Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Akneli Cilde Bakım Yaparken Bunları Kesinlikle Yapmayın!
Cilt Bakımı

Akneli Cilde Bakım Yaparken Bunları Kesinlikle Yapmayın!

Cilt bakımı uzmanlık gerektiren, özen gerektiren bir konudur. Eğer bakım yapılacak cilt akneli, yağlı, kılcal damarlı yani sorunlu bir ciltse o zaman bakımı daha zor bir hale gelir. Doğru bir akneli cilt bakımı özel ürünler kullanmaktan ziyade yanlış ürün kullanmamaktır. Ayrıca aknenin oluşma nedeni bulunup tedavi edilmeye de çalışılmalıdır. Akne sorunu olan bir cildiniz varsa temizliği ve bakımını yaparken yapmamanız gerekenleri makalede bulabilirsiniz.

Sivilceli ciltler için bakım önerileri

Sivilceli bir cilt genelde yağlı bir cilttir. Ciltteki fazla yağ ve bakteriler sivilcelerin oluşmasına hatta yayılmasına neden olur. Ergenlik döneminde sivilceler bazen ergenlik dönemi sonunda da gitmemek konusunda ısrar eder. Eğer sizin de yetişkin hayatınızda sivilce sorununuz geçmiyorsa ilk olarak uzman bir cilt doktoruna gitmeniz gerekmektedir. Cilt doktoru size çeşitli tahliller yaparak sivilcelere neden olan fiziksel bir sağlık sorunu var mı onu anlayacaktır. Eğer karaciğer yağlanması gibi, hormonal düzensizlikler gibi ya da diğer hormon dengesizlikleri gibi sorunlar çıkmazsa o zaman  dermatolojik tedavilere başlanabilir.

Kadınlarda ve erkeklerde hormon düzensizliği ya da fazlalığı kendini ilk olarak yüzde ve sırtta sivilceler ile gösterir. Dönem dönem aşırı stres de sivilcelere neden olur. Sivilceli cilt bakımından dikkat edilmesi gereken ilk nokta sivilcenin neden olduğudur. Buna göre kozmetik yöntemler, doğal tedavi yöntemleri ya da medikal ilaçlar tercih edilebilir. Çok ileri sivilce sorunlarında cilt doktorunuz vücuttaki yağı neredeyse tamamen atan, çok güçlü ilaçları tavsiye edebilir.

Akneli cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Sivilceli cilde bakım yaparken ilk olarak sivilceleri temizlemek gerekir. Böylece bu bakterileri yüzünüzün diğer kısımlarına taşımamış, yüzünüzün her yerinde sivilce çıkmasına neden olmamış olursunuz.

Sivilceli cilt bakımında bunları kesinlikle yapmayın!

  1. Alkollü ve alkol bazlı ürünler kullanmak: Su bazlı ürünler akneli cilt bakımında kullanılması gereken en ideal ürünlerdir. Temizlik sırasında seçmeniz gereken ürün ph dengenizi bozmayacak bir ürün olmalıdır.
  2. Her gün cildi temizlememek: Kesinlikle hergün yüz temizliği yapmayı ihmal etmeyin. Sivilcelerime dokunmayayım kendi kendine kurusunlar demeyin. Mutlaka uygun ürün ve nemlendiricilerle temizleyip nemlendirin.
  3. Nemlendiriclerden uzak durmak: zaten yüzüm sivilceli krem daha çok sivilce yapar,  yüze krem sürmek sivilce çıkarır, krem yüzü yağlandırır ağırlaştırır gibi şehir efsanelerine inanmayın. Doğru ürünler kullanıldığı sürece nemlendiriciler yani kremler sivilce çıkarmaz. Eğer siz kendi cildinize uygun uzman bir doktor ya da cilt bakım uzmanından ürün tavsiyeleri alırsanız bunlar size çok iyi gelecektir.
  4. Sivilceleri sıkmak, içini çıkarmak. Sivilceyi sıkmazsan iyileşmez, kanı çıkana kadar sıkmak lazım. Bunlar eskiden hepimizin yaptığı sonunda da kocaman çukurluklara neden olan hareketlerdir. Sivilce sıkılmaz, iyileştirilir. Var olanlar iyileştirilir yenilerinin çıkmaması için bakımlar yapılır, ürünler kullanılır, beslenmeye, su içmeye ve yaşam tarzına dikkat edilir. Sivilceleri sıkıp içerisindeki bakterileri yüzün diğer kısımlarına dağıtmak çok yanlıştır.
  5. Ortak havlu kullanmak. El ve yüz havlusu herkesin ayrı olmalıdır. Anne babanız dahi olsa herkesin kendi havlusu olmalıdır. Bunun yanında yüz temizliğinden sonra cildi kurulamak için kesinlikle tek kullanımlık kağıt havlular tercih edilmelidir. Sivilceli birinin kullandığı havluyu kullanan herkeste sivilce çıkma ihtimali fazladır.
  6. Doğal yağlardan uzak durmak: burada bahsettiğimiz doğal yağlar hem tüketilen doğal yağlar hem de sürülebilen uçucu doğal yağlardır. Yağlı beslenmenin sivilce oluşumuna etkisi vardır ancak tek başına bir etkisi yoktur. Sivilceleriniz olduğu için zeytinyağını ya da zeytinyağlı salataları ve yemekleri hayatınızdan çıkarmak yanlış olur. Aynı şekilde sivilce tedavisinde oldukça etkili olan doğal yağları kullanmaktan uzak durmak büyük bir hatadır.

Sivilceli cilt bakımı rutini nasıl olmalıdır?

  • Birinci adım, cildi sabah akşam uygun temizleyicilerle temizlemek. Eğer kendinize uygun bir ürün bulamazsanız taze limon suyu, maden suyu ve gül suyu karışımından kendi temizleyicinizi da yapabilirsiniz.
  • Cildi temizledikten sonra özellikle de peeling etkili derin temizleyicilerden sonra mutlaka yüzün toniklenmesi gerekir. Tonik, ciltte açılan gözeneklerin kapatılmasına yardımcı olur.
  • Son olarak ise cildin nemlendirilmesi gerekir. Bu en önemli kısımdır. Sizin cildinize uygun bir nemlendirici kullanarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Yağlı ciltler için bakım ürünleri

Yağlı ciltler için özellikle de akneli hassas ciltlerde antiseptik özelliği olan doğal yağları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik özellikle doğal yağların başında da çay ağacı yağı gelir. Çay ağacı yağı, içerisindeki antiseptik özelliği sayesinde sivilcelerin üzerine sürüldüğünde içerisindekinin çıkmasını ve sivilcenin hızla kurumasını sağlar. Ancak bu bir günde olmaz biraz sabırlı olun, en az beş gün boyunca düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Akneli cilt maskesi yapmış olsanız dahi maskeyi temizledikten sonra ister tonikledikten sonra isterseniz toniklemeden parmağınıza minik bir damla çay ağacı yağı alın. Sonrasında tüm sivilcelerin üzerine sürün. Tüm yüzünüze de sürebilir ancak çok keskin bir etkisi var gözleriniz yaşarır. Sivilcelerin üzerinde sürmeniz yeterlidir. Sonrasında hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Akneli cilt bakımı blog yazılarında da bu yağı sık sık görebilirsiniz. Etkisini tam alabilmeniz için 10 güne kadar düzenli olarak kullanabilirsiniz. Çay ağacı yağını isterseniz yüzünüzdeki yağ bezelerini iyileştirmek için de kullanabilirsiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago