Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Egzama Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Categories: Dermatoloji

Egzama Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Deri ile ilgili çeşitli rahatsızlıkların zaman zaman oluşması ve ortaya çıkması, son derece normaldir. Alerjik reaksiyonlar, ırsi geçen problemler ya da çeşitli sebeplerden dolayı kendini gösteren sıkıntılar pek çok zaman dikkat çeker. Bu sıkıntıların atlatılmasındaki en temel unsur, doğru bir teşhis konması ve bunun üzerine doğru bir tedavi yönteminin uygulanmasıdır. Deri hastalıkları ve rahatsızlıkları dendiği zaman ilk akla gelen sorunlardan birisi de egzemadır.

Egzama Nedir?

Çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkabilen egzema, temel olarak deride kızarıklık, kaşıntı ya da şişme ile belirti verir. Yaygın olarak görülen, farklı kimselerde de bir nedenle kendini gösterebilen egzema, tam bir çözüm ya da net bir uygulama yöntemi ile geçmemektedir. Her ne kadar sebepleri tam olarak ortaya konsa bile egzema tedavisinde kesin sonuçlardan söz edilemez.

Egzema ve Tedavisi

Deride döküntülere neden olabilen egzema, bulaşıcı bir hastalık değildir. Yani bu rahatsızlık, insanların yan yana iken birbirlerine bulaştırabilecekleri bir hastalık olarak değerlendirilemez. Söz konusu rahatsızlığın genetik olarak taşındığı ya da çevresel faktörlerce tetiklenerek ortaya çıktığı görülebilir. Uzun dönemler boyunca kendini gösteren egzema, saman nezlesi ya da astım hastalıklarını da tetikleyebilir.

Kronik egzema kapsamında kaşıntılı ve döküntülü durumlar dikkat çeker. Kişinin ilgili bölgeyi kaşıması ile beraber çabuk bir biçimde çatlayan kalın deriler görülür. Akut egzema kapsamında ise deri üzerinde içi su dolu kabarcıklardan bahsetmek mümkündür. Şişkinlik, kızarıklık, kaşıntı hali sıkça tekrarlanır. Aynı zamanda her iki egzema da vücudu güçsüz düşürmeye ve bağışıklık sistemini zayıflatmaya zemin hazırlar.

Egzema Belirtileri Neler Olabilir?

Hastalığa dair bunca bilgiyi edindikten sonra, kişinin kendisinde egzema olup olmadığını anlamak istemesi ve bundan dolayı da belirtilere göz atmak niyetinde olması mümkündür.

  • Derinin kızarması, şişkinlik göstermesi, ufak su toplayan kabarıklıkların oluşması
  • Şiddetli kaşıntı ve yanma hali
  • Kabuklanmalar, kepeklenmeler, derinin kuruyup kalınlaşma hali
  • Derinin çatlaması ve renk değiştirmesi
  • Derinin renk değiştirmeden şiddetli bir biçimde kaşınması hali

Açıkçası egzema ile ilgili belirtiler kişide olsa bile bu durumun hangi egzemaya işaret ettiği, ne tip bir sorun ile karşı karşıya olunduğu çok net ortaya konamayabilir. Bu bakımdan dolayı da önemli olan kişinin kendisini en iyi şekilde hazırlaması ve bu sıkıntılardan kurtulmak için doğru adımları atmasıdır.

Egzema rahatsızlığı başta olmak üzere her türlü deri hastalığında ilk önce doktora gidilmelidir. Doktorun vereceği ilaç, krem ya da benzer materyaller ile derinin kendine gelmesi, kaşıntıların giderilmesi, ten üzerindeki tahribatların ortadan kaldırılması sağlanabilir. Bununla beraber daha iyi bir dış görünüş de elde edilebilir. Çünkü egzemaan dolayı ortaya çıkan döküntüler, çatlaklar ya da renk değişimleri en nihayetinde estetik açıdan da sorun yaratacağı için tedavi sürecinde bu konuda atılacak adımlar da önemlidir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago