Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Nazolabial Dolgu Mucizesi İle Tanıştınız mı?
Ameliyatsız Estetik

Nazolabial Dolgu Mucizesi İle Tanıştınız mı?

İlerleyen yaş, iş ve yaşam stresi, dengesiz beslen ve yeterli uyku alamama gibi nedenlerle ortaya çıkan yüz sarkmaları ve yorgun ifadeler tarihe karışıyor. Nazolabial dolgu mucizesi sayesinde artık herkes en az 10 yıl gençleşecek. Bunun yanında asıl önemli olan yorgun ve kronik mutsuz yüz ifade kaybolup yerine mutlu, sakin ve ışıltı saçan bir yüz ifadesi gelecek. Nazolabial dolgu mucizesi ve tüm özelliklerini sizler için araştırdık.

Nazolabial dolgu nedir?

Pürüzsüz yanakların ve çıkık elmacık kemiklerinin yerini zamanla doku kaybı yaşamış sarkık yanaklar ve artık görülemeyen elmacık kemikleri alabilir. Yanakların burun kenarlarına doğru sarkması sadece yaşlılıktan kaynaklanmaz. Çok genç yaşlarda ortaya çıkabilen yanak sarkmaları sigara kullanımı, yetersiz beslenme, alkol ve madde kullanımı ile uykusuzluktan dolayı ortaya çıkabilir. Genç yaşlarda dahi ortaya çıkabilen bu sarkıklık, kişiyi hem hasta, hem yorgun hem de olduğundan daha yaşlı gösterir.

Nazolabial dolgu yanak ile burun kenarları arasına uygulanan ve buradaki kırışıkları açan, sarkmaları ortadan kaldıran mucizevi bir uygulamadır. Son zamanlarda ülkemizde en çok tercih edilen yüz dolgusu uygulamalarından biridir.

Yanak dolgusu ile Nazolabial dolgu aynı mıdır, farkları nelerdir?

Yanak dolgusu, basık ve çıkkın olmayan elmacık kemiklerini daha çıkkın bir görünüme kavuşturmak için yapılan bir dolgu işlemidir. Bazen yanak inceltme operasyonlarında alınan yağların enjekte edilmesi ile yapılan bu elmacık kemiği dolgusu çoğunlukla klasik dolgu maddeleri kullanılarak yapılır.

Yüzün en belirgin olması gereken kısmı yanakları çıkkın hale getirmek için uygulanan yanak dolgusu, bu yanakların zamanla sarkmasını da engeller. Çünkü buraya enjekte edilen dolgu maddesi aynı zamanda yanaklara sıkılık verir. Nazolabial dolgu ise çoğunlukla hiç bir dolgu işlemi yapılmamış, sık sık kilo alıp vermiş, yorgun ve sağlıksız görünen yanaklara uygulanır.

Yanaklar neden sarkar, yüzde neden çizgiler oluşur?

Cilt zamanla estek ve canlı yapısını kaybeder. Özellikle 30 yaşından sonra cildin ürettiği kolajen miktarı azalır. Sonuç olarak da cilt daha az esnek hale gelir. Düzensiz beslenme, sigara ve alkol kullanımı, yeterli miktarda su tüketmeme cildin hızla yaşlanmasına neden olur. Nemini kaybeden cilt kolay kırışır ve sarkar. Bu nedenle cildin kolajen yapısını dengelemek için takviye kolajen gıdaları almak önemlidir.

Genç yaşlarda ortaya çıkan ince çizgiler botoks gibi, minik dolgu gibi ameliyatsız estetik uygulamaları ile ortadan kaldırılabilir. Ancak yaş ilerledikçe derinleşen çizgiler dolgular ya da botoks uygulamaları ile saklanamaz hale gelir. Bu durumda ameliyatla yüz germe işlemleri uygulanmak durumunda kalınır.

Nazolabial dolgu Kalıcı Mıdır, Nasıl Uygulanır?

Hyaluronik asit kullanılarak yapılan bu yüz dolgusu en az bir sene etkiye sahiptir. Hiç bir botoks veya dolgu işlemi kalıcı yani ömürlük değildir. Hepsinin belirli bir ömrü vardır. Sonrasında yenilenmesi gerekir. Yenilenmezse işlem yapılan yer, işlem yapılmadan önceki haline döner daha kötü olmaz.

Bir yıl kalıcılığı bulunan bu dolgu işlemini 10 dk gibi kısa bir süre içerisinde yaptırabilirsiniz. Hastanın yaşına, yanaklarına, sarkıklığına bağlı olarak kişiye özel olarak tasarlanan dolguda farklı miktarlar kullanılır. Gençlerde daha az miktarda dolgular kullanılırken ileri yaşlarda daha fazla miktarlar kullanılır.

Nazolabial dolgu kimlere yapılabilir, uygundur?

Yetişkin tüm kadın ve erkeklere bu gençleştirici yüz dolgusu işlemi uygulanabilir. Bu işlem sayesinde yanaklar daha tombul ya da belirgin bir hale gelmez. Çünkü bu Nazolabial dolgu yanaklar ile burun arasına yapılır. Eğer yanaklarınızın daha belirgin hale gelmesini istiyorsanız o zaman elmacık kemiği dolgusu yaptırmanız gerekir.

Yüz dolgusu ne kadar dayanır?

Hyaluronik asit ile yapılan yüz dolguları ortalama olarak 1 yıl ömürlüdür. Ancak bu süre kişinin fiziksel özelliklerine bağlı olarak az da olsa değişebilir.

Nazolabial dolgu yaptıranların yorumları nasıldır?

Burun kenarı dolgusu olarak da isimlendirilen bu dolguyu yaptırıp memnun kalmayan kimse yoktur. Yüz dolgusu yaptıranların yorumlarını bir çok yerde öncesi sonrası fotoğrafları ile birlikte görebilirsiniz.

Burun kenarı dolgusu olarak kalıcı bir dolgu uygulaması yoktur. Estetik doktorlarının hemen hemen hiç biri kalıcı dolgu maddesi ile dolgu uygulaması yapmamaktadır. Kalıcı dolgu maddesi vücut tarafından eritilemeyen, vücudun zaman içerisinde yabancı madde olarak algılayabileceği ve ileride tehlike oluşturabilecek bir maddedir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago