Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
En Doğal Görünümlü İdeal Burun Nasıl Olur?
Burun Estetiği

En Doğal Görünümlü İdeal Burun Nasıl Olur?

Burun estetiği ameliyatı hem dünyada hem de ülkemizde en fazla tercih edilen estetik ameliyatlar listesinde ilk sırada gelir. Burun estetiğinin bu kadar fazla tercih ediliyor olmasının bir çok sebebi vardır. Yapılması daha kolay, sonucu daha garantili olan burun ameliyatları aynı zamanda kişiyi en hızlı şekilde değiştiren, bambaşka yapan bir uygulamadır. Peki doğal görünümlü ideal burun nasıl olmalıdır? Estetik ameliyatta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Doğal bir burun nasıl görünmelidir?

İdeal burun tipleri nelerdir?

İdeal burun tipleri kişiden kişiye değişebilir. Eskiden ucu kalkık, yuvarlak ya da yuvarlağa yakın burun ideal ve trend burun tipi olarak görülürken şimdilerde ideal burun tipi çok daha kişisel. Buradaki temel nokta aslında kişiye özel burun tasarımıdır. Bazıları için daha düz ve geniş burunlar uygunken bazıları için daha sivri, daha kıvrık burunlar idealdir.

Burnunuz yüzünüze uygun mu? Ince yüzler için burun tipleri ve geniş yüzler için burun tipleri aynı mı olmalıdır?

Aslında ideal burun tipi diye bir şey yoktur. Ünlü birinin burnu bize inanılmaz hoş görünse de bizim kendi yüzümüzde aynı şekilde durmayabilir. Çünkü burun tek başına yüzü oluşturmaz. Aynı zamanda yanaklar, yanakların çevresindeki kısımlar, alnın genişliği de yüzü etkiler. Ideal burun için genel olarak üst dudak ile yakın olmamalıdır denilebilir. Çünkü burun ucunun üst dudak ile yakınlığı burun düşüklüğü olarak adlandırılır. Bazı burun estetiği ameliyatlarından sonra burun ucunda bu tarz eğrilikler ve düşüklükler olabilmektedir. Ideal burun tiplarinda burun ucu hafif kalkık olmalı ancak burun delikleri karşıdan görünmemelidir. Eğer burun delikleri karşıdan görülebiliyorsa burun ucu fazla kaldırılmış demektir. Bu da kötü bir görünüme yol açar. Bundan bir kaç sene öncesine kadar burun ucunun fazla kaldırılması modaydı. Ancak zaman içerisinde görüldü ki burun ucunun kaldırılması estetik bir görünümden ziyade yapay bir görünüme neden oluyor.

Kavisli burun kimlere yakışır?

Burun deliklerinin uygun açı ile tasarlanması yanında burun üzerindeki kavisin de yüze göre ayarlanması gerekir. Yani kavisli burun herkese yakışmayabilir ancak burun sırtı düz olduğunda bu hemen hemen bütün yüz tiplerinde kabul edilebilir bir görünüm sergiler. Burnun doğal görünümünü bozmadan şekil bozukluklarını gidermek isterseniz bu işlem sırasında kavis oluşmaz. Kavisli burun yapısı ancak burnun yeniden yapıldığı zamanlarda oluşturulabilir. Ayrıca kavisli burun çok ince yüz yapısı olan insanlarda güzel durur. Aksi taktirde çok yapay bir görünüme neden olur.

Yüze uygun burun programı nedir?

Artık burun estetiği çok gelişmiş bilgisayar programları sayesinde sürpriz barındırmayan teknikler ile yapılıyor. Şöyle ki burun estetiği ameliyatı yaptırmadan önce nasıl bir burnunuzun nasıl olmasını istiyorsanız ona göre 3d modelleme programı ile o burun yapısının sizde nasıl duracağını görebilirsiniz. Istediğiniz burun modeli sizin yüzünüz için çok küçük ya da büyük olabilir. Bu yüze uygun burun bulma programı sayesinde bilgisayar programı üzerinden burun yapınızı, görünümünüzü değiştirebilirsiniz. Ameliyat öncesinde her detaya bu şekilde karar verebilir sonrasında hiç beklemediğiniz bir görünüm ile karşılaşmayabilirsiniz.

Kalkık burun modası geçti mi?

Dışarıdan bakıldığında estetik yapıldığı anlaşılmayan burun için ideal burun denebilir. Kalkık burun ise bu doğal burun modellerinden biri değildir. Özellikle kadınların büyük bir kısmı burun ucunun kalkık olmasını ister. Ancak ağız yapısına bağlı olarak bu görünüm sizin için yalnış olabilir. Hokka burun ya da kalkık burun herkes için uygun değildir.

Burun genişliğinin göz aralığı ile orantılı olması gerekir. Aynı şekilde burun ucu yuvarlaklığının da bununla orantılı olması şarttır.

Ameliyatsız burun estetiği ve fiyatları

Burun estetiği fiyatları tamamen uygulanan yönteme ve uygulamanın kim tarafında nerede yapıldığına bağlı olarak değişir. Çünkü burun uygulamaları tamamen doktor odaklıdır. Yani ameliyatı yapan doktorun çok tecrübeli olması gerekir. Kapalı rinoplasti dediğimiz kapalı burun estetiği ameliyatları daha az risk, daha az ağrı ve ödeme neden olan ancak yapılması daha zor ameliyatlardır.

Sonuç olarak ideal burun tipi ya de modeli diye bir şey yoktur. Yüzün tam ortasında, yüzün geri kalanı ile simetri içerisinde, uyumlu ve doğal görünümlü burun modelleri en ideal burunlardır.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago