Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Mükemmel Saçlar İçin Kullanabileceğiniz 5 Vitamin
Kuaför

Mükemmel Saçlar İçin Kullanabileceğiniz 5 Vitamin

Parlak, hayat dolu ve sağlıklı saçlar mı istiyorsunuz? Saç sağlığı için önem teşkil eden vitaminlerle saçlarınızla ilgilenirseniz bu hiç de zor değil. Vücudunuzdaki diğer kısımlar gibi, saçınızı sağlıklı hale getirmek için de doğru vitaminlere ve besinlere ihtiyacınız vardır. İşte en iyi saçlara sahip olmanıza yardımcı olacak beş vitamin!

A Vitamini

Tüm hücrelerin büyümesi için A vitamini gereklidir. Bu koşul saç hücreleri için de geçerlidir. A vitamini, cilt bezlerinin saç derisi için nemlendirme sağlayan sebum olarak bilinen yağlı bir madde salgılamasını sağlar. Bu nemlendirme, saçınızı sağlıklı tutabilen şeydir. Bununla birlikte, çok fazla A vitamini almak istemezsiniz çünkü geri tepebilir ve saç dökülmesine neden olabilir. A vitamini içermeyen diyetler de saç dökülmesine neden olur. A vitamini almak için tatlı patates, havuç, kabak, ıspanak veya lahana yiyebilirsiniz. A vitamini süt, yumurta ve yoğurt gibi hayvansal ürünlerde de bulunur.

B Vitamini

B Vitaminleri saç dökülmesini önlemek için mükemmeldir. B vitamini aynı zamanda bir biyotindir. Yeterli biyotin almayan kişilerde saç dökülmesinin yoğun olarak görüldüğü bilinmektedir. Biyotin, ayrıca saç dökülmesini önlemek için tasarlanmış ürünlerde de kullanılır. Diğer B vitaminleri kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Saç hücrelerinin kırmızı kan hücrelerinden gelen oksijene ihtiyacı vardır. Kırmızı kan hücreleri ayrıca kafa derisi ve saç köklerine besin taşır. Kepekli tahıllar, badem, et, balık, deniz ürünleri ve yapraklı yeşilliklerden B vitaminlerini alabilirsiniz. Hayvansal gıdalar en iyi B vitamini kaynağıdır.

C Vitamini

C vitamini saçlarınızın yaşlanmasını önler. Vitamin, saç hücrelerinde yaşlanmaya neden olacak serbest radikalleri öldüren antioksidan grubunun bir parçasıdır. Vücudun saç yapısının önemli bir parçası olan kolajen üretmek için de C vitamini alması gerekir. C vitaminini çilek, biber, guava ve turunçgillerden alabilirsiniz.

D Vitamini

Saç dökülmesini önlemek için D vitamini gereklidir. Düşük D vitamini seviyeleri, saç dökülmesi için süslü bir terim olan alopesi ile bağlantılıdır. Araştırmalar, D vitamininin yeni saç köklerinin oluşturulmasına yardımcı olduğunu da buldu. Bununla birlikte, saç büyümesinde D vitamininin gerçek rolü bilinmemektedir. D vitamininin saç üretimi için hayati olduğu teoridir. Çoğu insan yeterli D vitamini almaz. Her gün güneşte 15 dakika geçirmek, gün için yeterli D vitamini verecektir. Yağlı balık, morina karaciğeri yağı, bazı mantarlar ve güçlendirilmiş gıdalar diyetinizden D vitamini de alabilirsiniz.

E Vitamini

İşi serbest radikalleri öldürmek olan ve antioksidan özelliği taşıyan E vitamini, saç sağlığı için önemli vitaminlerden birisidir. Bir çalışmada, saç dökülmesi olan kişilerin diyetlerine sekiz ay boyunca E vitamini ekledikten sonra saç büyümesinde yüzde 35’lik bir artış yaşadığı gözlemlenmiştir. E vitamini almak için ayçiçeği tohumu, ıspanak, avokado ve badem yiyebilirsiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago