Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
İlişki Sonrası (cinsel ilişkiden sonra) Bunları Kesinlikle Yapmayın!
Categories: Cinsellik

İlişki Sonrası (cinsel ilişkiden sonra) Bunları Kesinlikle Yapmayın!

Düzenli bir cinsel hayatı olan bireylerin hem cinsel ilişki öncesinde hem de ilişki sonrasında dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır. Kişisel temizlik ve hijyen ağırlıklı bu noktalara dikkat etmek lazım. Peki, cinsel ilişki sonrasında neler yapılmamalıdır?

İlişki öncesinde ya da sonrasında parfümlü ürünler kullanmayın

Genital bölgede ister temizleme amaçlı ister hoş kokması için olsun, parfümlü kozmetik ürünlerin kullanımı oldukça zararlıdır. Bazı çiftler ilişki öncesinde hijyene ayrıca önem verir. Bunun akabinde de güzel kokulu ürünler ile partnerini mutlu etmek ister. Ancak bu tarz kozmetik ürünlerin genital bölgede kullanımı çok zararlıdır. Özellikle kadınlar için genital bölgenin ph dengesini bozacak herhangi bir ürün ciddi sorunlara neden olabilir.

Genital bölge temizliği için sadece su kullanmanız ve bu bölge temizliği için özel olarak imal edilmiş genital bölge temizleyici şampuanları kulllanmanız gerekir. Ph dengesini, cildinizin dengesini korumak için bu oldukça önemlidir.

İlişkiden hemen sonra sıkı sıkı kıyafetler giymeyin

Seksten sonra hemen giyinmek hem duygusal olarak hem de fiziksel olarak kişiler için sağlıklı değildir. Cinsel birleşmenin keyfini yaşamak, dinlenmek, rahatlamak için bir süre giyinik olmadan kalmak ve dinlenmek en doğrusudur. Çiftlerin birbirine sarılması, sevgisini göstermesi, vücudun rahatladığı anda iletişim kurması sağlıklı olur. Ayrıca seks sırasında damarlar genişler, vücut sıvıları ortaya çıkar, vücutta bir kas rahatlaması oluşur. O anda sıkı sıkı kıyafetler giymek daha çok bakterilerin yayılmasına, vücudun aniden kasılmasına neden olur. En iyisi bir süre giyinmeden kalmak ve vücudun kendi kendisini temizlemesine izin vermektir.

İlişki sonrası sıcak suyla duş almayın

Seks sonrası duş almanın iyi bir fikir olduğu artık herkes tarafından kabul edilse de aslında seks sonrası sıcak duş almak hiç iyi bir fikir değil. Sıcak su, cildin gözeneklerinin açılmasını ve varsa etraftaki bakterileri direk içeri davet ediyor. Durum böyle olunca da sıcak su ile duş alan kişi kolaylıkla bakteri kapabiliyor. Bunun önüne geçmek için ilişki sonrasında birazcık bekleyip sonrasında ılık bir duş almak. Sıcak duş seks sonrasında hem kadınlar hem de erkekler için zararlı ancak kadınlar için daha zararlı olabilir.

Televizyon ,telefon gibi cihazlardan uzak durun

İlişki sona erdiği gibi televizyon kumandasını elinize almayın ya da telefonla uğraşmayın. Bunu hem rahatlamak hem de partnerinizi rahatlatmak için yapın. Ilişki sonrasında herhangi bir aktiviteye başlamak anı yaşayamamanızı sonrasında tekrar istememenize neden olur.

Ağır yiyecekler  ve içeceklerden uzak durun

Seks sırasında damarlar genişler, hormonlar tavan yapar, kan akışı hızlanır, kaslar gerilir, gerilir ve sonrasında bir anda rahatlar. Bu nedenle de ilişki sonrasında hemen ağır yiyecekler ya da içecekler tüketmek yanlıştır. Bu şekilde bir beslenme vücudu ani şoka sokabilir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago