Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Sezeryan Doğumdan Sonra Cinsellik Nasıl Olur? Ne Zaman Başlamalı,Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cinsellik

Sezeryan Doğumdan Sonra Cinsellik Nasıl Olur? Ne Zaman Başlamalı,Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sezeryan doğumdan sonra kesi yerlerinin acısı ve iyileşme süreci yaşarken aklınıza en son gelen şey sex olabilir. Ancak bu bir süreliğine olacaktır, hem fiziksel iyileşmeniz hem de eşiniz ile sağlıklı bir ilişkiye sahip olabilmeniz için cinselliğinize kaldığınız yerden devam edebilmelisiniz. Peki sezeryan sonrası cinsel ilişki ne zaman başlar, nasıl olmalıdır? Acı verir mi ya da kanamaya neden olur mu? Tüm sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Sezeryan doğumdan sonra cinsellik

Herkes, sezaryen doğumdan sonra cinsel hayatın normal doğumdan sonra cinsel hayata göre daha kolay olduğunu yani daha erken başlayabildiğini düşünür. Daha az acı ya da ağrı beklenir. Ancak işin aslı o şekilde değildir. Sezeryan doğum sonrası cinsellik daha zordur, çünkü ameliyat sırasında oluşan travma vücudu daha fazla etkiler. Özellikle vajinal bölgede ciddi baskı oluşturur. Bunun sonucu olarak da hem cinsellik daha geç başlayabilir hem de cinsellik sırasında bazı sorunlar oluşabilir.

Doğum sonrası annenin psikolojik travmalarını yenmesi, daha sağlıklı olması ve kendini anne olmanın yanında kadın olarak da hissedebilmesi için cinsellik son derece önemlidir. Mutlu ve sağlıklı bir cinsel hayat için doğum sonrası süreçlerde bazı noktalara dikkat edilmelidir.

Sezeryan doğum sonrası cinsel hayat ne zaman başlar?

Sezaryenden sonra cinsel hayata başlamak için tam bir zaman yoktur, çünkü herkesin vücudu ve iyileşmesi farklıdır. Ancak genel olarak bakıldığında cinsel hayata yeniden başlamadan önce 4 ile 6 hafta arasında bir sürenin iyileşmeye ayrılması mantıklıdır.

Bazı kadınlar sezaryen doğum sonrası cinselliğe daha erken başlayabilirler ya da kendilerini buna hazır hissedebilirler. Kendinizi rahat ve hazır hissettiğiniz zaman mutlaka doktorunuza görünmeli, fiziksel olarak da cinselliğe hazır olduğunuzdan emin olmalısınız.

Sezeryan doğumdan sonra cinsel ilişkide kanama olur mu, nedenleri nedir?

Sezaryen doğumdan sonra bir kaç gün hastenede kalır, sonrasında evinize geçersiniz. Bebeğinizi normal doğumla vajinal yoldan doğurmamış  olmanıza rağmen, rahim normal boyuta dönüştüğü için hala vajinal kanama olacaktır. Cinselliğe başlamadan önce bile kanama olması gayet normal.

Normal doğum sonrası kanamalara göre sezeryan sonrası kanamalar daha fazladır. Bunun nedeni de, normal doğumda bu kanların doğum esnasında çıkıyor olması.sezaryen doğum sonrasında ise 4-6 hafta boyunca kanama ile bu atım gerçekleşir.

Normal doğum sonrasında da sezeryan sonrasında da rahmin iyileşmesi 6 haftayı bulur. Cinsel ilişkilerin güvenli bir şekilde devam etmesi için serviksin kapanmış olması gerekir. Bu nedenle her iki doğumdan sonra da ilk 6 hafta seksten uzak durmak gerekir.

6 hafta sonunda kendinizi hem fiziksel hem de duygusal olarak cinselliğe hazır hissediyorsanız seks yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki herkesin yapısı, vücudu ve iyileşme süreci farklıdır. Seks yapmaya başlamadan önce doktorunuza görünmeyi, kanama olursa neler yapacağınızı sormayı unutmayın. Doğum sonrası cinsel ilişkilerde kanama görülmesi oldukça sıktır, bu sizi korkutmasın. Doğumun üzerinden 2 ay geçtikten sonra hala kanama ya da ağrı varsa o zaman doktor değerlendirmesi gerekir. Çünkü iki ay içerisinde tüm ağrı ve kanamaların sona ermiş olması gerekir.

Sezeryan sonrası ilişkide yanma, ağrı olur mu?

Bazı kadınlar, sezeryanla doğum yapmadan önce hayatında böyle bir şey yaşamadığını ancak doğumdan sonra ağrı ve acı hissettiğini söyler. Bu ağrının psikolojik mi yoksa fizyolojik mi olduğundan emin olmak gerekir. Ayrıca detaylı bir şekilde değerledirilmesi gerekir.

Sezaryen doğum sonrası ilişkide yanma ve ağrı 2. Aydan sonra olmamalıdır. Sezeryan doğum sonrası ilişkide kanama, ağrı ve yanma gibi şikayetler olursa en kısa zamanda doktora gidilmelidir.

Doğumdan sonra ilişki pozisyonları nasıl olmalıdır?

Sezeryan doğumdan sonra ilişki pozisyonları ile normal doğum sonrası ilişki pozisyonları aynıdır, yani kesin olarak belirtilmemiştir. Yaralarınız iyileştiyse doktorunuz da uygundur dediyse, istediğiniz ve kendinizi rahat hissettiğiniz pozisyonları tercih edebilirsiniz.

Normal doğum sonrasında, eğer doğum sırasında dikiş atıldıysa iyileşme süreci daha fazla olabilir. Bu nedenle doğum sonrası cinsel hayata başlamadan önce mutlaka doktora görünmelisiniz. Doktorunuz iyileşmenin tamamlandığını belirtmeden seks yapmaya başlamayın.

Sezeryanla doğumdan sonra cinsel isteksizlik, kuruluk ya da farklı sorunlar olur mu?

40 günlük lohusalık döneminden sonra annelerin cinsel istekleri de ortaya çıkmaya başlar. Bu önemli bir noktadır. Doğumdan 2 ay geçmesine rağmen hala bir isteksizlik varsa bunun nedeni annenin bebek ile aşırı ilgilenmesi,kendini sadece anne olarak görmesi gibi durumlar olabilir. Mutlu evlilikleri devam ettirebilmek için de cinsel sorunların çözümlenmesi gerekir. Doğumdan iki ay sonra hala vajinal kuruluk, cinsel isteksizlik hissediyorsanız mutlaka doktora gitmelisiniz. Aksi taktirde mutlu bir evliliği devam ettirmek imkansız hale gelebilir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago