Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Liposuction mı, Soğuk Lipoliz mi?
Estetik Cerrahi

Liposuction mı, Soğuk Lipoliz mi?

Plastik cerrahi dünyasında çok az prosedür soğuk lipoliz kadar sıcak bir şekilde karşılandı.  Öyle ki, ameliyat gerektirmeyen bu prosedüre (daha geleneksel liposuction yerine) başvurmak herkes açısından daha caziptir. Ancak soğuk lipolizde karar kılmadan önce duracağız, bir nefes alacağız ve karar vermek için iki prosedürün avantaj ve dezavantajlarına bakacağız. Hangisi sizin için doğru? İşte başlıyoruz.

Soğuk lipoliz ile başlayalım. Bu işlem sırasında plastik cerrahınız doğru alanlara müdahale edebilmek için tedavi edilebilir alanları işaretler. Şeffaf bir jel ped, cilt, kaslar ve sinirler için koruyucu olarak kullanılırArdından cihazın uygulama başlığı belirlenen bölgelere yerleştirilir. Tedavi sırasında cihaz fazla yağların olduğu bölgeyi kontrollü olarak doğru şekilde soğutur. Bu ısı kaybı hücrelerin parçalanmasına neden olur ve yağ aldırma ile ilişkili riskler ve sosyal hayatında hiçbir aksama olmadan yağ şişkinliklerini %20 ila 25 oranında azaltabilir.

Ancak bu dezavantajları olmadığı anlamına gelmez. Soğuk lipolizin sonuçları, liposuction kadar belirgin değildir. Ayrıca yüzey düzensizlikleri ve nadiren ağrı riski söz konusudur. Hatta yağda paradoksal bir artış bile görülebilir. 

Bununla birlikte, avantajları da oldukça fazladır. Daha az riskli, sosyal hayatı ve çalışma hayatını etkilemeyen ameliyatsız bir prosedürdür. Üstelik liposuctiona göre çok daha düşük maliyetli olabilir. Ve cerrahi bir prosedür geçirmeden inatçı bir şişkinliği geçirmek isteyenler için, bıçağın altına yatmaya harika bir alternatiftir.

Şimdi de liposuction’a bakalım.

Yağ azaltımında altın standart olarak kabul edilen liposuction, negatif basınç kavramına dayanır. Alanı uyuşturmak için anestezi kullanan bir plastik cerrah, yağlı şişkinliğe küçük bir kesi yapar. Yağları gevşetmek ve daha düzgün konturları teşvik etmek için bölgeye sıvı enjekte edilir. Sonra bir kanül yerleştirilir ve yağ lobülleri emilir. Kanülü yağ çıkıntısı boyunca hareket ettirerek ve çıkarılan yağ miktarını ölçerek plastik cerrahınız bölgeyi istenen hale getirir.

Liposuction dünyadaki en popüler kozmetik prosedürlerden biridir. Tabi ki bu risksiz olduğu anlamına gelmez. İyileşme birkaç gün sürebilir ve bazı aktiviteler 6 haftaya kadar sınırlandırılabilir ve yine soğuk lipolizdeki gibi yüzey düzensizlikleri oluşabilir. 

Bununla birlikte, soğuk lipolize göre liposuctionı seçmenin faydaları arasında, daha hızlı ve tam yağ azaltma ile daha iyi şekillendirme yer alır. Cerrahınız çoğu zaman liposuction ile eş zamanlı olarak aynı anda başka cerrahi prosedürler de gerçekleştirebilir ve liposuction yapılan bölgedeki cildi sıkılaştırmak için ısı-enerji teknolojilerini birleştirebilir.

Bu noktada kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: Soğuk lipoliz veya liposuction için iyi bir aday olup olmadığımı nasıl anlayabilirim? Aslında bu da kurtulmak istediğiniz fazlalıklarınızın miktarı ile ilgilidir. Eğer fazla miktarda yağınız yoksa gerçekten de soğuk lipoliz için iyi bir aday olabilirsiniz. Daha dramatik sonuçlar arıyorsanız ve yağ alındıktan sonra cilt gerdirmeye de ihtiyaç duyacaksanız, liposuction için iyi bir aday olabilirsiniz. Bu nedenle yapmanız gereken ilk şey doktorunuza danışmaktır. Onun tavsiyesi ve kendi araştırmanızla, sizin için en iyi seçimi yapmaya hazır olacaksınız.

 

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago