Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Genital Bölge Beyazlatma Konusunda Merak Edilenler
Ameliyatsız Estetik

Genital Bölge Beyazlatma Konusunda Merak Edilenler

Genital bölge beyazlatma nasıl yapılır, evde genital bölge beyazlatma yapılabilir mi? Genital bölge beyazlatma kremi var mıdır, ne kadar etkilidir? Lazerle genital bölge beyaztlatma işlemi nasıl yapılır? Ne kadar önemli bir konu olsa da genital bölge kararması ve genital bölge beyazlatma konusunda aklımıza milyon tane soru gelse de bunları konuşmak zor. İşlemler ve özellikleri hakkında gerçek ve doğru bilgileri bulmak da kolay değil. Bu makalede uzman doktor görüşleri ile genital bölge beyazlatma hakkında aklınıza gelebilecek tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Genital bölge beyazlatma nedir, nasıl genital bölge (bikini bölgesi) beyazlatılır?

Zaman içerisinde tüm vücutta ten renginde değişimler olur. Bu değişimler genelde renk koyulaşması olarak görülür. Aslında ellerimizde, kollarımızda, ayaklarımızda ve hatta yüzümüzde ciddi bir ten kararması görülür. Zamanla cildin dokusunun zayıflaması, yeterli kolejn üretmemesi gibi etkenler cildin yaşlanmasına, renginin solmasına, canlılığının gitmesine ve kırışıklıklara neden olur. Genital bölge kararması da aynı şekilde zamanla, yaşın etkisi ile, dış etmenler ve genetik etkenler nedeni ile ortaya çıkar. Bikini bölgesi kararması erken yaşlarda ortaya çıkabilir. Bunun nedeni ise ağırlıklı olarak kalitesiz iç çamaşırı kullanımı, hava almayan çok dar kıyafet kullanımı, yetersiz hijyen gibi etkenlerdir.

Bikini bölgesi kararması ile vajina kararması farklıdır. Bikini bölgesi yani genital bölge kararması, kasıkların ortasındaki dışarıdan görünen kısmın kararmasıdır. Vajina kararması ise daha çok genital bölgenin altında kalan, vajina dudakları dediğimiz kısımların kararmasıdır. Bu vajina iç dudakları da aynı nedenlerle kararabilir. Vajina beyazlatma nasıl yapılır önemli noktaları nelerdir konusunda bilgi almak için vajina beyazlatma nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Genital bölge beyazlatma nasıl yapılır?

Genital bölge beyazlatma işlemi bir çok farklı şekilde yapılabilir. Öncelikle beyazlatma işleminin kalıcı olması, sonradan aynı bölgenin yeniden kararmaması için kaliteli iç çamaşarı kullanımına, genital hijyen kurallarına ve çok sıkı kıyafetler giymemeye dikkat edilemelidir. Genital bölge beyazlatma işlemi kullanılan yönteme göre özel bölgede kararmaya neden olan renk pigmentlerinin açılması ile gerçekleştirilir.

Genital bölge beyazlatma kremi var mıdır?

Genital bölge beyazlatma kremleri eczanelerde satılmaktadır. Aynı şekilde koltuk altı kararması, diz kapağı kararması ya da dirsek kararması için de özel renk açıcı ya da beyazlatıcı kremler vardır. Bu kremlerin etkisi sizin ten yapınıza ve renginize bağlı olarak değişir. Bikini bölgesi beyazlatıcı krem kullananların bazıları çok memnun kaldığını söylerken bazıları hiç etkisi olmadığını belirtmektedir. Bu kremlerin içerisinde ciddi miktarda civa bulunan türleri de vardır. Içerisinde civa bulunan kremleri kullanmaktan uzak durun. Özellike genital bölge gibi hassas bir bölgede ne kullandığınıza çok dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde ciddi bir soruna yol açabilirsiniz.

Genital bölge beyazlatma evde nasıl yapılır?

Evde genital bölge beyazlatma için deneyebileceğiniz bir çok doğal yöntem vardır. Bu doğal yöntemleri denerken tam olarak tarif edildiği gibi yapmaya, tam olarak tariflerdeki ürünleri kullanmaya dikkat ediniz. Ayrıca bu doğal genital bölge beyazlatma yöntemlerini sadece bikini bölgenizde (vajina iç kısımlarına doğru değil) uygulayın. Ev yapımı doğal bikini bölgesi beyazlatma yöntemleri şunlardır;

Karbonat ile genital bölge beyazlatma

Genital bölge beyazlatma karbonat ile mümkündür, çünkü biz karbonatı dişlerimizi beyazlatmada ya da herhangi bir kıyafetimi beyazlatma için bile kullanıyoruz. Karbonatın beyazlatıcı etkisini öne çıkarmak için kullanacağınız yere göre özel yöntemler tercih edebilirsiniz. Bikini bölgesi beyazlatmak için karbonat kullanırken, eğer cildiniz hassas değilse macun yöntemini deneyebilirsiniz. Karbonatı su ile karıştırıp sürülebilir macun kıvamına getirin. Sonra bunu bikini bölgenize sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra güzelce yıkayın. Genital bölgeniz beyazlayana kadar bu işlemi haftada bir yapabilirsiniz.

Not: koyu renk rengi olan kadınların genital bölgesini beyazlatmayı beklememesi lazım. Bu uygulamalardan sonuç beklerken ten renginize uygun bir sonuç bekleyin.

Lazer ile genital bölge beyazlatma

Genital bölge beyazlatma lzer ile de yapılabilir. Bu işlem sırasında lazer ışınları belirlenen bölgedeki renk pigmentlerini açmak üzere bölgeye verilir. Doğal bikini bölgesi rengini açma işlemlerine göre çok daha hızlı sonuç verebilen lazerle genital bölye beyazlatma işlemi daha uzun süre de kalıcıdır. Lazer ışınlarının lazer epilasyon dahil bir çok uygulamada, cilt lekesi tedavisinde ve çeşitli ameliyatsız estetik uygulamalarda güvenle kullanıldığını biliyoruz. Vajina beyazlatma işleminde de kullanılan lazer ışınlarının bikini bölgesi, rahim ve yumurtalıklara herhangi bir zararı bilinmemektedir.

Genital bölge beyazlatma lazer ile nasıl yapılır?

Lazerle bikini bölgesi beyazlatma işlemi yaklaşık 20-25 dk süren bir işlemdir. Bu işlem sırasında pek acı hissedilmez. Tabi ki bu tarz işlemlerde acı eşiği düşük hastaların acı hissettiği bilinse de işlem öncesinde anestezik bir krem uygulanabilir. Işlem sırasında vajina bölgesinin kararmasına neden olan hücreler lazer ışınları ile tahrip edilir. Böylece bikini bölgesi ve çevresindeki karartı ortadan kalkar. Doğal yöntemleri tercih etmek isterseniz onları tercih edebilirsiniz. Daha hızlı ve kalıcı bir çözüm için ise lazerle genital bölge beyazlatmayı tercih edebilirsiniz.

Limon ve patatesle genital bölge beyazlatma

Genital bölge beyazlatma limon ve patates gibi ürünler ile de yapılabilir. Ancak en etkili doğal bikini bölgesi beyazlatma yöntemi aloe vera jelidir. Doğal aloe vera jelini bikini bölgesine sürüp bir süre bekleyin. Sonrasında iyice durulayın. Bunu uzunca bir süre düzenli olarak yaparsanız bikini bölgeniz en kısa zamanda bembeyaz olacaktır. Aloe vera jelinin cilt yenileme ve cilt beyazlatma özelliği vardır.

Sonuç olarak karbonat, limon, patates, süt dahil bir çok farklı ürünü bikini bölgesi beyazlatma işlemi için kullanabilirsiniz. Lazer ile beyazlatma yaptırmak istemiyorsanız civa içermeyen bikini bölgesi beyazlatma kremlerini ya da doğal aloe vera jelini de tercih edebilirsiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago