Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?
Categories: KuaförMakyaj

Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?

2 ile 5 yıl arasında kalıcılığı olan, yüze özel bitkisel makyaj malzemeleri ile yapılan makyaja kalıcı makyaj denir. Tek kullanımlık kişiye özel steril iğneler ile yapılan bu makyaj son derece sağlıklı ve güvenlidir. Kalıcı makyaj genelde dövme ile karıştırılır. Dövme rengi zaman içerisinde değişebilse de ömür boyu kalıcıdır. Kalıcı makyaj ise bir süreliğine kalır ve sonrasında yavaş yavaş silinerek geçer. Bu mikro pigment uygulamasının kalıcılığı kişinin ten rengine ve cilt yapısına göre değişir. Cilt kendini yeniledikçe bu renkler solar ve yok olmaya başlar.

Kalıcı makyajın zararları var mıdır?

Herhangi bir kalıcı makyaj zararları konulu çalışma yoktur. Bitki özlü boyalar, kişiye özgü steril iğneler ile uygulandığı için herhangi bir zararı tespit edilememiştir.

Kalıcı makyaj ne kadar süre kalır?

2 ile beş yıl arasında kalıcılığı olan bu makyajın süresini belirleyen iki unsur vardır. Birincisi makyajda kullanılan malzeme ikincisi ise kişinin cilt yapısı. Bazı kalıcı makyaj malzemelerinin kalıcılığı daha fazladır. Koyu ten rengine sahip kişilerde makyajın kalma süresi beş yıla kadar çıkmaktadır. Çünkü bu kişilerin ciltleri genelde daha az dökülür ve yenilenir. Açık ve çok açık tenli kişilerde ise makyajın kalma süresi iki yıla kadar düşebilir.

Evde kalıcı makyaj nasıl yapılır?

Bu makyaj özel malzemeler ile yapılan, uzmanlar tarafından dikkatle yapılması gereken bir makyaj türüdür. Bu sebeple evde uzman olmayan kişiler tarafından yapılması tavsiye edilmez. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için kesinlikle uzmanı olan kişilere, steril bir ortamda yaptırılmalıdır.

Kalıcı makyaj yapılırken acır mı?

Herkesin aklında aynı soru, kalıcı makyaj acıtır mı? Uygulama yapılan bölgeye öncesinden uyuşturucu krem sürülür. Bu sebeple işlem sırasında hafif bir titreşim dışında herhangi bir acı kesinlikle hissedilmez.

Kalıcı makyaj çeşitleri nelerdir?

Kaş konturu

Kaşı dökülmüş ya da az olan kişiler tarafından tercih edilen bir kalıcı makyaj yöntemidir. Öncesinde kaş çizilip şekli belirlenir, sonrasında ise belirlene alanlar doğal kaş gibi görünecek şekilde doldurulur.

Kalıcı Eyeliner uygulaması

Göz üzerine uygulanan eyeliner da oldukça ilgi gören bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Iki seneden başlar ve beş seneye kadar kalıcı bir etkisi olabilir.

Dudak kontürü

Küçük ve ince dudakların hiç bir dolgu ve cerrahi işlem uygulaması yapmadan daha dolgun ve büyük gösterilmesini sağlayan işleme dudak kontürü diyoruz. Dudak kontürü, dudak renginin silik ve belirsiz olduğu durumlarda da kullanılır. Dudak çerçevesi belirsizse, pembelik çevresine dağılmış gibi görünüyorsa bu kalıcı makyaj uygulaması tercih edilebilir.

Kimlere kalıcı makyaj uygulaması yapılmaz?

  1. 18 yaşının altında olanlara,
  2. cildinde kızarıklık dökülme pullanma gibi rahatsızlıkları olanlara,
  3. Kılcal damar çatlağı problemi bulunanlara,
  4. Et beni üzerine,
  5. Cildinde reaksiyon olan kişilere,
  6. Şizofren vb psikolojik rahatsızlıkları olan kişilere,
  7. Egzama, sedef gibi cilt hastalıkları olanlara,
  8. Cildinde deri incelmesi olan kişilere kalıcı makyaj uygulaması yapılmaz.

Kalıcı makyaj fiyatları nasıldır?

Bu tarz uygulamalarda fiyatlar tamamen nerede yaptırdığınıza göre değişebilir. Iki merkez arasında çok ciddi fiyat farkı olabilir. Bu sebeple kalıcı makyaj yaptırmadan önce ilk olarak iyi bir araştırma yapmalı, sonrasında uygun bulduğunuz bir yere gitmelisiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago