Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Gülüş Tasarımı Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Diş Estetiği

Gülüş Tasarımı Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Gülüş tasarımı estetiği son zamanlarda oldukça fazla ilgi gören bir kozmetik diş yaptırma işlemi. Gülüş tasarımı yapan doktorlar kendilerini kozmetik diş doktoru ya da uzmanı olarak tanımlarken hastalar da bu tasarım estetiğini herhangi bir sorunu çözmekten ziyade güzel görünmek için tercih ediyor. Ancak gülüş tasarımı estetiği sadece daha güzel gülüşler için değil, kırık çarpık eksik dişlerin tedavisinde de kullanılan bir yöntem.

Gülüş tasarımı nedir?

Gülümseme tasarımı ya da gülme tasarımı olarak da adlandırılan gülüş tasarımı; hastanın ağız yapısına,yüz yapısına ve sahip olduğu diş yapısı özellikleri dikkate alarak dişlerin estetik görünümlerinin düzeltilmesidir. Gülüş tasarımında hastanın dişleri düzeltilir, diş eti tedavileri tamamlanarak dişlerin estetik görünümünden önce sağlıklı bir hale getirilmesi amaçlanır. Diş eti tedavileri ile diş etlerinin rengi, şekli düzeltilir. Diş etlerinde çekilme, şişme, kızarıklık gibi sorunlar varsa bunlar tedavi edilir. Gülüş estetiği ya da gülüş tasarımı daha çok estetik kaygılarla yapılıyor gibi algılansa da aslında tam anlamı ile bir diş tedavisidir.

Gülüş tasarımı herkesin yaşına, yüz yapısına, ağız yapısına uygun olarak yapılmalıdır. Bu nedenle de tasarım yapılırken bir çok noktaya dikkat edilmesi gerekir. Gülüş tasarımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gülüş tasarımı tedavisi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir?

Tedavi öncesinde hastanın ne istediği, neden rahatsız olduğu öğrenilmelidir. Fiziksel özelliklerine göre de uygun tasarımlar planlanmalıdır. Gelişen teknolojik yöntemler sayesinde hastaların gülüş tasarımları uygulama başlamadan çok önce görülüp kararlaştırılabilmektedir.

Gülüş estetiğinde kullanılan temel malzeme kaplamadır. Şimdi kaplama malzemeleri her ne kadar inanılmaz ince olsa da kalıcı olduğunu unutmamak lazım. Hiç bir diş doktoru hastanın sağlıklı dişini çekmez ya da kesmez ya da aşındırmaz. Mümkün olduğunca dişe zarar vermeden işlemleri yapmaya çalışır. Dişlerde eğrilik, orantısızlık, çıkkınlık varsa ona uygun protokollerle görünümleri iyileştirir. Ancak unutmamak lazım ki, gülüş tasarımında kullanılan kaplama ürünleri kalıcıdır, sonradan değiştirilemez.

Diş doktorları artık gerekli noktalarda minik botoks ya da dolgu uygulamaları yapabilmekteler. Özellikle gülüşü direk olarak etkileyen bir durum varsa dudak yapısı ya da ağız yapısında minik estetik dokunuşlar kullanılmaktadır. Bazen diğerlerinden uzun dişlerin kısaltılması, kısa olanların kaplama ile uzatılması gerekir. Dudak dolgusunun dişlerin görünmesini azaltıp tasarımı tamamen etkileyeceğini de unutmamak lazım. Gülüş tasarımı yaptıran bazı hastaların bir süre sonra gelip dişlerim görünmüyor demesinin en önemli sebebi dudak dolgusu gibi çeşitli estetik uygulamalar yaptırmalarıdır. Eğer gülüş estetiği yaptırmayı planlıyorsanız, bunu estetik uygulamalarınızı yaptırdıktan sonra tercih edebilirsiniz.

Dişler bembeyaz olmamalı, gülüş tasarımı doğal olmalıdır

Gülüş estetiği planlanırken hastanın ten rengine ve kendi diş yapısına uygun renkler kullanılmalıdır. Diş tedavisinde kullanılan beyaz rengin onlarca tonu vardır, bu tonların her biri belirli ten renkleri için uygundur. Bu nedenle, uzman doktorunuzun sizin için doğru rengi seçmesine izin verin. Teniniz ile uyumsuz olabilecek diş rengi tonlarını tercih etmeyiniz.

Gülüşün doğal olması için dişlerin de doğal görünmesi gerekir

Dişlerinizin inci gibi dizilmiş simetrik ve aşırı düzgün olmaması da önemlidir. Doğal bir görünüm yaratmak için 3d görüntüleme imkanları ile dişlerinizin nasıl görüneceğine önceden karar verebilirsiniz.

Gülüş tasarımı tedavisi aşamaları nelerdir?

  • Herkes için aynı olmayan gülüş tasarımı tedavisinde çeşitli aşamalar vardır. Ilk olarak; diş beyazlatma çalışmaları yapılabilir. Böylece hazırlanacak porselen laminaların da daha parlak ve beyaz görünmesi sağlanmış olur. Hastaların diş temizliğine dikkat etmeleri ile dişlerdeki beyazlatma etkisi bir yıla kadar korunabilir.
  • Eksik diş varsa implant tedavisi yapılır. Eksik dişler tamamlanır. Eskiden hem daha acılı hem de daha zor olan implant süreci şimdi oldukça kolay.
  • Dişlerde yapı bozukluğu, çapraşıklık vs varsa ortodontik tedavilerle bu  görünüm düzeltilir.
  • Diş etlerinde çekilme varsa, dişin köküne doğru diş eti çekilmesi olan noktalarda diş eti eklemesi ile tedaviler yapılır. Aynı şekilde eğer diş eti dişin üzerine gelecek şekilde aşırı uzamış ise bu sefer diş etlerinin kesilmesi ile dişler ön plana çıkarılır.

Gülüş tasarımı ortalama fiyatları nelerdir?

Estetik gülüş tasarımı ve tedavisinde fiyatlar, tedavi sürecine ve bu süreçte kullanılan yöntemlere göre değişir. Yani bir kaç eksik dişi olan implant tedavisi gerektiren gülüş tasarımı ile dolguya bile ihityaç duyulmayan gülüş tasarımı fiyatları birbirinden farklıdır. Tedavi içerisinde yapılan dolgu işlemleri, beyazlatma, implant ve diğer işlemler birlikte fiyatı etkiler. Gülüş tasarımı fiyatları İstanbul içerisinde daha yüksek olabilirken Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde daha uygun olabilmektedir.

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago