileştirmek için kullanılan teknik olan reiki zihinsel açıklık ve ruhsal iyilik durumunu da desteklemektedir.

Reiki anlayış ve öz-farkındalık kazanmanıza yardımcı olacaktır. Benliğinizi  keşfetmek ve daha yüksek benlik ile bağlantı kurmanızı sağlayacaktır. Böylece geride bırakmak istediğiniz düşünceleri keşfedebilirsiniz. Önemli olan bu esnada kendinize karşı tamamen dürüst olmanız. Ancak bu şekilde gerçek keşifler yapabilir ve yol alabilirsiniz.

Genel olarak reiki şu durumlarda kullanılır:

Stres, refah ve iç huzurun sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, ameliyat sonrası iyileşme süreci, kemoterapi tedavisinin yan etkilerininin iyileştirilmesi.

Reiki çeşitleri

Reiki’nin sayısı yüzleri bulan, orjinalinden budaklanan pek çok çeşidi bulunuyor. Bunlar kendi aralarında çeşitlilik göstermekle birlikte temel prensipleri aynı kalıyor. En çok kullanılanlar şöyle sıralanıyor:

  • Usui Reiki: 1922’de Mikao Usui tarafından keşfedilen ve dünya ile tanıştırılan ilk Reiki şekli.
  • Karuna Reiki: Karuna Budizm ve Hinduizm kullanılan bir Sanskritçe kelimedir. “Şefkat” veya “bir Bodhisattva’nın Evrensel merhameti ” anlamına gelir. Karuna Reiki,nasıl olursa olsun, bu şefkat yoluyla başkalarının acısını hafifletmek için kullanılır.
  • Rainbow (Gökkuşağı) Reiki:Rainbow Reiki, 80’lerin başında 90’lı yılların başında Walter Lübeck tarafından kurulmuştur. Yıllar içinde, karma temizleme, çakra çalışması, yüksek benlik ve iç çocuğa yardım gibi teknikleri geliştirildi.
  • Kundalini Reiki: Reiki’nin bu yönteminde kök çakra yoluyla şifa enerjini yükseltmeye odaklanır. Kundilini açıldığında size daha fazla barış, mutluluk ve güç verebilir. Kundalininin açılmasıyla çakralar tam olarak temizlenir ve enerji kanalları açılır. Bu şekilde vücuda giren yerküre enerjisi artar. Kundalini Reiki 3 aşamadan oluşmaktadır.

Reiki iyileşmesi, Reiki ile Hastalıkları Tedavi Etmek Mümkün Mü?

Reiki iki şekilde uygulanmaktadır; biri eller ile diğeri de uzaktan.

İlki, şifacının avuçlarının vücudunuzdan 3-5 inç uzakta tutulduğu dokunmatik iyileşme gibidir. Şifacı, hastayı ‘çakralar’ olarak adlandırılan hastanın vücudundaki çeşitli noktalardan iyileştirir. Birden fazla şifacının katılması durumuna Grup iyileşmesi denir ve bu çok daha güçlüdür.

Diğeri ise herhangi bir zamanda ve yerde yapılabilir. Hastanın şifacıya yakın olması gerekmez yani dünyanın herhangi bir yerinden yapılabilir. Bu işlem için, şifacılar genellikle hastlardan isim, yaş, fotoğraf, vb gibi hastanın belirli ayrıntıları ister. Uzaktan olması gücünü eksiltmez, bu da ilki kadar güçlüdür.

Reiki tedavisinin süresi

Reiki tedavisinin süresi sorunun büyüklüğüne bağlıdır. Ortak soğuk algınlığı, ateş, sinüzit vb. gibi küçük sorunlar için 4 ila 7 gün; cilt hastalıkları, alerjiler, artrit, diyabet, kanser vb. gibi uzun süreli veya kronik problemler için en az 21 gün iyileşme önerilir ve gerekirse 3 ay sonra 21 gün daha tekrar edilir.

Reiki seviyeleri

Reiki’nin üç seviyesi vardır:

İlk seviyeye yakınlık biçim iyileşmesi denir ve bu seviyeye ulaştıktan sonra şifacı, onu iyileştirebilmek için bir hastanın fiziksel olarak yakınında olmalıdır.

İkinci seviye şifacının zaman ve mekana Reiki göndermesine olanak sağlar.  Burada zaman ile bahsedilen Reikinin geçmiş ya da gelecek olaylara gönderilebileceği; mekan ile  kastedilen ise hastanın şifacısından kıtalarca uzakta olsa bile Reiki iyileşmesi alabileceği anlamına gelir. Zaman ve mekan Reiki’yi sınırlamaz.

Üçüncü seviye genellikle üç bölüme ayrılır: Usta şifacı, Usta (öğretmen olarak da adlandırılır) ve Grandmaster. Usta Şifacı Reiki iyileşmesinde en üst düzeyde ulaşmıştır. Bir Reiki Öğretmeni/ Masterı başkalarına derece 1 ve 2’yi  öğretebilir. Grandmaster ise tüm Reiki derecelerini öğretebilir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago