Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Yaşlılık Lekeleri İçin Cerrahi Olmayan Tedaviler
Dermatoloji

Yaşlılık Lekeleri İçin Cerrahi Olmayan Tedaviler

Yaşlılık lekeleri, aşırı aktif pigment hücrelerinin uzun süre ultraviyole (UV) ışığa maruz kalmasıyla yüksek konsantrasyonlarda (veya kümeler) melanin üretmeye tetiklendiği, doğal olarak oluşan bir fenomendir. Yüzde, omuzlarda, ellerin üst bölümlerinde, ayaklarda ve korunmasız güneşe maruz kalan her bölgede görülebilirler.  Bu arada ismi de sizi aldatmasın, açık bir cilt renginiz varsa ve güneşin altında çok fazla vakit geçiriyorsanız 40 yaş altında bile bu durumla karşılaşmanız olası…

Güneşin zararlı ışınlarından korumanın önemine tekrar değinmemize gerek yok, değil mi? Cildinizi güneşten korumanın önemli olduğunu zaten biliyorsunuz. Her gün güneş koruyucu uygulamanız, şapka, güneş gözlüğü vb. gibi cildinizi güneşten koruyacak şeyler kullanmanız gerektiğini de biliyorsunuz. O yüzden biz hemen, aşırı güneşe maruz kalmanın üzücü etkilerine tanık olanlarınız için, tedavilerden bahsetmeye geçelim.

Güneş lekelerini kendim tedavi edebilir miyim?

Bu konuda limon suyu gibi kocakarı ilaçları vb. gibi birçok şehir efsanesi var. Ama lütfen bunu yapmayın. Limon suyu asidiktir, kuruluğa ve tahrişe neden olabilir. Peki ya diğer topikal kremler, losyonlar ve iksirler? Yüksek bir fiyat etiketi ve disiplinli bir uygulama ile sınırlı bir sonuç alma olasılığınız varsa, elbette… devam edin. Sadece mucizeler beklemeyin.

Gerçek şu ki, yaşlılık lekelerine neden olan hasar cildin altında gerçekleşir. Bu nedenle, topikal tedavilerin söz konusu noktaları ortadan kaldırabileceği fikri tamamen mantıklı değildir. Bununla birlikte, doktorların önerebileceği reçeteli leke balsamları vardır ve cildi aydınlatarak yardımcı olabilirler.

Dondurma, yakma, kazıma?

Kimyasal peeling, IPL tedavileri ve dermabrazyon / dermaplaning gibi şeylerin hepsi yaşlılık lekelerinin tedavisinde oldukça etkilidir.

Alfa-hidroksi asit (AHA), beta-hidroksi asit (BHA), trikloroasetik asit (TCA) ve / veya daha güçlü çözeltiler kullanılan kimyasal peelingler, doktorunuzun veya lisanslı cilt bakım uygulayıcınızın güneş lekelerini ve diğerlerini tedavi edebileceği çeşitli yollardan bazılarıdır.

Lazerle cilt yenileme de başka bir cerrahi olmayan yöntemdir. Bu işlem için bazen yüksek yoğunluklu radyo frekansı (ELOS – elektro-optik sinerji) bazen de yoğun darbeli ışık (IPL) kullanılır.

Dermabrazyon ve dermaplaning, rahatsız edici noktaları tedavi etmek için kullanılan cerrahi olmayan bir tedavidir. Tedavi planınıza bağlı olarak, doktorunuz pürüzlü bir çıkrık (ince taneli zımpara kağıdına sahip küçük bir zımpara makinesi) veya bir dermatom (küçük bir elektrikli tıraş bıçağı düşünün) içeren küçük bir araç kullanacaktır. İyileşme süreci tamamlandığında, bu tedaviler sadece yaşlılık lekelerini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda ince çizgilerin ve kırışıklıkların, diğer renk bozukluklarının ve hatta akne izlerinin görünümünü de iyileştirir.

Her zaman söylediğimiz gibi, doktorunuz kendi yaşlanma noktalarınızı ve yaşla ilgili diğer cilt problemlerini ortadan kaldırmak için hangi tedavinin en iyi olabileceğine karar vermede en iyi kaynaktır.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago