Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Karın Kası Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?
Vücut Estetiği

Karın Kası Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?

Adına ister karın kası estetiği deyin ister six pack estetiği, aynaya baktığınızda sizi mutlu edecek ve kendinizi daha güzel hissetmenizi sağlayacak bir karın için yeni bir seçeneğiz daha var! İnatçı yağlar beni bırakmıyor diye kendinizi koyvermeden önce gelin kısa sürede sizi istediğiniz noktaya getirebilecek yeni nesil kas estetiği rehberini inceleyelim. 

Karın kası estetiği nedir?

kas estetiği olarak da adlandırılan bu işlemi bir çeşit beden şekillendirme olarak tanımlamak mümkün. Büyük uğraşlar ile yaptığınız diyetler ve sizi kan ter içinde bırakan sporlardan aldığınız sonuç isteğiniz gibi olmayınca bu süreci hızlandırmak istemeniz çok doğal. Karın kası ameliyatı ile karın bölgesindeki fazla yağlar alınır ve kalan yağ kasları ortaya çıkaracak şekilde yeniden düzenlenir. Böylece karında net bir baklava görüntüsü yakalanmış olur. Bu nedenle de işleme baklava karın kası ameliyatı da denir. 

Karın kası estetiği nasıl yapılır?

İlk etap olan  doktorunuzla yapacağınız görüşmede karın bölgesi incelenir ve yağ dağılımı, miktarı gibi detaylar incelenir. Bu aşamada kas yapılarına dikkat edilir. Operasyon öncesinde ise bu incelemelere göre yağ alımının yapılacağı alanlar işaretlenir ve işlem bu alanlar üzerinden yapılır. İşlem genel anestezi altında uygulanır. Kullanılan teknik vaser liposuctiondır. Bu sistem yağ almak ve kalan yağı şekillendirmek amacıyla kullanılır.

Karın kası estetiği ne kadar sürüyor?

Hastanın yağ ve kas durumuna göre değişebilen bu işlem ortalama olarak bir saat içinde tamamlanır.   Bir- iki mm’lik kesilerden önce yağlar çıkarılır. Sonrasında ise kaslara şekillendirme yapılır. Böylece bir nevi kontürlü gibi görünen kaslara sahip olursunuz. Kesilerin oldukça minik olması hem iyileşme sürecini hızlandırır hem de ameliyat sonrası ağrıyı minumuma indirir.

Karın germe ameliyatından farkı nedir?

Yapay kas ameliyatının klasik karın germeden farkı ne diye sormanız mümkün. İlk duyduğunuzda kelime oyunu gibi gelse de aradaki fark bundan çok daha fazla ama özetle şöyle demek mümkün: Karında yağlanma dışında sarkma da varsa karın germe ameliyatı tavsiye ediliyor.

Hangisinin size daha uygun olduğunu doktorunuza danışırken karın kası estetik fiyatları için de bilgi alabilirsiniz. Erkeklerde karın germe ameliyatı hakkında daha detaylı bilgi için buraya göz atabilirsiniz. 

Karın kası estetiği öncesi ve sonrası bunlara dikkat!

  • Doktorunuzun tavsiyeleri iyileşme sürecinizin olmazsa olmazıdır. Bunlar her hastanın sağlık geçmişine göre değişebileceği gibi genel olarak ameliyat öncesi  kan sulandırıcı ilaç kullanımını, alkol ve sigara gibi maddeleri bırakmayı kapsar. Bunların ne kadar önce bırakılıp, ne kadar süre kullanılmayacağını doktorunuz belirler.
  • Yağ alımının yapıldığı noktaların hijyen ve bakımına dikkat etmek gereklidir.
  • Doktorunuzun önereceği süreye dikkat ederek yine onun tarafından önerilen korse kullanımı iyileşme sürecinin önemli bir parçasıdır.
  • Operasyon sonrası hastanede konaklama süreniz bir gün olduğu için ertesi gün sosyal hayata dönmek mümkündür.
  • Doktor önerisi ile ağır aktivite ve sporlara dönüş süreci belirlenmeli ve bu sürelerden önce iyileşmenizi riske atacak şeyler yapılmamalıdır.
  • İyileşme sürecini etkileyen bir diğer nokta da doktor tarafından verilen diyet listesine uyarak, egzersizleri yapmaktan geçer.

Karın kası estetiği fiyatları neye göre belirlenir?

Karın kası ameliyatı fiyatı hastanın fiziksel durumuna, ne kadar karın yağı olduğuna, işlemin ne kadar süreceğine ve ameliyatın nerede yapılacağına göre değişir. Estetik operasyonların fiyatları tamamen kişiseldir, hastanın durumuna göre değişir. Bu nedenle eğer bu tarz bir operasyon yaptırmayı düşünüyorsanız zaman kaybetmeden uzman bir estetik cerrah ile görüşmeli, uzman bir doktordan yapılacak işlemler ve fiyatları ile ilgili bilgi almalısınız.

Erkeklere kas estetiği yapılırken kadınlara yapılamaz mı?

Estetik trendleri son hızla değişen trendlerdir. Bundan 50 sene öncesine kadar bambaşka olan estetik algısı şimdi çok daha başka. En ünlü tablolarda gördüğümüz etine dolgun kadınlar şimdilerde oldukça demode. Şimdi trend kaslı olmak, kadın için de erkek için de. Bu nedenle karın kası estetiği sadece erkekler için yapılan bir estetik ameliyat değil. Tabi ki kadınların da sık sık tercih ettiği bir estetik uygulama.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago