Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Lip Lift (Dudak Kaldırma) Ameliyatı ile Yüze Estetik Bir Dokunuş
Yüz Estetiği

Lip Lift (Dudak Kaldırma) Ameliyatı ile Yüze Estetik Bir Dokunuş

Burun ucu ile üst dudak arasındaki mesafe normalden uzun ya da kısa olabilir. Bu durum dudakların küçük olması, üst dudağın olması gerekenden daha aşağıda olması ya da burun ucunun çok kalkık olmasından kaynaklı olabilir. Lip lift yani dudak kaldırma işlemi sayesinde burun ile dudak arasındaki mesafe ideal ölçüye getirilebiliyor. Aynı zamanda dudak üzerindeki çukur da daha belirgin oluyor.

Lip lift nedir?

Lip İngilizcede dudak demektir, lift de kaldırmak. Lip lift direk dudak kaldırma anlamına gelir. Burun ile dudak arasındaki boşluğu azaltmak için yapılan bu işlemde genel olarak sadece üst dudağa müdahale edilir. Alt dudak aynı kalır. Lip lifting işleminde gülümsediğinde dişleri görünmeyen hastaların dişleri görünür hale getirilir. Burun altındaki mesafenin aşırı büyük olması dudak hizasının dikey olarak fazlası ile uzun olmasından kaynaklanır.

Lip lift dudak kaldırma nasıl yapılır?

Burun ile üst dudak bölgesinin kesişimine bir kesi yapılır, bu kesi ile fazla olduğu düşünülen bölge çıkarılır. Aslında lip lift uygulaması son derece basit bir uygulamadır.

İşlem sonrasında dikişler çok önemlidir. Dikişlerin cilt altına getirilmesi, kesinin katlar halinde kapatılması gerekir. Dudağının şeklinin bozulmaması için belirlenen deri çıkarıldıktan sonra dikkatle dikişler atılır. Dikişler dışarıdan görünmez.

Lip lift ameliyatı sonrası iyileşme

Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi lip lift ameliyatından sonra da ilk bir kaç gün ödem oluşumu gözlenebilir. Bu ödem oluşumu vücudun ameliyata, dikişlere verdiği bir tepkidir. Ameliyatın türüne göre de bir kaç gün içerisinde geçer.

Dikişlerin alınması gerekmeyecektir, ancak bazen kanama gibi durumlarla karşılaşılabilir. Bu tarz bir durum oluşursa en kısa sürede doktorunuz ile iletişime geçmeniz gerekir.

Lip lift plastik cerrah tarafından yapılması gereken bir uygulamadır. Operasyon sonrasında hastanın rahat konuşabilmesi, ağız yapısında, konuşmasında herhangi bir sorun olmaması için çok dikkatli olunması gerekir. Eğer bu tarz bir estetik operasyon yaptırmayı düşünüyorsanız uzman bir doktor ile görüşmeniz gerekmektedir.

Lip lift yaptıranlar kimlerdir?

Tavşan dudak dediğimiz doğuştan dudak yapısında sorun olan kişilere bu estetik uygulama yapılmaz. Ağız yapısı uygun olmayan, dudakları aşırı ince olan ya da dudak bölgesinde daha önce herhangi bir operasyon yapılmış olan hastalarda da uygulama yapılmayabilir. Ayrıca bu estetik uygulamayı neden yaptırmak istediğiniz de önemlidir. Çünkü bu uygulama yerine farklı uygulamalarla da çözülecek bir sorun olabilir.

Bazen dudak dolgusu ya da yüz germe yöntemleri ile benzer sorunlar çözülebilmektedir. Sizin neye ihtiyacınız olduğuna en iyi doktorunuz karar verebilir. Eğer herhangi bir sorununuz varsa ya da dudak yapınızdan menun değilseniz doktorunuz ile görüşmeli, en uygun işleme karar vermelisiniz.

Lip lift yaptıran ünlüler olmasına rağmen bu uygulama ülkemizde çok ilgi görmemektedir.

Dudak dolgunlaştırma ile lip lift işlemi aynı mıdır?

Bazen dudak kalınlaştırma ya da dolgunlaştırma ile lip lift işlemi aynıymış gibi düşünülebilir. Ancak bu iki uygulama tamamen birbirinden farklıdır. Dudak dolgunlaştırma işlemlerinde çeşitli dolgu maddeleri kullanarak dudak kalınlaştırılır. Lip lifting işleminde ise üst dudak ile burun ucu arasında mesade kısaltılır. Dudak üzerindeki burun ucu ile arada olan çukurluk belirginleştirilir. Bu işlem sonrasında dudak kalınlaşmaz. Dudağı kalınlaştırmak için ayrıca dolgu yapılması gerekir.

Lip lifting yüz germe uygulamaları ile birleştirilebilir mi?

Eğer yüzünüzde sarkma ya da kırışıklık varsa ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden ya da ameliyatlı yüz germe yöntemlerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Dudak kaldırma işlemi de bunlardan biri ile kombine estetik olarak uygulanabilir.

Op. Dr. Defne Erkara

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

0090 533 6921598

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago