Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79

Warning: Use of undefined constant ‘512M’ - assumed '‘512M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/estetikg/public_html/wp-config.php on line 79
Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Diş beyazlatma kalıcı mı?
Diş Estetiği

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Diş beyazlatma kalıcı mı?

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir ve nasıl yapılır? Diş beyazlatma kalıcı mı? Evde doğal diş beyazlatma yöntemleri ve çözümleri nelerdir? İşte diş beyazlatma hakkında bilinmesi gerekenler…

Diş beyazlatma uygulaması dişlerin daha beyaz ve parlak bir görünüme kavuşması için yapılan bir işlemdir. Diş beyazlatma işlemi ile dişlerin görünümü aşırı derecede beyazlaşmaz ama dişlerin renk tonundaki dengesizlikler giderilir.

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır?

Damaklık ile diş beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi birkaç ay sürebilir. Bu sebeple diş doktorunuza belirli aralıklarla gitmeniz gerekecektir. Diş doktorunuz bu süreçte diş yapınıza uygun bir damaklık yapar ve bu damaklık, beyazlatıcı jel ile beraber kullanılır. Evde kullanılacak olan damaklık beyazlatıcı jel ile beraber 2 ila 4 hafta süresince uygulanır. 

Lazer ile diş beyazlatma

Diş beyazlatma için lazerle beyazlatma seçeneğine de başvurulabilir. Bu uygulama da diş beyazlatma işleminin bir türüdür. Lazerle diş beyazlatma işlemi sırasında dişe beyazlaştırıcı bir madde sürülür ve ardından maddenin sürüldüğü bölgeye lazer uygulanır. Lazer ışığı ile beyazlatma süreci başlar. Bu işlem yaklaşık 1 saat sürer.

Evde diş beyazlatma kiti

Evde diş beyazlatma kitleri de son dönemde oldukça popüler diş beyazlatma seçenekleri arasında yer alıyor. Evde diş beyazlatma kitlerini satın almadan önce ürünün ilgili bakanlıklardan onay alıp almadığı kontrol edilmelidir. Ürünlerin kalite sertifikaları, içerdiği malzemeler ve üretim yapan firma incelenmelidir.

Evde diş beyazlatma kitlerinin çoğu yeterince beyazlatıcı etki sağlamayabilir. Diş beyazlatma işlemi uzman bir diş hekimi tarafından yapılmazsa diş beyazlatma işlemi için üretilen damaklık ağız yapısına uyum göstermeyebilir, Böyle bir durumda beyazlatıcı jel diş etine ve ağza damlayabilir. Bu sebeple ağızda kabarmalar oluşabilir ve diş etinde hassasiyet gelişebilir.

Diş beyazlatma uygulaması öncesinde nelere dikkat etmek gerekir?

Diş beyazlatma uygulaması öncesinde diş hekimine süreç ve sonuç ile ilgili sorular sorulmalıdır. İşlemin avantajları ve riskleri bilinmelidir. Başka diş hekimlerinden de öneriler alınmalı ve nihai karar bu şekilde verilmelidir. 

Diş beyazlatma kalıcı mı?

Diş beyazlatma kalıcı bir uygulama değildir. Diş beyazlatma işlemi ağız bakımına bağlı olarak birkaç ay ila 3 yıla kadar etki gösterebilir. Sigara, kırmızı şarap, çay ve kahve diş beyazlatma işleminin etkisinin erken sona ermesine sebep olur.

Diş beyazlatma hangi dişlere yapılmaz?

Diş beyazlatma uygulaması implantlara, kaplamalara, dolgulara ve cilalama işlemi görmüş dişlere yapılmaz.

Diş beyazlatma işleminin riskleri nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi sonrasında diş eti, beyazlatıcı etki gösteren kimyasallara karşı reaksiyon gösterebilir. Halihazırda diş hassasiyeti olan kişilerde bu durum kendisini hemen belli eder. Evde diş beyazlatma işlemi için üretilen kitler diş etine zarar verebilir ve diş minesi üzerinde olumsuz etki oluşturabilir.

Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Evde hazırlayacağınız bazı karışımlar ya da bazı meyveler diş beyazlatma işlemi için kullanılabilir. Evde diş beyazlatma yöntemleri şunlardır:

  • Karbonat ve limon suyu ile diş beyazlatma

Bir çay kaşığı kadar karbonatı çay bardağına dökün ve bardağın içine limon suyu sıkın. Karbonat ve limon suyu karışımını köpürene kadar karıştırın. Karışımı haftada 1 defa diş fırçası yardımı ile dişlerinize uygulayın. Karışım asitli yapıda olduğu için haftada 1 günden fazla kullanmayın.

  • Karbonat ile diş beyazlatma

Islak ve temiz diş fırçasını karbonata batırın ve ardından dişlerinizi fırçalayın. Haftada 2 defa karbonatla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

  • Sofra tuzu ile diş beyazlatma

Islak ve temiz diş fırçasını sofra tuzuna batırın ve ardından dişlerinizi fırçalayın. Sofra tuzunun renk açıcı ve antibakteriyel özelliği vardır. 

  • Muz kabuğu ile diş beyazlatma

Dişlerinizi fırçalayın ve ardından muz kabuğu ile dişlerinizi 2 dakika kadar ovun. Muz kabuğu manganez, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. İşlemin ardından macun sürmeden diş fırçası ile dişlerinizi temizleyin.

Diş beyazlatma için hangi doktora gitmek gerekir?

Diş beyazlatma işlemi için diş hekimine başvurmak gerekir. Bazı güzellik ve estetik salonları da diş beyazlatma hizmeti sunar. 

Zirkonyum diş estetiği nasıl yapılır?

Son yazılar

Kombine Estetiğe Genel Bakış

Aynı anda birden fazla yapılabilecek estetik cerrahi ameliyatları yani kombine estetik ameliyatları çoğu hastanın sıkça…

2 sene ago

Rus Tekniği Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, dengeli bir yüz şekillendirme amacı söz konusu olunca odak noktası haline gelen bir…

2 sene ago

Koltuk Altı ve Sırt Yağları İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk altı yağları, koltuk altınızdan daha çok vücudunuzun yan tarafında yani sütyeninizle kolunuz arasında bulunur.…

2 sene ago

Sadece Tek Seans Gerektiren Süper Etkili Estetik Uygulamaları

Hızlı, verimli ve doktor onaylı! İğne korkunuz varsa, programınız sıkışıksa veya sadece zaman kaybetmekten hoşlanmıyorsanız…

2 sene ago

Ameliyattan Önce Kilo Vermenin Yolları

Estetik cerrahi ameliyatı olmadan önce vücut kitle endeksinizi azaltmak için kilo vermeniz mi gerekiyor? İşte…

2 sene ago

Saç Ekimi Sonrası Yapmanız Gerekenler

Saç ekimi operasyonundan sonra üç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından veya direkt soğuk temasından kaçınmanız…

2 sene ago