Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Takma Kirpik Nasıl Kullanılır?
Makyaj

Takma Kirpik Nasıl Kullanılır?

Gözler, yüzde en fazla dikkat çeken detaydır. Uzun ve kıvrık kirpiklerle öne çıkan gözler ise büyüleyicidir. Makyajın en önemli tamamlayıcılarından biri haline gelen takma kirpikler, kirpiklerinden memnun olmayanlar için ideal. Peki bu takma kirpikler nasıl takılır, nasıl çıkarılır?

Takma kirpik seçme rehberi

Şimdilerde birden farklı seçenekle takma kirpik bulmak mümkün. Kimi kendi özel yapıştırıcısı ile yapıştırılırken kimi mıknatıslı. Bazı takma kirpikler bir kaç parça halinde çok daha dikkatle takılması gereken parçalı kirpiklerdir. Bazıları ise tek parça halinde eklenebilir. Öncelikle takma kirpik seçiminde kirpiğin göz büyüklüğünüze uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Kirpiklerin sizin kendi kirpiklerinizden uzun ya da kısa olmaması gerekir. Çok uzun olanları uygunsa kesebilirsiniz.

Plastik gibi sert malzemeden yapılan kirpikler yapay görünür ve kullanımı konforlu değildir. Artık gerçek insan saçından takma kirpik üreten bir çok firma bulmak mümkün. Bu kirpikler takıldıklarında oldukça güzel görünürler.

Yarım ay şeklinde kutu içerisine yerleştirilmiş kirpikleri özenle, ortasından tutarak kaldırın. Kenarlarından tutup kaldırırsanız kirpik kopabilir. Koparmamak için çok nazik bir şekilde tutun. Eğer elinizle ya da tırnaklarınızla tutamıyorsanız o zaman cımbız gibi bir aplikatör ile uygulayabilirsiniz.

Tekli takma kirpik nasıl takılır?

  • Kirpik takarken cımbız ya da apikatörle daha iyi sonuç alabilirsiniz, bunu unutmayın. Kirpik takarken kenarlardan başlamayın. Hangi kenardan başlarsanız başlayın orta kısım tutmaz. O yüzden kenarlarından tutarak başlayın. Yavaş yavaş kirpiğin gözünüzün çevresine yerleşmesini sağlayın.
  • Kirpiği yerleştirmeden önce yapıştırıcısını sürmeyi unutmayın. Bu yapıştırıcılar aşırı kuvvetli olmamakla birlikte yanlış yapıştırıldığında çıkarılması biraz zordur. Takarken dikkatli olmak gerekir. Ayrıca takma kirpik takmanın en önemli noktalarından birinin kirpiğe yapıştırıcı sürmek olduğunu unutmayın.
  • Yapıştırıcının etki etmesi için 15-20 sn kadar bekleyin. Ancak uzun süre beklerseni yapıştırıcı kurur, süresini iyi ayarlamanız gerekir. Takma kirpik kullanımı zamanla alışkanlık haline gelir. İlk seferinde kirpiği takarken zorlansanız bile sonrasında çok daha kolay bir şekilde takabilirsiniz.

Takma kirpik kullananların önerileri

Takma kirpikle kesinlikle uyumayın. Hemen hemen tüm kirpikler birden fazla kullanılabilir özelliktedir. Eğer bu kirpikler gözünüzdeyken uyumazsanız, kirpikleri makyaj temizleyiciler ile zedelemezseniz rahat rahat yeniden kullanabilirsiniz.

Kirpiklerinizi çıkarmadan uyumaya kalkarsanız takma kirpikleriniz birbirine yapışır, hatta diplerindeki yapıştırıcı etkisi ile çok daha etkili bir yapışma oluşabilir. Sonrasında sabah gözlerinizi açamazsınız. O yüzden kirpiklerinizi yatmadan önce kenarlarından, uçlarından başlayarak tutup yavaşça çıkarın. Nazikçe kutusuna koyup kaldırın. Sonrasında bir kaç kez daha kullanabilirsiniz.

Mıknatıslı takma kirpikler her ne kadar çok daha kullanışlı gibi görünse de, kalitesine göre kolaylıkla düşen bir kirpik de olabilir. Mıknatıslı takma kirpiklerin birden fazla kez kullanılması için kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago