Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Jilet İzleri Gibi İzler Dermabrazyon İle Geçer mi?
Ameliyatsız Estetik

Jilet İzleri Gibi İzler Dermabrazyon İle Geçer mi?

Jilet izleri ya da jilet izi, düzenli olarak tıraş olan erkeklerin korkulu rüyasıdır. Derin olmasa bile sık sık yüzünü, boynunu kesen erkekler bu izleri nasıl geçireceğini bilemez. Kadınlar için yüz güzelliği daha önemli gibi görünse de aslında erkekler için de son derece önemlidir. Cilt lekesi ve yara izi tedavilerinde son zamanların en popüler yöntemlerinden biri ise dermabrazyondur. Dermabrazyon nedir, yaptıranlar memnun mudur, öncesi ve sonrası ile iyileşme süreci dahil tüm bilgileri yazıda bulabilirsiniz.

Dermabrazyon işlemi nedir?

Dermabrazyon işlemi cildin en üst tabakası ile bir alt tabakasının bir kısmının soyulması, böylece alttaki dokuların kendi kendinini yenileyerek ciltteki derin izlerin giderilmesi işlemidir. Bu derin cilt soyma işlemi ucunda cildi soymaya yarayan elmas ya da tel zımpara bulunan özel bir aletle yapılır. Bu işlem sonucunda ergenlik sivilcelerinden çeşitli kaza ve yaralanmalar sonucu oluşan izlere kadar bir çok iz tedavi edilebilir.

Dermabrazyon nasıl yapılır?

Uygulama öncesi mutlaka anestezi yapılır. Uygulama alanı küçükse lokal anestezi yapılabilir eğer alan daha büyükse genel anestezi de yapılabilir. Dermabrazyon işlemi diğer yüzeysel cilt soyma işlemlerinden farklıdır, mekaniktir ve çok daha derine kadar soyma sağlar. Anestezi yapıldıktan sonra gerekli tüm alana işlem uygulanır. Yüzde yapılan işlemlerde genelde uygulama tüm yüze yapılır. Uygulama sonrasında ciltte ton farklılıkları olmaması için bu önemlidir.

Dermabrazyon uygulaması bir saat ya da alanın genişliğine bağlı olarak 1,5 saat sürebilir.

Dermabrazyon işlemi yaptıranlar ve uygulama sonrası iyileşme süreci

Dermabrazyon işlemi yaptıranlar cilt tipine bağlı olarak iyileşene kadar dikkatli olmalıdır. Bir kaç günle birkaç hafta arasında cildin iyileşmesi sürebilir. Bu derin cilt soyma işlemi sonrasında yüzün güneşten korunması gerekir. Işlem sonrası ciltte şişmeler olması normaldir. Sert yiyecekleri çiğnerken ağrı hissedilebilir, bu ağrılar bir süre sonra geçer.

Jilet izlerini geçirmek için dermabrazyon yaptıran erkekler yüzü tamamen iyileşene kadar traş olmamalıdır. Ayrıca iyileştikten sonra da bir süre traş makinesi kullanmaları tavsiye edilir. Dermabrazyon sonrası iyileşme süreci cilt tipine bağlı olarak bir kaç haftayı bulabilir. Bu süreçte cildin güneşten korunması, dikkat edilmesi ve bakımının yapılması önemlidir.

Dermabrazyon öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

Dermabrazyon işlemi öncesinde hastanın sigara kullanıyorsa bir iki hafta önceden sigarayı bırakması gerekir. Derin soyma işlemi olacağı için kan sulandırıcı ilaçlar ya da aspirin gibi kanamayı artırabilecek ilaçları kullanmayı bırakmalıdır. Hastanın cildinde yeni çıkmış sivilceler varsa bunların sakinleşmesi için biraz beklenilmelidir.

Dermabrazyon sonrasında ise iyileşme tamamlanana kadar dikkatli olunmalıdır. 2 haftadan önce işe dönmek pek mümkün değildir. Işlem sonrası yüze konulan steril bezler iki hafta içerisinde kendi kendine düşer. Bezler döküldükten sonra güneş kremi kullanımı çok önemlidir. Güneşe kremsiz kesinlikle çıkılmamalıdır.

Derin cilt soyma işleminin tam ve kesin sonucu 3 ay sonunda görülmeye başlar. Ciltteki kızarıklık 6 haftaya kadar devam edebilir. Tedavi edilmek istenen yara izlerine göre seans sayısı artırılabilir. Tam ve kesin etki için 2-3 seans yapılması gerekebilir.

Dermabrazyon sonrası kızarıklık normal mi?

Bu işlem derin bir cilt soyma işlemi olduğu için yüzde şişme ve kızarıklık olması çok doğaldır. Işlemi yaptırdıktan sonra doktorunuz size neler olabileceğini ne kadar zaman geçeceğini söyleyecektir. Gazlı bezler döküldükten sonra güneş kremi sürmeniz ve cildinize iyi bakmanız da kızarıklığı etkileyecektir. Hassas ciltlerde dermabrazyondan sonra kızarıklık daha uzun süre kalabilir.

Kimlere Dermabrazyon uygulanabilir?

Açık tenli hastalarda dermabrazyon iyileşme süreci daha hızlıdır. Uygulama sonrası renk değişimi olmaz. Koyu tenli kişilerde uygulama sonrası deride renk değişimi olabilir. Bu nedenle çok koyu tenli kişilerin farklı uygulama yöntemlerini tercih etmeleri daha iyi olabilir. Dermabrazyon kadın erkek, genç yaşlı herkese uygulanabilir. Ancak yaş ilerledikçe iyileşme sürecinin de daha yavaş olacağını unutmamak gerekir. Ayrıca bu uygulamanın yapılabilmesi için hastanın ergenliğini tamamlamış olması, cildinin oturmuş olması önemlidir.

Dermabrazyon mu lazer mi tercih edilmelidir?

Lazer ile cilt soyma işlemlerinde cildin sadece üst tabakası soyulur. Derinlemesine bir soyma gerçekleşmez. Eğer derin izleri tedavi ettirmek istiyorsanız ve cildiniz bunun için uygunsa dermabrazyon tedavisini tercih etmelisiniz. Lazer ile cilt soyma işlemleri daha yüzeyseldir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago